Τώρα που έχει ζεστάνει ο καιρός έχουμε αρχίσει να μαζευόμαστε στα σπίτια μα την παρέα μας, απολαμβάνοντας το αγαπημένο μας φαγητό και ποτό. Τι καλύτερο από το να καθόμαστε στο μπαλκόνι πίνοντας ένα κοκτέιλ που έχουμε φτιάξει οι ίδιοι; Εμείς σας βρήκαμε το ιδανικό συνοδευτικό για το ποτό σας, εμπνευσμένο από την εξωτική κουζίνα της Καραϊβικής!

Τραγανά κουπάκια γεμιστά με λαχανικά από την Καραϊβική

Αυτά τα κουπάκια τα συναντάμε πολύ συχνά στην κουζίνα της Καραϊβικής, στην οποία χρησιμοποιούνται μόνο ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά που παράγονται στην περιοχή. Φτιάχνονται πανεύκολα με τα υλικά που έχουμε στο σπίτι και μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική βάση και για άλλες ιδέες.

Μπορείτε να γεμίσετε τα κουπάκια και με φρούτα, ακόμα και κιμά και τυρί ή οποιαδήποτε γέμιση της προτίμησής σας. Η συγκεκριμένη συνταγή θα προκαλέσει μια “έκρηξη” γεύσεων μόλις την δοκιμάσετε. Επίσης, είναι και vegan και ιδανική για παιδιά!

Κουπάκια Καραϊβικής

Υλικά

  • 6 τορτίγιες
  • λίγο λάδι

Για τη γέμιση

  • 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια
  • 1 ώριμο αβοκάντο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ώριμο μάνγκο κομμένο σε κυβάκια ή 125 γρ μάνγκο από κονσέρβα
  • 200 γρ κόκκινα φασόλια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά χωρίς τα σποράκια (αν σας αρέσει)
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Κουπάκια από τορτίγια από την Καραϊβική

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε 24 θήκες για cupcake (ή 2 ταψιά με 12 θήκες για cupcake το καθένα) με λάδι.
  2. Βάλτε τις τορτίγιες τη μία πάνω στην άλλη και κόψτε τις στα 4 ώστε να προκύψουν 24 κομμάτια. Τοποθετήστε κάθε τέταρτο σε μία θήκη και πιέστε το για να εφαρμόσει σωστά και να πάρει το σχήμα μιας μικρής θήκης. Ψήστε στο φούρνο για 5 λεπτά μέχρι τα κουπάκια να γίνουν τραγανά. Προσέξτε μόνο γιατί καίγονται πολύ εύκολα.
  3. Για να φτιάξετε τη γέμιση, ανακατέψτε την κόκκινη πιπεριά, το αβοκάντο, το μάνγκο, τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια, το χυμό από λάιμ και το δυόσμο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
  4. Βάλτε τα φρεσκοψημένα κουπάκια από τορτίγια σε μεγάλα πιάτα και μοιράστε τη γέμιση σε ίσα μέρη γεμίζοντας κάθε κουπάκι.
Κουζίνα της Καραϊβικής
Η εξωτική κουζίνα της Καραϊβικής είναι πλούσια σε γεύσεις κι αρώματα

Tips:

Αν επιλέξετε να μη φτιάξετε κουπάκια αλλά να γεμίσετε τις τορτίγιες, η γέμιση αυτή αναλογεί σε 12 τορτίγιες. Αν δείτε ότι οι τορτίγιες σπάνε πριν τις βάλετε στις θηκούλες, τοποθετήστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-20 ώστε να ζεσταθούν ελάχιστα και να είναι πιο μαλακές κι έυπλαστες.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: BBC Food

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ