Aττικό ζωολογικό πάρκο

Το γνωστό σε όλους μας Αττικό ζωολογικό πάρκο ,το όποιο είναι ένα απο τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και λειτουργεί απο το 2000 ,πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει την δράση των λεγόμενων : zoo camps.

Το zoo camp είναι μια ευφάνταστη ιδέα για να μπορέσουν τα παιδιά απο ηλικίες 3 έως 12 ετών να γνωρίσουν την άγρια φύση,τα άγρια ζώα και τους βιότοπους. Όλα αυτά εννοείται μέσα απο διασκεδαστικές δραστηριότητες και άμεση επαφή με πολλά είδη του Πάρκου!

Η “βάση” θα είναι το Εκπαιδευτικό Κέντρο από το οποίο θα ξεκινούν οι καθημερινές περιηγήσεις στους χώρους των ζώων. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους μια αλλαξιά ρούχων, παγούρι για νερό, καπέλο, αντιηλιακό, το μεσημεριανό τους και να φοράνε άνετα παπούτσια και ρούχα. 

- Advertisement -
παιδιά παίζουν με ζώα καμηλοπάρδαλη
Γνωρίζοντας την καμηλοπάρδαλη

Απο τις 12/6/2020 και μετά απο σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τις κατασκηνώσεις λόγω κορωνοϊού ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανά εβδομάδα θα είναι 10 και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας όπως αυτά ορίζονται από το ΥΠΕΠΘ.  

Κόστος

Το κόστος Ημερήσιας Συμμετοχής είναι 40 ευρώ και για τους κατόχους ετήσιας κάρτας 36 ευρω. Το κόστος Εβδομαδιαίας Συμμετοχής είναι 200 ευρώ ανά παιδί, 180 ευρώ για δεύτερο μέλος της ίδιας οικογένειας και αν είστε κάτοχος ετήσιας κάρτας το κόστος είναι 180 ευρώ

Για το πρόγραμμα Little Nature Lovers το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ ανά παιδί με έναν γονέα/κηδεμόνα. Συμπεριλαμβάνει το κόστος εισόδου.

Κράτησεις

Πρώτα συμπληρώνετε την αίτηση zoo camp και την στέλνετε μέσω email με τίτλο “Ζοο Camp- ημερομηνία επιλογής” στο : [email protected]. Για εγγραφή σε Little Nature Lovers, πατήστε πάνω στο LNL της επιλογής σας στο παραπάνω ημερολόγιο.
Έπειτα το Εκπαιδευτικό Κέντρο θα επικοινωνήσει μαζί σας για την επιβεβαίωση των διαθέσιμων ημερομηνιών συμμετοχής.
Τέλος η κράτησή σας ολοκληρώνεται με την αγορά της θέσης μέσω της υπηρεσίας e-ticketing.
Προθεσμία για το Θερινό πρόγραμμα Zoo Camp :παρακαλείσθε λόγω μεγάλης ζήτησης να έχετε κάνει την εγγραφή και την εξόφληση των διδάκτρων για την δεύτερη εβδομάδα έως την 1η Ιουλίου 2020, για την τρίτη εβδομάδα έως τις 7 Ιουλίου 2020.

Πολιτική Ακυρώσεων

Μετά την πληρωμή των διδάκτρων και πριν την έναρξη του προγράμματος θα επιστραφεί το 50% του ποσού μετά από έγγραφο αίτημα στο mail του πάρκου.Μετά την έναρξη του προγράμματος, δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων. Σε περίπτωση που συντρέχει ιατρικός λόγος, επιστροφή χρημάτων γίνεται εφόσον υπάρχει σχετική γνωμάτευση από γιατρό.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210-6634724, (εσωτ.201) ή στείλτε email.

Προγράμματα για εφήβους

Για να μην αφήσουμε όμως παραπονεμένους τους μεγαλύτερους φίλους μας το αττικό ζωολογικό πάρκο έχει ετοιμάσει ένα ακόμη πρόγραμμα Service Learning (SLP) για μαθητές απο 12 έως 18 ετών που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την ηγεσία, τη φροντίδα των ζώων και τη ζωολογία.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ίδια με το πρόγραμμα του zoo camp.

7 ενυδρεία και θαλάσσια πάρκα της Ελλάδας που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια μας

Προγράμματα για όλη την οικογένεια!

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προσφέρει διάφορα βιωματικά περιβαλλοντικά προγράμματα με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού.  Δείτε τα καινούρια προγράμματα που σας φέρνουν ακόμα πιο κοντά στα αγαπημένα σας ζώα!

Φροντίζω τα ζώα της φάρμας

Ηλικία συμμετεχόντων: 8 ετών και άνω
Διάρκεια: 2 ώρες
Κόστος: 30€ για κατόχους ετήσιας κάρτας μέλους, 35€ για μη κατόχους ετήσιας κάρτας (το κόστος εισόδου συμπεριλαμβάνεται)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6, Ελάχιστος αριθμός: 4

Ζώα της φάρμας κατσίκες

Είναι ένα ιδανικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια που ενδιαφέρεται να μάθει για τη φροντίδα των οικόσιτων ζώων όπως η αγελάδα, κουνελάκι, κατσικάκι, πόνυ, κ.α.. Ως εκπαιδευόμενος φροντιστής στην Φάρμα, θα δουλέψετε δίπλα στον φροντιστή μας για να μάθετε τα βασικά για την ευζωία αυτών των ειδών. Θα γίνει μία σύντομη εισαγωγή στη βασική βιολογία και συμπεριφορά των ζώων αυτών, τι σημαίνει οικόσιτο και τι άγριο, καθώς και για τη διατροφή τους. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μία βεβαίωση συμμετοχής.

Αρπακτικά πτηνά

Ηλικία συμμετεχόντων: Όλες οι ηλικίες
Διάρκεια: 1.5 ώρα
Κόστος: 35€ για κατόχους ετήσιας κάρτας μέλους, 40€ για μη κατόχους ετήσιας κάρτας (το κόστος εισόδου συμπεριλαμβάνεται)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10, Ελάχιστος αριθμός: 6

Η κοντινή επαφή με ένα Αρπακτικό είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στο χώρο που φιλοξενούμε τα Αρπακτικά Πουλιά και θα ακολουθήσει μια ματιά εκ των έσω στον Κόσμο της Ιερακοτροφίας, όπου θα γνωρίσουν από κοντά διάφορα Αρπακτικά Πουλιά και θα μάθουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ενός. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν μία βεβαίωση και μία αναμνηστική φωτογραφία.


Γερακάρης

Ηλικία συμμετεχόντων: 16 ετών και άνω
Διάρκεια: 3 ώρες
Κόστος: 45€ για κατόχους ετήσιας κάρτας , 50€ για μη κατόχους ετήσιας κάρτας (το κόστος εισόδου συμπεριλαμβάνεται)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6, Ελάχιστος αριθμός: 2

κουκουβάγια πετάει

Η Ιερακοτροφία, είναι η τέχνη του κυνηγιού θηραμάτων, χρησιμοποιώντας εκπαιδευμένα αρπακτικά πουλιά. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να γνωρίσετε την τέχνη της Ιερακοτροφίας, την ιστορία της, τη βασική βιολογία και συμπεριφορά των Αρπακτικών Πουλιών, καθώς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στη φύση. Θα γνωρίσετε επίσης όλες τις πλευρές της απαιτούμενης φροντίδας, όπως την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό, το τάισμα και την πτήση, καθώς και τη σημασία διαχείρισης βάρους.

Οι συμμετέχοντες θα κρατήσουν τα λουράκια που θα φτιάξουν οι ίδιοι, θα πάρουν μία βεβαίωση παρακολούθησης και μία αναμνηστική φωτογραφία με κάποιο Αρπακτικό Πουλί. Όσοι συμμετέχοντες ολοκληρώσουν με επιτυχία το παραπάνω πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πιο εξελιγμένες δραστηριότητες (κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο του προγράμματος).

Δείτε επίσης :

Οι ζωολογικοί κήποι στην Ευρώπη που πρέπει να δεις!
Ολη η Κρήτη σε ένα πάρκο! Πως 2 Κρητικοί πάνε τον τουρισμό σε άλλο επίπεδο
Αθήνα: 20+1 προτάσεις για να περάσεις μια όμορφη Κυριακή με τα παιδιά σου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ