κρήτη, μύκονος, πάρος τα καλύτερα ελληνικά νησιά

Ακόμα μια φορά η Ελλάδα βρέθηκε στη κορυφή της λίστας με τα καλύτερα νησιά στον κόσμο σύμφωνα με το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό αμερικανικής έκδοσης «Conde Nast Traveller».

Στα Reader’s Choice Awards 2019 συγκεκριμένα η χώρα μας κατατάχθηκε στην 7η θέση της κατηγορίας «Κορυφαίες 20 χώρες» (Top 20 Countries), όπου υποψήφιες ήταν συνολικά 193 χώρες, ενώ στην κατηγορία «Καλύτερα νησιά στον κόσμο» (Best islands in the World) και ειδικότερα στα «Κορυφαία 5 νησιά της Ευρώπης» (Top 5 in Europe).

Η Ελλάδα για ακόμη μία φορά κατάφερε να κερδίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, αφού η Μύκονος κατέλαβε την 3η, η Πάρος την 4η και η Κρήτη την 5η θέση.

Επίσης, το ξέρατε ότι η ομορφότερη παραλία του κόσμου είναι ελληνική;

Η Μύκονος «δεν εγκαταλείπει ποτέ την παγκόσμια φήμη της ως νησί της ξέφρενης διασκέδασης, ωστόσο σταδιακά προσελκύει ολοένα και περισσότερους “υποψιασμένους” και “ποιοτικούς” επισκέπτες», σύμφωνα με τους συντάκτες του περιοδικού.

Οσον αφορά την Πάρο υπογραμμίζουν πως είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά νησιά των Κυκλάδων, από το οποίο ωστόσο «δεν λείπουν οι πανέμορφες παραλίες, τα ολόλευκα γραφικά χωριά και τα υπέροχα θαλάσσια σπήλαια», ενώ για την Κρήτη επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι είναι «το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και ένα από τα πλέον προβεβλημένα, με αψεγάδιαστο πολιτισμό, μοναδικά τοπία, εξαιρετική γαστρονομική παράδοση και σπάνια μυθολογική ιστορία».

Φέτος τα Reader’s Choice Awards αποτέλεσαν την πλέον επιτυχημένη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού από πλευράς συμμετοχής, καθώς περισσότεροι από 600.000 αναγνώστες έλαβαν μέρος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των δημοφιλέστερων επιλογών σε 12 βασικές κατηγορίες και δεκάδες υποκατηγορίες.

Βλέπουμε λοιπόν πως άσχετα με τις δυσκολίες και την μεγάλη οικονομική κρίση που περάσε και περνάει η Ελλάδα, ακόμα και τώρα η ομορφιά της ειδικά στα ελληνικά νησιά συνεχίζει να επιβραβεύεται και να τιμάται από όλους τους πολίτες τους κόσμου.

Και οπωσδήποτε ο τουρισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι όπου η πατρίδα μας μπορεί να επενδύσει μιας και είναι μια σίγουρη πηγή εσόδων και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού… και όλη την χρονιά όμως!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Προηγούμενο άρθροRyanair: Η νέα της ανακοίνωση και το “κενό” που άφησε η Thomas Cook!
Επόμενο άρθροLena’s Bistro: Αυτό το μαγαζί “μεταφέρει” τη παριζιάνικη συνοικία Le Marais στη Θεσσαλονίκη!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ