Όταν δεν έχεις χρόνο για ένα πλήρες γεύμα ή για εκείνες τις ξαφνικές λιγούρες ανάμεσα στις βόλτες, υπάρχει πάντα η κλασική λύση του “κάτι στο χέρι”. Βέβαια, το fast food δεν σημαίνει απαραιτήτως και κάτι πρόχειρο ή ανθυγιεινό, αντιθέτως πλέον ζει νέες, καλύτερες εποχές, ενώ μπορεί να γίνει και πιο gourmet από το καλύτερο εστιατόριο.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι θα κάνετε τέλειο το μπαλκόνι σας!

Διαβάστε ακόμα: Αυτό το ελληνικό χωριό είναι μέσα στα «διαμάντια

BIG-MOUTH-6_4958193922137960284_n

- Advertisement -

Big Mouth
O Κώστας και ο Νικόλας Ισταυρίογλου «ταρακούνησαν» το κοινό της Αθήνας, σερβίροντας τα πιο λαχταριστά σάντουιτς για… μεγάλα στόματα. Το «Big Mouth» όχι μόνο έχει καταφέρει να γίνει μέσα σε λίγους μήνες talk of the town, αλλά έχει στο μενού του αυθεντικά σάντουιτς, που συναγωνίζονται τα περιβόητα του Σικάγο! Ψωμάκι που κόβεται, ραντίζεται με λίγο λάδι, ψήνεται ελαφρώς μέχρι να γίνει τραγανιστό και μετά γεμίζεται με ό,τι μπορείς να φανταστείς. Δοκίμασε, χωρίς δεύτερη σκέψη, το Italiano με κεφτεδάκια που τα ζυμώνουν μόνοι τους, ιταλική σάλτσα, τυρί, πίκλες, κρεμμύδι και dijonaise.

Πραξιτέλους 20, Αθήνα, τηλ. 210 3250449.

anoihgma-uberness

uberness2

Überness
H μανία του Βασίλη Καλλίδη για αυθεντικό street food πήρε σάρκα και οστά με το «Überness». Ένας χώρος, που καταλαμβάνει τρία παλιά κρεοπωλεία στη Λαχαναγορά του Ρέντη και τα μετατρέπει σε μια avant-garde καντίνα, έρχεται να διεκδικήσει την πρώτη θέση στην καρδιά των καλοφαγάδων. Σε ένα σκηνικό, λοιπόν, με τσιμέντο και σκουριασμένες δοκούς, τον κυρίαρχο λόγο έχει το μενού. Θεϊκοί κεφτέδες από μοσχάρι και χοιρινό, κοτόπουλο τηγανητό με μαγιονέζα και κάρυ, τραγανή πανσέτα με γλυκόξινη σως, χοτ ντογκ σε αφράτο ψωμάκι με λιωμένο τυρί… σε αποστομώνουν! Ξεχωριστή θέση το ένα και μοναδικό γλυκό, το ατελείωτο τηγανητό κρουασάν με ζάχαρη, κανέλλα και πραλίνα.

Λαχαναγορά Ρέντη, τηλ. 210 4816320.

los-loros-anoigma

Los Loros
Μία Food Blogger με έξυπνες ιδέες, ένας ταλαντούχος σεφ με πορεία στο χώρο, ένας μάγειρας με όρεξη και μεράκι! Η Μάρω Παρασκευούδη, ο Μάρκο Ρόσι και ο Μανώλης Ραγκούσης ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας την πιο γευστική γωνιά στην πόλη. Στη συμβολή των οδών Νίκης και Ξενοφώντος, μερικά τετράγωνα από την πλατεία Συντάγματος, οι τρεις τους συστήνουν συνταγές με άρωμα Κολομβίας και Βενεζουέλας, καταφέρνοντας να αποκτήσουν το δικό τους φανατικό κοινό, μέσα σε λίγες εβδομάδες λειτουργίας. Αφεθείτε στη μοναδική νοστιμιά των empanadas με φιστικοβούτυρο, αβγό, πατάτα και λάιμ ή σε αυτά με το μοσχαρίσιο κιμά, τον κόλιανδρο και το λάιμ. Πείτε «ναι» στις λαχταριστές arepas με κοτοσαλάτα, γουασακάκα, μαγιονέζα και μπόλικο λάιμ ή σ’ εκείνες με γέμιση από τραγανή πανσέτα, αβοκάντο και mayo.

Ξενοφώντος 14 & Νίκης, Σύνταγμα, τηλ. 210 3243232.

just-made-33

Just made 33
Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ένα μαγαζί σερβίρει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ ό,τι υποδεικνύει το όνομά του… «Just Made» δημιουργίες σε κάθε τους μορφή! Φρυγανιστά «ανοιχτά» melted sandwiches, θεϊκά club sandwiches και burger (μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτό το τεράστιο με το αβγό), τάρτες, θρεπτικές σαλάτες για όλα τα γούστα και πολλά ακόμα καλούδια πρωταγωνιστούν. Ο Αποστόλης Κρούστης, ιδιοκτήτης, άλλωστε, θέλει ο κάθε επισκέπτης να φεύγει ευχαριστημένος και χορτάτος από γεύσεις και μυρωδιές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στους καφέδες με εκλεκτά χαρμάνια να σας μαγεύουν.

Ευαγγελιστρίας 33, Αθήνα, τηλ. 215 5258062.

ANOIGMA OVENSESAME

Oven Sesame
Ο ναός των κουλουριών Θεσσαλονίκης στην οδό Αιόλου! Με όνομα που θυμίζει τη γνωστή φράση των παραμυθιών «open sesame», η βιτρίνα και τα ράφια του γεμίζουν με αφράτα σουσαμένια κουλούρια με μεγάλη ποικιλία υλικών… σε ό,τι συνδυασμό μπορείτε να φανταστείτε. Φέτα Ελασσόνας, σάλτσα ντομάτας, γραβιέρα Άρτας, ελιές Καλαμών, πικάντικος μοσχαρίσιος κιμάς, είναι μερικά μόνο από τα υλικά που έχετε στην επιλογή σας. Μην φύγετε χωρίς να δοκιμάστε τα περιβόητα Sousaminia, δηλαδή τη γλυκιά version του κουλουριού με μπουκίτσες που γαρνίρονται με πραλίνα φουντουκιού.

Αιόλου 17A, Αθήνα, τηλ. 210 3230038.

Πηγή: olivemagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ