Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
28.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑυτό είναι το χειρότερο αεροδρόμιο στον κόσμο και βρίσκεται στην Ευρώπη

Αυτό είναι το χειρότερο αεροδρόμιο στον κόσμο και βρίσκεται στην Ευρώπη

Ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), Γουΐλι Γουόλς, χαρακτήρισε ως το χειρότερο αεροδρόμιο του κόσμου το Σίπχολ του Άμστερνταμ

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Γουόλς, στην ετήσια συνέλευση της IATA στην Κωνσταντινούπολη, οι επιδόσεις του Σίπχολ είναι «χάλια», τονίζοντας πως «ταυτόχρονα θέλουν να αυξήσουν τα τέλη. Είναι αξιολύπητο, εντελώς απαράδεκτο» τόνισε το στέλεχος της IATA, σύμφωμα με δημοσίευμα του Bloomberg.

- Advertisement -

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με τον μεγαλύτερο κόμβο της Ολλανδίας για τις αυξημένες χρεώσεις και έχουν υποβάλει καταγγελίες στις ολλανδικές αρχές μετά την αύξηση των τελών από το αεροδρόμιο Σίπχολ από την 1η Απριλίου.

Ενώ οι αεροπορικές εταιρείες καταγράφουν μεγάλη αύξηση στα έσοδά τους, που οφείλεται στην εκτίναξη των ναύλων, τα αεροδρόμια δυσκολεύονται να κάνουν το ίδιο, καθώς δεν έχουν την ίδια ευελιξία να αυξάνουν τις τιμές σε τέλη και τιμολόγια που είναι σταθερά, ρυθμιζόμενα ή εμπορικά διαπραγματεύσιμα. Μάλιστα, κατά τη γενική συνέλευση της IATA, ο Γουάλς ανακοίνωσε διπλασιασμό των προβλέψεων για τα παγκόσμια κέρδη του κλάδου για το 2023.

Ωστόσο, η διοίκηση του Σίπχολ υποστήριξε πως έχασε έσοδα 1,6 δισ. ευρώ λόγω της πανδημίας της Covid, ενώ ισχυρίστηκε ότι το Σίπχολ έχει τα χαμηλότερα ποσοστά αύξησης μεταξύ των μεγάλων αεροδρομίων κόμβων στην Ευρώπη, ακόμη και μετά τη φετινή αύξηση.

«Θεωρούσα το Χίθροου ως το χειρότερο αεροδρόμιο στον κόσμο. Το Σίπχολ κατέχει τώρα αυτό το βραβείο» δήλωσε ο Γουαλς και πρόσθεσε ότι το Σίπχολ ήταν ένα φανταστικό αεροδρόμιο, που αγαπήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες και τους επιβάτες, αλλά δεν ισχύει το ίδιο τώρα».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,380 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ