Αυτή η κρυμμένη παραλία είναι το μεγαλύτερο μυστικό της Ιταλίας!

Σε αυτή την κρυμμένη παραλία της Ιταλίας θα συναντήσετε ένα υπέροχο τοπίο και μια γέφυρα που θα σας αποζημιώσει με τη μαγευτική της θέα στον ωκεανό.

παραλία φιορδ Ιταλία

Η ακτή Αμάλφι στην Ιταλία φημίζεται ήδη για τα μαγευτικά φυσικά της αξιοθέατα, όπως η άγρια ακτογραμμή της και τα κρυστάλλινα νερά. Αν αναζητάτε, όμως, μια παραλία όπου θα μπορείτε να απολαύσετε ένα απίστευτο σκηνικό, επιλέξτε την πόλη Furore, που βρίσκεται στην περιοχή της Καμπανίας στην Ιταλία… Εκεί ένα πελώριο φιόρδ φανερώνεται για να αποκαλύψει τη δική του, καλά κρυμμένη παραλία.

παραλία φιορδ Ιταλία

Η στενή ακτή του φιόρδ προσκαλεί όσους κατεβούν τη μακριά σκάλα που οδηγεί κάτω να απολαύσουν τον όρμο, ενώ η γέφυρα που φτάνει στο μήκος του φιόρδ σας επιτρέπει να κοιτάξετε κάτω και να θαυμάσετε τη συγκλονιστική θέα πάνω από την περιοχή.

Σμιλευμένο ανά τους αιώνες από τα καταρρακτώδη νερά του ποταμού Schiato, το φιόρδ δημιουργεί ένα φυσικό αμφιθέατρο που φιλοξενεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Marmeeting High Diving κι αποτελεί δημοφιλές τόπο επίσκεψης για ντόπιους το καλοκαίρι.

παραλία φιορδ Ιταλία

Αφού θα έχετε την ευκαιρία να βουτήξετε στα διάφανα και κρυστάλλινα νερά, θα συναντήσετε μια σειρά από μονοπάτια τα οποία μπορείτε να διασχίσετε για να φτάσετε σε κοντινά μπαρ κι εστιατόρια. Στο μεταξύ, η μικρή πόλη Furore είναι γεμάτη από λευκά σπίτια διασκορπισμένα ανάμεσα σε αμπέλια κι ελαιώνες, που αποτελούν σήμερα ένα υπαίθριο μουσείο για να ανακαλύψετε μια μεγάλη ποικιλία σε έργα τέχνης που στολίζουν τους τοίχους των σπιτιών και τις τις πέτρινες μάντρες στις αυλές.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε κι άλλες παραλίες, αυτές είναι οι 15 καλύτερες παραλίες της Ιταλίας!

παραλία φιορδ Ιταλία

Αν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερα στην περιοχή, υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν δρομολόγια για να επισκεφτείτε το φιόρδ του Furore, καθώς και μερικούς από τους άλλους πετρώδεις σχηματισμούς και τις μεγάλες καμάρες σε κρυμμένες σπηλιές που βρίσκονται στην ακτή Αμάλφι.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ