Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αξιολόγησε 136 χώρες σε όλο τον κόσμο για το κατά πόσο είναι ασφαλείς οι τουρίστες, αλλά και οι επιχειρήσεις τους και κατάρτισε τη σχετική λίστα. Σε ποια θέση να βρίσκεται άραγε η Ελλάδα;

Από την Κατερίνα Φωτοπούλου ([email protected]

Η Φινλανδία κατοχύρωσε την πρώτη θέση. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ισλανδία, την δεύτερη και τρίτη, αντίστοιχα, το Ομάν την τέταρτη και ακολούθησαν το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Ρουάντα. Η δεκάδα κλείνει με το Κατάρ. Αν και αρκετά δημοφιλής προορισμός, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 78η θέση και οι Ηνωμένες Πολιτείες στην 84η! Η Ελλάδα βρίσκεται στη 53η θέση, ενώ η Ιταλία στη 70η! Στο τέλος της λίστας βρίσκεται η Υεμένη και η Κολομβία.

Κι άλλη διάκριση. Και οι οικογενειάρχες στον κόσμος «ψηφίζουν» ελληνικές παραλίες!

TOP 8: Σας παρουσιάζουμε τις πιο γραφικές πόλεις της Ευρώπης! Σε ποια ελληνική πόλη υποκλίνεται όλος ο κόσμος;; (PHOTOS)

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, δημιούργησε ακόμα μία λίστα με θέμα “Ταξίδια, τουρισμός και Ανταγωνιστικότητα” (Travel & Tourism Competitiveness Report 2017), στην κορυφή της οποίας βρίσκεται η Ισπανία, η οποία έχει στεφθεί ως η πιο φιλική χώρα για τους τουρίστες, χάρη στην πολιτιστική και φυσική ομορφιά της. Τα τρομοκρατικά χτυπήματα που δέχτηκε, φαίνεται πως δεν πτοούν τους τουρίστες της Γαλλίας, αφού την βλέπουμε στη δεύτερη θέση της λίστας. Ακολουθεί η Γερμανία, η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αντίστοιχα. Στον πάτο της λίστας βρίσκεται και πάλι η Υεμένη ενώ οι χώρες της Ευρώπης συνολικά βρίσκονται σε αρκετά καλές θέσεις, με περίπου 1,2 δισεκατομμύρια επισκέπτες για το έτος 2016.

Ψάχνεις νέες ταξιδιωτικές προκλήσεις; Αυτές είναι οι 20 πιο τρομακτικές εγκαταλελειμμένες πόλεις που ούτε ήξερες ότι υπήρχαν!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ