Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΑυτή είναι η ωραιότερη βόλτα που θα κάνεις ΠΟΤΕ!! Γνώρισε τα 10...

Αυτή είναι η ωραιότερη βόλτα που θα κάνεις ΠΟΤΕ!! Γνώρισε τα 10 πιο όμορφα χωριά του κόσμου μας!!!

Κι αν ακόµα στέκεστε δίβουλοι, οι παρακάτω φωτογραφίες δεν σας αφήνουν άλλο περιθώριο παρά να τους εντάξετε στην ταξιδιωτική σας ατζέντα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΧΕΙΟ

- Advertisement -

1. Giethoorn, Ολλανδία

vil1

Βρίσκεται στην ολλανδική επαρχία του Overijssel, στο κεντροανατολικό τµήµα της χώρας, και είναι γνωστό και ως «Βενετία της Ολλανδίας». Σίγουρα θα αναρωτιέστε για ποιον λόγο το αποκαλούν έτσι. Μάθετε λοιπόν ότι το συγκεκριµένο χωριό δεν έχει καθόλου δρόµους (εκτός από ένα µονοπάτι για ποδήλατα)! Ναι, σωστά διαβάσατε! Οι µετακινήσεις σας εδώ θα είναι πλωτές, µε βάρκες, σε κανάλια που αγγίζουν ακόµα και τα 7,5 χλµ., ενώ το βάθος τους µόλις το 1 µ.! Απολαύστε την ηρεµία και τη γαλήνη που επικρατεί σε αυτό το µέρος ελλείψει αυτοκινήτων και κάθε είδους µεταφορικών µέσων, µε εξαίρεση φυσικά τις βάρκες που θα σας µεταφέρουν από κανάλι σε κανάλι. Θαυµάστε το εντυπωσιακό σκηνικό, µε τα παραδοσιακά σπίτια χτισµένα πάνω σε νησάκια που επικοινωνούν µεταξύ τους µόνο µε ξύλινες γέφυρες , και αδράξτε την ευκαιρία για να νιώσετε εντελώς αποκοµµένοι για λίγο από την καθηµερινότητά σας.

2. Riomaggiore, Ιταλία

vil2

Το πιο χρωµατιστό χωριό της Ευρώπης εντοπίζεται στη βόρεια Ιταλία, σε µια µικρή κοιλάδα στην περιοχή της Λιγουρίας, και ονοµάζεται Riomaggiore! Μαζί µε τέσσερις ακόµα οικισµούς συνθέτει την επαρχία της Cinque Terre. Το γραφικό ψαροχώρι, που δεσπόζει στη Riviera de Levante, στον κόλπο της Γένοβας στη Μεσόγειο, µοιάζει να ξεπήδησε από ζωγραφικό καµβά µε τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα, τα παραδοσιακά κτήρια, τη µικρή παραλία και τον γραφικό προβλήτα. Σε αντίθεση µε το µπλε της θάλασσας -είναι χτισµένο σε γκρεµό και αγναντεύει από ψηλά το απέραντο γαλάζιο-, στο εσωτερικό του κυριαρχεί το… ουράνιο τόξο!

vil3

Μια βόλτα στα σοκάκια του είναι αρκετή για να αποκτήσουµε θετική ενέργεια! Δεν παραλείπουµε να κάνουµε µια στάση στον κεντρικό δρόµο Via Colombo, για να τσιµπήσουµε κάτι στα εστιατόρια που υπάρχουν εδώ ή για να απολαύσουµε απλώς έναν αυθεντικό ιταλικό espresso. Το εν λόγω χωριό δηµιουργήθηκε τον 13ο αι. και είναι γνωστό για την παραγωγή κρασιού από αµπελώνες της περιοχής καθώς και για την ιστορικότητά του!

3. La Pan Tan, Βιετνάµ

vil4

Πόση οµορφιά µπορεί να έχει χαρίσει απλόχερα η φύση σε κάποια µέρη; Η απάντηση έρχεται µέσα από το χωριό La Pan Tan, της κοινότητας Mu Cang Chai, στην επαρχία Yen Bai, στο βορειότερο τµήµα του βορειοκεντρικού Βιετνάµ. Οι ενοποιηµένοι ορυζώνες, που µοιάζουν σαν σκάλες που θα µας οδηγήσουν στον ουρανό, προσελκύουν µεγάλο αριθµό τουριστών και συγκαταλέγονται στους πιο δηµοφιλείς προορισµούς της χώρας. Άλλωστε η εντυπωσιακή οµορφιά των πεδίων, που είναι ορατή σχεδόν από όλα τα σηµεία στην περιοχή, δεν είναι και από τα θεάµατα που συναντάµε συχνά. Σηµειώστε ότι µέχρι το 1996 στις συγκεκριµένες εκτάσεις γης οι κάτοικοι καλλιεργούσαν οπιούχες παπαρούνες, ενώ από το 2007 τα χωριά της κοινότητας έχουν αναγνωριστεί ως «κληρονοµιά» από το Υπουργείο Πολιτισµού, Αθλητισµού και Τουρισµού της χώρας.

4. Reine, Νορβηγία

vil5

Το µαγευτικό χωριό Reine βρίσκεται στο νησί Moskenesoya στο αρχιπέλαγος Lofoten, στη βόρεια Νορβηγία. Με σκορπισµένα στην ακτή και στις γύρω κορυφές τα δίχρωµα (σε κόκκινο-λευκό) σπιτάκια των ψαράδων και µε ένα φυσικό τοπίο άκρως επιβλητικό, καθόλου άδικα δεν χαρακτηρίζεται ως ένα από τα οµορφότερα µέρη στον κόσµο. Από τα πιο δηµοφιλή του αρχιπελάγους, θα σας µυήσει σε µια ταξιδιωτική εµπειρία µακριά από την πεπατηµένη. Εκτός του ότι το µεγαλείο της φύσης µε τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους ολόγυρά σας θα σας προκαλέσει δέος, εντύπωση θα σας δηµιουργήσει και το γεγονός ότι εδώ µπορείτε να επιδοθείτε σε… σαφάρι φάλαινας, να επεξεργαστείτε την εποχή των Βίκινγκς, να ψαρέψετε (η περιοχή φηµίζεται για την αλιεία της) κ.ά. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι βρίσκεστε σε ένα από τα καταλληλότερα µέρη στον κόσµο για να παρατηρήσετε το εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας, από τα πιο µαγευτικά φυσικά φαινόµενα, όπου ο ουρανός σε ορισµένα σηµεία του πλανήτη παίρνει εκπληκτικούς χρωµατισµούς.

5. Bourtange, Ολλανδία

vil6

Πραγµατικό αστέρι. Αυτός ο χαρακτηρισµός θα µπορούσε να αποδοθεί στην Bourtange, στην περιοχή Westerwolde της ολλανδικής επαρχίας του Groningen, στο βόρειο τµήµα της χώρας. Μήπως αναρωτιέστε για ποιον λόγο; Αν παρατηρήσετε τις φωτογραφίες του… αφ’ υψηλού, θα επιβεβαιώσετε και µόνοι σας την απάντηση! Από τα σηµαντικότερα αξιοθέατά του, το φρούριο (στον αστεροειδή σχηµατισµό του οφείλεται άλλωστε και η διαµόρφωση του χωριού) που εντοπίζεται στο κέντρο του και χτίστηκε το 1593 προκειµένου να ελέγχεται το µοναδικό πέρασµα στην πόλη Groningen από τη Γερµανία. Από το 1967 έως και το 1992 υπέστη ανακατασκευή, έτσι ώστε σήµερα να µπορεί να λειτουργεί ως µουσείο. Μια επίσκεψη εδώ είναι αρκετή για να σας µεταφέρει πίσω στο χρόνο, αρκετούς αιώνες πριν. Ο σηµερινός αριθµός των κατοίκων του υπολογίζεται περίπου στους 500.

6. Hallstatt, Αυστρία

vil7

Ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης, το Hallstatt της Αυστρίας, µας κάνει να ζήσουµε το δικό µας παραµύθι. Με το γραφικό, κουκλίστικο σκηνικό του και την προσεγµένη µπαρόκ αρχιτεκτονική, µοιάζει να ξεπήδησε από σελίδες κάποιου ονειρικού παραµυθιού που µόνο όµορφες αναµνήσεις θα µπορούσε να µας προσφέρει. Το παλιότερο χωριό της Αυστρίας, που χρονολογείται από τον 8ο αι. π.Χ., πλαισιώνεται από την οροσειρά Dachstein και τη λίµνη Hallstatter See και εντοπίζεται στο κεντρικό τµήµα της χώρας, 53 χλµ. από το Σάλτσµπουργκ. Μην παραλείψετε µια βόλτα µε φεριµπότ στη λίµνη για να απολαύσετε το µεγαλείο του αλπικού τοπίου!

7. Manarola, Ιταλία

vil8

Χτισµένο σε έναν ψηλό και επιβλητικό βράχο 70 µ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το µικρό χωριουδάκι Manarola (ανακηρυγµένο το 1997 ως «Μνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς» της UNESCO αλλά και «Εθνικό Πάρκο» το 1999) είναι ένα από τα πιο γοητευτικά και ροµαντικά από τα συνολικά πέντε που απαρτίζουν το Cinque Terre, στη Λιγουρία. Ένα µικρό λιµανάκι µε κεκλιµένη ράµπα για τις παραδοσιακές βαρκούλες, γραφικά πολύχρωµα σπίτια µε θέα τη θάλασσα και µια µικρή πλατεία µε εστιατόρια που σερβίρουν κυρίως θαλασσινά συνθέτουν την εικόνα αυτού του χρωµατιστού spot στο βόρειο τµήµα της Ιταλίας. Το χωριό είναι γεµάτο ανηφόρες και κατηφόρες και στενοσόκακα που οδηγούν στη θάλασσα. Για εσάς που θέλετε να προσεγγίσετε την κορυφή του µε τα πόδια, βάλτε ως σηµείο αναφοράς σας την εκκλησία του San Lorenzo που βρίσκεται εκεί, για να χαθείτε ανηφορίζοντας στα καλντερίµια.

8. Masouleh, Ιράν

vil9

Βρίσκεται στη 1.090ή θέση των καταγεγραµµένων ως ιστορικών πόλεων στην πολιτιστική κληρονοµιά παγκοσµίως και εντοπίζεται 60 χλµ. ΝΔ του Rasht (241 βόρεια της Τεχεράνης) στην οροσειρά Alborz, κοντά στη νότια ακτή της Κασπίας Θάλασσας. Χτισµένα αµφιθεατρικά, τα σπίτια του Masouleh έχουν µια ιδιαιτερότητα: τα χαµηλότερα σε σχέση µε τα ψηλότερα διαθέτουν µια υψοµετρική διαφορά της τάξης των 100 µέτρων! Σκαλισµένα µέσα στο βουνό, ακολουθούν την ίδια αρχιτεκτονική και ενώνονται µεταξύ τους, µοιάζοντας σαν κολληµένα χαρτόκουτα! Το χωριό συγκεντρώνει ετησίως µεγάλο αριθµό τουριστών που έρχεται εδώ για να παρατηρήσει από κοντά την ιδιαιτερότητά του! Από τα χαρακτηριστικά του, επίσης, το γεγονός ότι είναι «πνιγµένο» τον περισσότερο καιρό στην οµίχλη!

9. Popeye Village, Μάλτα

vil10

Επίσης γνωστό και ως Sweethaven Village, είναι ένα λιλιπούτειο γραφικό χωριουδάκι που αποτελείται από µια συστάδα µικρών, ξύλινων, χρωµατιστών σπιτιών στον κόλπο Anchor Bay, στη Μάλτα. Η δηµιουργία του µας γυρίζει στο 1980, όταν οι Paramount Pictures και Walt Disney Productions δηµιούργησαν αυτό το σκηνικό για την ταινία Ποπάι µε πρωταγωνιστή τον Robin Williams. Σήµερα δεν είναι κατοικήσιµο, αλλά είναι ανοιχτό για τους ταξιδιώτες ως ένα υπαίθριο µουσείο και συγκρότηµα ψυχαγωγίας για όλους εκείνους που ταξιδεύουν µε την οικογένειά τους. Απολαύστε παραστάσεις µε τους αγαπηµένους πρωταγωνιστές του Ποπάι, παιχνίδια σε ειδικά διαµορφωµένους χώρους, βόλτες σε µουσεία κ.ά.

10. Hamnoy, Νορβηγία

vil11

Απ’ ό,τι φαίνεται όσο βορειότερα κατευθυνόµαστε στη Νορβηγία, τόσο πιο εντυπωσιακό γίνεται το σκηνικό της. Ο λόγος αυτή τη φορά για το χωριό Hamnoy, το µικρό, γραφικό ψαροχώρι στο αρχιπέλαγος Lofoten, στην κοµητεία Nordland. Στην ανατολική πλευρά της Moskenesoya, σε απόσταση 1,5 χλµ. περίπου βόρεια της Reine και κατά µήκος των φιόρδ Vestfjorden τα λιγοστά πολύχρωµα σπίτια των κατοίκων του (σε κόκκινο, λευκό ακόµα και πορτοκαλί χρώµα) συνυπάρχουν αρµονικά µε το επιβλητικό τοπίο της φύσης ολόγυρά τους. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που ερχόµαστε εδώ. Για να απολαύσουµε τη φανταστική θέα στις επιβλητικές, τραχιές βουνοκορφές αλλά και την ηρεµία και τη γαλήνη που µας προσφέρει το τοπίο. Σηµειώστε ότι µέχρι πριν λίγα χρόνια η σύνδεση του Hamnoy µε το Reine γινόταν µε πλοία, ενώ πλέον πραγµατοποιείται µέσω γεφυρών της ευρωπαϊκής διαδροµής E10, µε καταληκτικό προορισµό τη Σουηδία.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,255LikesΚάντε Like
88,400 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ