* σπολλάτη [spoláti] επιφ. βυζαντινό : εις πολλά έτη, ευχαριστώ, μπράβο

Ο Γιώργος Αμπεριάδης, επιχειρηματίας με σπουδές Μουσικής στο Παρίσι και η Ιωάννα Σιδηρά, με σπουδές Αρχιτεκτονικής στη Φλωρεντία θέλησαν να δημιουργήσουν ένα μαγαζί το οποίο θα ένιωθαν άνετα να το κάνουν στέκι οι ίδιοι, σαν “πολίτες του κόσμου” αλλά, πάνω από όλα, ήθελαν οι φιλοξενούμενοί τους να νοιώθουν οικεία, όσο βρίσκονται σε αυτό και φεύγοντας να το θυμούνται με ικανοποίηση.

Διαβάστε ακόμα: Η πτυσσόμενη καντίνα του Βασίλη Καλλίδη που θα μπει σε κούτες και θα γίνει καλτ ταβέρνα

Ενσωμάτωσαν λοιπόν, επιτυχημένα, εικόνες, εμπειρίες, γεύσεις και ακούσματα από τα ταξίδια και τα βιώματά τους, δημιουργώντας έναν μοντέρνο, κομψό και διαχρονικό all day Gastronomy Bar.

Έμβλημά τους η αισθητική, η φιλοξενη διάθεση και, κυρίως, η ποιότητα. Σε όλα τα επίπεδα. Από τα υλικά του ζεστού, industrial chic χώρου, ο οποίος με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο δείχνει να έχει μια πατίνα που συνήθως την χαρίζει ο χρόνος σε μαγαζιά δεκαετιών, τα επιλεγμένα ένα προς ένα έπιπλα και φωτιστικά, μέχρι τις μουσικές επιλογές. Από τζαζ, σε όλο το φάσμα της, debop, swing, soul, funk, rock, fados μέχρι και κλασική, οι επιλογές δεν αποτελούν “μουσικό χαλί” αλλά μουσική με προσωπικότητα.

Τα προιόντα του όμως είναι και ο πυρήνας της ύπαρξής του: Ο καφές είναι φρεσκοκομμένος, μοσχοβολιστός και ποιοτικός: από τον φτιαγμένο στο μπρίκι ελληνικό και σε V-60 φίλτρου, έως τους 5 διαφορετικούς single origin espresso που ετοιμάζουν οι baristi του.

Το cocktail menu έχει δημιουργηθεί από τον Σταύρο Τιτάκη, ο οποίος πιστός στη γενικότερη φιλοσοφία του Spollati έδωσε έμφαση στα ποιοτικά αποστάγματα, ποτά, λικέρ, και “σπιτικά” bitters και fruit blends, δημιουργώντας με αυτά cocktails με γευστικές ισορροπίες, πρωτότυπα και ταυτόχρονα πειθαρχημένα στις κλασικές αρχές του bartending.

Κορωνίδα, βέβαια, είναι το μενού του Μανιάτη σεφ Γιώργου Ζευγολατάκου, ιδιοκτήτη και σεφ του Hannover στο Βαθύ της Μάνης, ενός χαρισματικού στην επιλογή και σωστή χρήση των υλικών μάγειρα ο οποίος με μεγάλη αγάπη έχει στήσει ένα μενού, μικρό συμπαγές και πολλυσυλεκτικό – πολυπολιτισμικό, όπως η διάθεση και η φιλοσοφία του Spollati.

Κάποιος θα το χαρακτήριζε γαστρονομικό comfort food και δεν θα απείχε καθόλου από την αλήθεια. Το σύνολο σχεδόν των προιόντων, όπως το ψωμί, τα dips, οι σάλτσες παρασκευάζονται στην κουζίνα του εστιατορίου, ενώ τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα ψήνονται σε Μονόλιθο, ένα κεραμικό σκεύος υψηλής τεχνολογίας, που ψήνει κλειστό μην επιτρέποντας στο φαγητό να έρχεται σε επαφή με τον αέρα, με συνέπεια αυτό να μην στεγνώνει.

Συνολικά, το Spollati φιλοδοξεί να δώσει μια φρέσκια ανάσα στην περιοχή με μια μοντέρνα urban, ποιοτική all day γαστρονομική και “αλκοολική” πρόταση.

Ιnfo

Αιόλου 27Α, Πλ. Αγ. Ειρήνης, Αθήνα

τηλ. 21 5551 3004

Πηγή: athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ