Εσείς γνωρίζετε ποια είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου; Μάλιστα έχει μηδενικό ποσοστό φτώχειας και είναι γεμάτη με εκατομμυριούχους!

Ο λόγος βέβαια για το πριγκιπάτο του Μονακό, ένα κράτος 2,02 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο έδαφος της Γαλλίας. Μπορεί να είναι η δεύτερη μικρότερη χώρα στην Ευρώπη, παρολ’ αυτά είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο, αν και οι κάτοικοί της φτάνουν μετά βίας τους 39 χιλιάδες.

- Advertisement -

Γνωρίστε και το ελληνικό νησί των εφοπλιστών! Έχει τους πλουσιότερους κατοίκους στον κόσμο!

Μονακό θέα

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 75% των κατοίκων του δεν γεννήθηκαν εκεί, ενώ περίπου 12.000 από αυτούς είναι εκατομμυριούχοι. Ένας στους τρεις δηλαδή. Το ποσοστό φτώχειας είναι μηδενικό.

Τα διάσημα καζίνο του είναι εκεί μόνο για τους τουρίστες, αφού σύμφωνα με τον νόμο οι μόνιμοι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να δοκιμάσουν την τύχη τους σε αυτά. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι το δεύτερο στον κόσμο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ το 2017.

Μονακό σπίτια

Τα σπίτια του είναι πανάκριβα και η ασφάλεια του εξαιρετικά ισχυρή. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το Μονακό έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, ενώ αποτελεί μέχρι κι σήμερα φορολογικό παράδεισο. Μάλιστα αντιμετωπίζει μια κρίση στις πολυτελείς ιδιοκτησίες, λόγω έλλειψης χώρου για τους 2.700 πολυεκατομμυριούχους που αναμένεται να εγκατασταθούν εκεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, αναφέρει η Guardian.

Το Μονακό είναι ο μικρότερος από τους φορολογικούς παραδείσους και δεν επιβάλλει φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, φόρο περιουσίας ή φόρο κεφαλαιούχων κερδών. Για να υποβάλλει κανείς αίτηση για διαμονή στο Μονακό, πρέπει να επιδείξει πως έχει κάπου να μείνει, να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στο Μονακό και να καταθέσει τουλάχιστον 500.000 ευρώ, ενώ πρέπει να μένει στο πριγκιπάτο για τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ