Αθήνα κορυφαίος προορισμός

Ο Σεπτέμβριος μπορεί να μην είναι ένας τόσο τουριστικός μήνας όπως το καλοκαίρι, παρ’όλα αυτά η Ελλάδα συνεχίζει να προσελκύει κόσμο από το εξωτερικό, παραμένοντας για πολλούς κορυφαίος προορισμός. Ποιες χώρες είχαν την Αθήνα στις πρώτες προτιμήσεις τους;

Επίσης, δείτε σε ποιο μαγαζί της Αθήνας θα φάτε “βασιλικό” brunch!

Κάπως έτσι τον Σεπτέμβριο του 2019, η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η βρετανική, σύμφωνα με στοιχεία του INSETE Intelligence. Η ιταλική αγορά υποχώρησε στη δεύτερη θέση σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019.

Ενώ στην τρίτη θέση παρέμεινε η αγορά της Γερμανίας. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η αγορά της Βουλγαρίας για πρώτη φορά το 2019. Παράλληλα στην πέμπτη θέση βρέθηκε η αγορά των ΗΠΑ.

Σταθερά δείχνουν προτίμηση στην Αθήνα οι Γερμανοί

Κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς τον Σεπτέμβριο ήταν η Αθήνα, που διατηρείται σταθερά στην πρώτη θέση από την αρχή του χρόνου. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, στη δεύτερη θέση διατηρήθηκε η χώρα Μυκόνου. Επίσης στην τρίτη θέση ανέβηκε το Φαληράκι.

Στην τέταρτη θέση παρέμεινε το Ρέθυμνο, στην πέμπτη θέση ανέβηκε η Χερσόνησος στην έκτη θέση η Ρόδος. Στην έβδομη θέση βρέθηκε η Γεωργιούπολη και στην όγδοη θέση το Καμάρι. Την δεκάδα συμπληρώνουν η Οία και η Ελούντα που εμφανίζονται για πρώτη φορά το 2019 στις γερμανικές προτιμήσεις.

Διαβάστε ακόμα:  Υψηλές πληρότητες για το τριήμερο 28ης Οκτωβρίου - Ποιοι δημοφιλείς προορισμοί είναι «sold out»

Κορυφαίος προορισμός της ιταλικής αγοράς έχει διατηρηθεί η χώρα της Μυκόνου (σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019), στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Αθήνα ενώ στην τρίτη θέση υποχώρησαν τα Φηρά. Στην τέταρτη παρέμεινε το Καμάρι και στην πέμπτη θέση ανέβηκε η Περίσσα.

Στην έκτη θέση έχει υποχωρήσει η πόλη της Ρόδου ενώ στην έβδομη παραμένει η πόλη της Κέρκυρας. Η δεκάδα της ιταλικής αγοράς, συμπληρώνεται με την επανεμφάνιση 3 προορισμών στο ιταλικό top-10: την Οία, τα Χανιά και το Φαληράκι.

Η Αθήνα ήταν πρώτος προορισμός τον Σεπτέμβριο και για τους Βρετανούς. Στη δεύτερη θέση ήταν η χώρα της Μυκόνου, στην τρίτη η πόλη της της Ρόδου και στην τέταρτη θέση η πόλη της Κέρκυρας, στην πέμπτη τα Φηρά, στην έκτη θέση το Καμάρι, στην έβδομη θέση το Τσιλιβί και στην όγδοη θέση η Καρδάμαινα. Τέλος, τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Χανιά και η Λίνδος.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ