διαμονή τροχόσπιτα

Οι μισθώσεις ,τύπου Airbnb, για τροχόσπιτα είναι η νέα μόδα που τον τελευταίο καιρό κερδίζει έδαφος παγκοσμίως.

Την καινοτόμα ιδέα έφερε στην Ευρώπη η αυστραλιανή εταιρία Camplify, που επένδυσε πρόσφατα και στην Ισπανία. Η έξυπνη ιδέα της εταιρίας συνίσταται στην προσφορά μίας πλατφόρμας. Η πλατφόρμα φέρνει σε επαφή όσους έχουν τροχόσπιτα και ιδιώτες που ενδιαφέρονται να τα ενοικιάσουν.

Επίσης, ανακαλύψτε το πρωτότυπο ξενοδοχείο στο Βερολίνο που στο εσωτερικό του έχει τροχόσπιτα και μικρά ξύλινα σπιτάκια!

Η εταιρεία έχει ιδρυθεί εδώ και 4 χρόνια και δραστηριοποιείται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία, και τη Νέα Ζηλανδία. Ενώ έχει αρχίσει και επεκτείνεται εντατικά στην Ισπανία, έναντι άλλων ευρωπαϊκών προορισμών, όπως η Γαλλία ή η Ιταλία.

‘Όπως αναφέρει η εταιρία, η Ισπανία έχει την πρωτοκαθεδρία στον τουριστικό τομέα. Πέραν αυτού, παρουσιάζει σημαντική αύξηση στον αριθμό των ιδιόκτητων τροχόσπιτων αλλά και των ενοικιάσεων αυτών. Ενώ σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα, υπάρχουν περισσότερα από 50.000 τροχόσπιτα στην Ισπανία, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 243% από το προηγούμενο έτος.

Ταυτόχρονα, οι διαθέσιμες εκτάσεις έχουν τετραπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία και πλέον φθάνουν τους 1.183 χώρους κάμπινγκ. Στόχος της Camplify αποτελεί η ενσωμάτωση 1.700 οχημάτων στην πλατφόρμα της έως το τέλος του 2020, ενώ ήδη έχει επενδύσει 1,2 εκατ. ευρώ.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Το κίνητρο και η δραστηριοποίηση της εταιρείας

Το σημαντικότερο κίνητρο που προσφέρει η εταιρία είναι το εισόδημα που δυνητικά θα έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων από την ενοικίαση, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 20.000 ευρώ, ετησίως, με μέσο όρο 120 ημέρες ενοικίασης.

Από τη δραστηριοποίησή της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, οι ιδιοκτήτες έχουν αποκομίσει, ήδη, 25 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα. Έχει πολλές ομοιότητες με το μοντέλο της Airbnb.

Ωστόσο, η Camplify παρέχει την πλατφόρμα και τη διαχείριση κρατήσεων και συναλλαγών μεταξύ ιδιοκτητών και οδηγών και χρεώνει προμήθεια ύψους 12%. Η διαμονή στα τροχόσπιτα ασφαλίζεται, καθώς περιλαμβάνεται στην χρέωση της προμήθειας.

Επίσης, έχει συνάψει συμφωνία με την «Ένωση των πιο όμορφων χωριών της Ισπανίας». Η συμφωνία αναφέρεται στην τόνωση του τουρισμού, στις αγροτικές περιοχές της Ισπανίας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ