Γουακαμόλε συνταγή

Αν είναι κάτι που απολαμβάνουμε τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη ή τις διακοπές αυτό είναι όταν καθόμαστε στο μπαλκόνι ή την αυλή και απολαμβάνουμε δροσερά κι ελαφριά φαγητά που έχουμε φτιάξει μόνοι μας. Το travelstyle σας προτείνει να δοκιμάσετε αυτή την πεντανόστιμη αυθεντική μεξικάνικη συνταγή για γουακαμόλε.

Τι θα χρειαστείτε

Ο χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου 10 λεπτά.

Υλικά:

  • Αβοκάντο
  • Κόλιανδρο φρέσκο
  • Κρεμμύδι (κόκκινο κατά προτίμηση)
  • Πιπεριά χαλαπένιο (προαιρετικά)
  • Χυμό λάιμ
  • Αλάτι
  • Ντομάτα
γουακαμόλε εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Λιώνετε το αβοκάντο σε ένα μπωλ.
  2. Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά, το κρεμμύδι σε κυβάκια.
  3. Ρίχνετε το χυμό λάιμ κι ανακατεύετε απαλά μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
  4. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγη ώρα αν θέλετε προκειμένου να “δέσουν” καλά τα υλικά.

Tips:

  1. Αν δεν έχετε λάιμ αντικαταστήστε το με λεμόνι.
  2. Για να μην γίνει καφέ το γουακαμόλε, ρίξτε λίγο χυμό παραπάνω, σκεπάστε καλά με μια διάφανη μεμβράνη και φτιάξτε το στο ψυγείο.
  3. Το γουακαμόλε συνοδεύει μεξικάνικα πιάτα όπως νάτσος, τάκος, μπουρίτος, κ.ά. αλλά μπορεί να γίνει κι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό σε ψητό κρέας ή ψάρι.

Καλή απόλαυση!

Photos: My latina table

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ