Έφτασε επιτέλους το Σαββατοκύριακο και ήρθε επιτέλους ώρα για χαλάρωση στο σπίτι με τους αγαπημένους μας. Πώς θα σας φαινόταν να φέρνατε μια γεύση από Μεξικό στην κουζίνα σας; Η ομάδα του travelstyle σας προτείνει αυτή την υπέροχη κι εύκολη συνταγή για σπιτικά νάτσος που θα ξετρελάνει τους πάντες! Είναι ιδανικά σαν σνακ για όλη την οικογένεια, ή σας συνοδευτικά για το κοκτέιλ σας!

Δείτε και Κάντε ένα τροπικό ταξίδι με 10 εύκολες συνταγές για κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι (+video)!

Πώς να φτιάξετε τα σπιτικά μεξικάνικα νάτσος

σπιτικά νάτσος

Υλικά

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 κ. γλυκού κύμινο

1/2 κ. γλυκού τσίλι σκόνη

400 γρ. μαύρα φασόλια από κονσέρβα (στραγγισμένα)

200 γρ. τσιπς από τορτίγια

150 γρ. ψιλοκομμένο τσένταρ

100 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε επίσης La Tabernita: Το εστιατόριο της Κέρκυρας που μας ταξιδεύει στο Μεξικό!

Για το σερβίρισμα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

λίγο κόλιανδρο

πιπεριές τσίλι σε λεπτές φέτες

2 λάιμ κομμένα σε τέταρτα

sour cream

γουακαμόλε (προαιρετικά)

μεξικάνικα φαγητά

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ανεβάστε την ένταση της φωτιάς και προσθέστε τον κιμά, το κύμινο, την πάπρικα και το τσίλι σε σκόνη. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο κιμάς, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  3. Μειώστε τη φωτιά στο μεσαίο και προσθέστε τα φασόλια, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ψηθούν. Προσθέστε αλατοπίπερο.
  4. Σε ένα ταψί, βάλτε τα τσιπς τορίγιας και γεμίστε τα μισά με το μισό μείγμα του κιμά και τσένταρ και τα άλλα μισά με το υπόλοιπο μείγμα και τα ντοματίνια. Αν έχετε κι άλλα τσιπς επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα του κιμά.
  5. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ.
  6. Βγάλτε από το φούρνο και ρίξτε τους τα υπόλοιπα ντοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο και τις πιπεριές τσίλι.
  7. Σερβίρετε ζεστά με sour cream και λάιμ.

Tip:

  • Με την ίδια γέμιση μπορείτε να γεμίσετε τα τάκος!
  • Για να φτιάξετε γουακαμόλε θα χρειαστείτε: 2 αβοκάντο ώριμα, 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 ντομάτα (όχι πολύ ώριμη) ψιλοκομμένη, ελάχιστο σκόρδο (σκόνη ή κανονικό), χυμό από λάιμ, αλατοπίπερο και κόλιανδο.

Τα σπιτικά νάτσος σας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!

Πηγή: BBC Food

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ