Αγαπάτε τα ζώα και τα ταξίδια; Τότε σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν οι ζωολογικοί κήποι σε κάποιο προορισμό του εξωτερικού που επισκέπτεστε. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους στην Ευρώπη, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη κριτήρια όπως τα δικαιώματα των ζώων και η ποικιλία των ειδών. Αυτοί οι ζωολογικοί κήποι καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των ζώων και εργάζονται καθημερινά για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας.

Γαλλία: Ζωολογικός Κήπος του Beauval

Πρόκειται για το σημαντικότερο ζωολογικό κήπο της Γαλλίας, με πάνω από 6000 είδη ζώων σε μια έκταση 35 εκταρίων. Εκεί ζουν μερικά μοναδικά είδη από γιγάντια πάντα ή κοάλα. Χωρίζεται σε διαφορετικές θεματικές ζώνες (αφρικανική σαβάνα, ασιατική πεδιάδα ή τροπικά δάση), είναι εντελώς ολοκληρωμένος και στηρίζει αμέτρητα προγράμματα προστασίας των ειδών.

Ισπανία: Βιοπάρκο της Βαλένθια

Ιδρύθηκε μετά το κλείσιμο του Ζωολογικού κήπου του Viveiro, και διακρίνεται για την απουσία (ή καλύτερα, για την εντύπωση απουσίας) χωρισμάτων ανάμεσα στο κοινό και τα ζώα, κάτι που κάνει την επίσκεψη ακόμα πιο ευχάριστη. Φιλοξενεί 4000 ζώα και 250 διαφορετικά είδη από την αφρικανική ήπειρο μέσα στο Πάρκο του Cabecera.

Διαβάστε ακόμα:
Κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι σε 10 από τις πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης!

Γερμανία: Ζωολογικός κήπος του Βερολίνου

Εκτός από παλιότερος της Γερμανίας, ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου είναι και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο: φιλοξενεί 17000 ζώα σε 35 εκτάρια. Περιλαμβάνει και το Ενυδρείο του Βερολίνου, το μεγαλύτερο της χώρας, καθώς και πολλά σπάνια είδη, όπως ουραγκοτάγκοι και πολικές αρκούδες.

Ηνωμένο Βασίλειο: Ζωολογικός Κήπος του Chester

Βρίσκεται στο Chesire, κι εκτείνεται σε 45 εκτάρια, ενώ φιλοξενεί πάνω από 9000 ζώα. Είναι πολύ δημοφιλής για; το χώρο “Πνεύμα του Ιαγουάρου”, όπου ζουν αιλουροειδή όπως ιαγουάροι και πάνθηρες. Κάθε χρόνο υποδέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Ιταλία: Βιοπάρκο της Ρώμης

Άνοιξε το 1911 και βρίσκεται στην αρχαία Βίλα Μποργκέζε, φιλοξενώντας πάνω από 1100 ζώα. Στο εσωτερικό του μπορείτε να επισκεφτείτε μια έκθεση πάνω στο παράνομο εμπόριο ζώων. Την προσοχή τραβά η ιστορία του Μάριο, ενός κροκόδειλου που βρέθηκε στην μπανιέρα ενός διαμερίσματος στη Ρώμη, όπου κρατήθηκε για χρόνια ως τιμώμενο ζώο.

Πορτογαλία: Ζωολογικό Πάρκο του Λάγος

Βρίσκεται στα νότια της χώρας, στην περιοχή του Αλγκάβρε, κι έχει ως αποστολή να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες του για την προστασία και διατήρηση της χλωρίδας και πανίδας. Περιλαμβάνει κι ένα χώρο ειδικά αφιερωμένο στο κοινό νεαρότερης ηλικίας, για να εξοικειωθεί με τα ζώα και να μάθει να τα φροντίζει όπως πρέπει.

Διαβάστε ακόμα:
Τα highlights κάθε χώρας σε έναν χάρτη - Ποιο αξιοθέατο πρέπει να δείτε;

Τσεχική Δημοκρατία: Ζωολογικός κήπος της Πράγας

Βρίσκεται κοντά στο κάστρο της πόλης και φιλοξενεί σχεδόν 4600 ζώα από όλο τον κόσμο. Στοχεύει στην εκπαίδευση των επισκεπτών του για την προστασία της άγριας ζωής και εκδίδει εφημερίδα για την προστασία του αλόγου Przewalski.

Βέλγιο: Ζωολογικός κήπος Pairo Daiza

Ο ζωολογικός κήπος Pairo Daiza Εκτείνεται σε σχεδόν 55 εκτάρια μέσα στην καρδιά του αβαείου του Cambron-Casteau, αναφέρεται συχνά κι ως “Παραδείσιο”. Φιλοξενεί διάφορα είδη πτηνών, μια μικρή φάρμα, τροπικά θερμοκήπια, ένα ενυδρείο και πολλούς θεματικούς χώρους. Είναι διάσημο για τα τεράστια πάντα, ενώ κατέχει και πολλά ευρωπαϊκά ρεκόρ.

Αυστρία: Ζωολογικός κήπος της Βιέννης

Ιδρύθηκε το 1752 και είναι ο αρχαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 4600 ζώα, συμπεριλαμβανομένου ενός ζεύγους από γιγάντια πάντα μαζί με το μικρό τους.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ