Αστέρι της Βηθλεέμ

Το Αστέρι της Βηθλεέμ αποτελεί ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί εδώ και 800 χρόνια, μέχρι χτες που οι τυχεροί κάτοικοι χωρών του δυτικού ημισφαιρίου το απόλαυσαν στον ουρανό. Εμείς θα το θαυμάσουμε μέσα από ένα εξαιρετικό βίντεο!

- Advertisement -

Χθες το απόγευμα οι χώρες στο δυτικό ημισφαίριο του πλανήτη είχαν την τύχη να θαυμάσουν το περίφημο “Αστέρι της Βηθλεέμ, όπως το ονομάζουν οι χριστιανοί, ενώ για τους επιστήμονες ήταν η περίφημη “Μεγάλη Σύζευξη”, δηλαδή η σύγκλιση των τροχιών του Δία και του Κρόνου που συνέπεσε με το χειμερινό ηλιοστάσιο του Βόρειου Ημισφαιρίου, τη μικρότερη μέρα του χρόνου.

Φωτογραφία του σπάνιου ουράνιου φαινομένου από τη NASA.

Μοναδικό φαινόμενο! Δείτε την παραλία όπου η θάλασσα εξαφανίζεται

Για περίπου δυόμισι ώρες χωρίς σύννεφα στον ουρανό, οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, ο Δίας και ο Κρόνος, σε ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο, ήρθαν τόσο κοντά σε απόσταση όσο το πάχος ενός… νυχιού.

Αστρονομικό φαινόμενο ή το Αστέρι της Βηθλεέμ

Στην ουσία οι δύο πλανήτες έμοιαζαν σαν ένα μεγάλο αστέρι, αυτό που επί αιώνες και όποτε επαναλαμβάνεται το φαινόμενο, έχει απασχολήσει θεολόγους και αστρονόμους, σχετικά με το αν θα μπορούσε να είναι το Άστρο της Βηθλεέμ.

Οι αστρονόμοι παρουσιάζουν τη σύζευξη Δία και Κρόνου.

H πρώτη και μοναδική ολική έκλειψη Ηλίου του 2020 – Δορυφόρος κατέγραψε εκπληκτική εικόνα!

Το σπάνιο φαινόμενο με το Αστέρι της Βηθλεέμ όπως το είδαν στο Πακιστάν.

Μερικοί αστρονόμοι έχουν επίσης υποθέσει ότι ένα παρόμοιο γεγονός γύρω από την στιγμή της γέννησης του Ιησού μπορεί να είναι υπεύθυνο για το Αστέρι της Βηθλεέμ που περιγράφεται στην Βίβλο. Πάντως, είτε επρόκειτο για ένα μοναδικό αστρονομικό φαινόμενο είτε για το άστρο της Βηθλεέμ, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό στον ουρανό. Και αυτό θα συμβεί ξανά το 2080, οπότε θαυμάστε το στο ακόλουθο βίντεο.

Το ίδιο εντυπωσιακό και σπάνιο είναι και το «Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι», που συμβαίνει κάθε 150 χρόνια! 

Άλλο ένα σπάνιο φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 150 χρόνια είναι το σούπερ μπλε φεγγάρι, που δημιουργείται όταν συνδυάζονται τρία διαφορετικά σεληνιακά φαινόμενα.

Πώς προκύπτει αυτό το τριπλό υπερθέαμα;

Πρόκειται πρώτον για τον συνδυασμό του μπλε φεγγαριού (blue moon) δηλαδή της 2ης πανσελήνου μέσα στον ίδιο μήνα, δεύτερον μίας έκλειψης που θα φέρει τη Γη ανάμεσα στον Ήλιο και Σελήνη και τρίτον του γεγονότος πως το φεγγάρι θα βρεθεί στο πιο κοντινό της σημείο με τον πλανήτη, με αποτέλεσμα να φαίνεται κατά 10-15% πιο μεγάλο και πιο φωτεινό (supermoon).

Το φαινόμενο είναι ορατό κυρίως στο δυτικό ημισφαίριο και συγκεκριμένα στην Ανατολική Ασία, σε περιοχές του Ατλαντικού, στις δυτικές ακτές της Βορείου Αμερικής. Στις ανατολικές περιοχές της Βόρειας Αμερικής και στην Ευρώπη, είναι μεν ορατό, αλλά όχι τόσο έντονα όσο στις προηγούμενες.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ