Καναδάς, Βανκούβερ
shutterstock

Είναι μια νέα χρονιά, που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανές νέες ταξιδιωτικές περιπέτειες στον ορίζοντα. Στη διαδικασία προγραμματισμού ενός ταξιδιού, μπορεί να έχετε πολλές σκέψεις στο μυαλό σας, από το κόστος μέχρι την απόσταση, τις διαθέσιμες δραστηριότητες και οτιδήποτε άλλο θέλετε για μια άνετη διαμονή. Αλλά πιθανότατα στην κορυφή αυτής της λίστας είναι η ασφάλεια. Για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες σχετικά με αυτό, η Berkshire Hathaway Travel Protection μόλις δημοσίευσε την αναφορά της για τους ασφαλέστερους προορισμούς, επισημαίνοντας τα καλύτερα σημεία για να επισκεφτείτε το 2024, με την ασφάλεια στο επίκεντρο.

Για εννέα χρόνια, η εταιρεία έχει συντάξει τη λίστα με τα πιο ασφαλή έθνη σε όλο τον κόσμο για επίσκεψη μέσω μιας έρευνας ταξιδιωτών που αξιολογήθηκαν μαζί με δεδομένα από τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης και τις αξιολογήσεις ταξιδιωτικής ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μαζί με τις μέσες βαθμολογίες GeoSure Global των μεγάλων πόλεις σε κάθε χώρα. Ωστόσο, μερικά άλλα πράγματα σχετικά με το πώς συνδυάζεται η λίστα έχουν αλλάξει την τελευταία δεκαετία.

“… Ένα ασφαλές μέρος ήταν αρχικά ένα μέρος που ήταν σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένο από τρομοκρατικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια έγινε ένα μέρος που ήταν ασφαλές από εστίες ασθενειών. Τώρα είναι ένα μέρος όπου όλοι οι τύποι ανθρώπων μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς διακρίσεις ή παρενόχληση”, ενημέρωσε η εταιρεία σχετικά με την κατάταξή της για το 2024. “Καθώς έχουν εξελιχθεί οι ορισμοί ενός ασφαλούς προορισμού, το ίδιο συμβαίνει και με τα ασφαλέστερα μέρη του κόσμου. Υπάρχουν μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, να μείνουν απαλλαγμένοι από ασθένειες και να είναι προστατευμένοι από έντονα καιρικά φαινόμενα;

Η απάντηση είναι ναι. Και το Νο. 1 ανάμεσά τους, σύμφωνα με την κατάταξη, είναι ο Καναδάς , ο οποίος ανέβηκε από την έκτη θέση το 2023. Όσο για το πώς βρέθηκε στην κορυφή, η εταιρεία μοιράστηκε ότι «ο κρύος καιρός και η χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού κάνουν τα ταξίδια ασφαλή. “

Τορόντο, Καναδάς

Ο Καναδάς κατατάχθηκε επίσης ως Νο. 1 για την ασφάλεια στις μεταφορές, την έλλειψη βίαιου εγκλήματος και τα μέτρα υγείας και ως το ασφαλέστερο μέρος για τις γυναίκες και εκείνες στις κοινότητες LGBTQIA+ και BIPOC. Ωστόσο, η Berkshire Hathaway σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν φυσικές καταστροφές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επισκέπτεστε τον Καναδά, μεταξύ των οποίων οι πυρκαγιές. “Η πληθώρα των δασών του Καναδά και οι πυρκαγιές που τα έπληξαν, είναι ένα γεγονός που μείωσε την ποιότητα του αέρα στις περισσότερες μεγάλες καναδικές πόλεις. Αυτό έκανε το ταξίδι στον Καναδά δύσκολο για άτομα με αναπνευστικές παθήσεις.”

Τώρα αν ο Καναδάς δεν είναι ακριβώς και στις ταξιδιωτικές σας προτιμήσεις, είναι άλλωστε και πολύ μακριά από εμάς… μην ανησυχείτε γιατί οι άλλες 4 χώρεες που συμπληρώνουν την 5αδα των ασφαλέστερων προορισμών του κόσμου για το 2024 είναι ευρωπαϊκές και γεμάτες ομορφιά.

Στη δεύτερη θέση για το 2024 είναι η Ελβετία, η οποία ανέβηκε από την ένατη θέση το 2023, σημειώνοντας υψηλούς βαθμούς για την ιστορία της χαμηλής εγκληματικότητας και ασφάλειας. Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε ότι ο Καναδάς είναι ένα μέρος όπου είναι πιθανές φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένων χιονοστιβάδων και κατολισθήσεων.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη πεντάδα των ασφαλέστερων χωρών είναι η Νορβηγία στην τρίτη, η Ιρλανδία στην τέταρτη και η Ολλανδία στην πέμπτη θέση — η τελευταία μάλιστα έπεσε από την Νο. 1 θέση που κατείχε το 2023 λόγω της αύξησης της μικροεγκληματικότητας.

Ολόκληρη η λίστα με τις 15 ασφαλέστερες χώρες του κόσμου για ταξίδι το 2024:

 1. Καναδάς
 2. Ελβετία
 3. Νορβηγία
 4. Ιρλανδία
 5. Ολλανδία
 6. Ηνωμένο Βασίλειο
 7. Πορτογαλία
 8. Δανία
 9. Ισλανδία
 10. Αυστραλία
 11. Νέα Ζηλανδία
 12. Ιαπωνία
 13. Γαλλία
 14. Ισπανία
 15. Βραζιλία


Απλώς αν θέλετε να συγκρίνετε, αυτή είναι η περσινή λίστα του 2023 :

 1. Ολλανδία
 2. Δανία
 3. Ισλανδία
 4. Αυστραλία
 5. Νορβηγία
 6. Καναδάς
 7. Γερμανία
 8. Σουηδία
 9. Ελβετία
 10. Νέα Ζηλανδία
 11. Ισπανία
 12. Ιρλανδία
 13. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
 14. Ηνωμένο Βασίλειο
 15. Βέλγιο

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την ασφάλεια του προορισμού των ονείρων σας, δείτε την πλήρη κατάταξη στο bhtp.com .

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ