Μήδεια ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Τα χιόνια που έκαναν την εμφάνισή τους και στην Αττική, μπορεί να δημιούργησαν μαγευτικές εικόνες που είχαμε χρόνια να τις δούμε, δημιούργησαν όμως και πολλές δυσκολίες στις μετακινήσεις, με κλείσιμο δρόμων σε όλη Ελλάδα, παράλυση της κυκλοφορίας, διακοπή ρεύματος σε χιλιάδες σπίτια που συνεχίζεται, ενώ η μετακίνηση των πολιτών έγινε… ατομική ευθύνη με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να απευθύνει “ισχυρή σύσταση” στους κατοίκους σε όλη την Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις

Συνεχίζονται λοιπόν τα προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση σε περιοχές της χώρας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», πουδυστυχώς αφήνει πίσω της τρεις νεκρούς.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό σήμερα

Το σκηνικό αλλάζει σταδιακά από σήμερα καθώς ο χιονιάς να υποχωρεί σταδιακά στη χώρα.

Στρατός και Πυροσβεστική σε συνεργασία και με άλλες δυνάμεις δίνουν από χθες μάχη για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στα συνεργεία και προσπαθούν να κόψουν τα δέντρα που έχουν πέσει και να ανοίξουν τους δρόμους, ώστε τα συνεργεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης να φτάσουν στον προορισμό τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πυροσβεστική κλήθηκε να παροχές βοηθείας σε 1.529 περιπτώσεις. 

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών λόγω ύφεσης των καιρικών φαινομένων δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας από τη Γέφυρα Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας ενώ η τελευταία ενημέρωση για το οδικό δίκτυο, σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων έχει διαμορφωθεί για την Αττική ως εξής:

- Advertisement -

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες – Σε ποια περιοχή της χώρας το θερμόμετρο έπεσε χθες στους -13!

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

 •  Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς το “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
 • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
 • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
 • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
 • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
 • Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο
 • Πολιτεία.
 • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία,Αχαρνές.Επί της οδού Νάσου (λίγο πριν την Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) από το ύψος της Προτομής Μιχάλη
 • Κρητικόπουλου έως το ύψος του Πυροφυλακίου Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμητττό, στηνπεριοχή της Καισαριανής.
 • Επί της Λεωφόρου Εθ. Αντιστάσεως από Γήπεδο Καισαριανής μέχρι την Περιφ. Υμηττού και στα δύο ρεύματακυκλοφορίας.

Πως λειτουργούν τα ΜΜΜ στην Αττική

Σε ό,τι αφορά το Μετρό, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) τα δρομολόγια διεξάγονται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη, ενώ ήδη γίνονται δοκιμαστικά δρομολόγια (χωρίς επιβάτες) στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά, προκειμένου να επιτραπεί τις επόμενες ώρες η κυκλοφορία των συρμών σε όλο το δίκτυο. Χωρίς προβλήματα γίνονται τα δρομολόγια του τραμ σε όλο το δίκτυό του.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ, εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων σε όλο το δίκτυο.

Μετά τις 7 το πρωί ξεκινήσαν τα δρομολόγια των λεωφορείων, σε όσα το επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν, αφού λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που επικράτησαν και χθες σε όλη την Αττική είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης παγετού.

Προτεραιότητα δίνεται στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων.

Ωστόσο μέχρι και χθες αργά το βράδυ τα δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούσαν πολύ δύσκολη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ