Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης

Τι κάνει ένα αεροδρόμιο εξαιρετικό; Ένας καλός συνδυασμός καταστημάτων, εστιατορίων και μπαρ; Μικρός αριθμός καθυστερήσεων ; Μια προσιτή προσφορά πολυτέλειας; Χαμηλές εκπομπές άνθρακα; Με τόσους πολλούς παράγοντες προς αξιολόγηση, είναι δύσκολο να κρίνουμε ποιο αεροδρόμιο είναι το καλύτερο στον κόσμο – αλλά γι αυτό είναι εδώ τα Βραβεία Αερομεταφορών.

Τα βραβεία ανακοινώθηκαν σε μια τελετή στην Ελλάδα , που διοργάνωσε η Hermes, η Air Transport News και μια δέσμη φορέων του κλάδου όπως το Airports Council International και η International Air Transport Association.
Οι νικητές καθορίστηκαν από τις ψήφους περισσότερων από 4.000 στελεχών του κλάδου και αναγνωστών Air Transport News. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, τα βραβεία της βιομηχανίας ανακήρυξαν το iGA Istanbul Airport, το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ως το καλύτερο στον κόσμο. Δεδομένου ότι είναι ανοιχτό μόνο πέντε χρόνια, πρόκειται για κάτι αρκετά εντυπωσιακό.

«Για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία, θέσαμε υψηλότερα πρότυπα για τους εαυτούς μας όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ικανοποίηση των επιβατών», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Selahattin Bilgen, σύμφωνα με την Daily Sabah .

Ο Κώστας Ιάστρου, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Air Transport News είπε ότι η ανθεκτικότητα του αεροδρομίου το βοήθησε να επιστρέψει γρήγορα στους αριθμούς πριν από την πανδημία και ότι το βραβείο αντικατοπτρίζει την αφοσιωμένη εργασία όλου του προσωπικού του αεροδρομίου.

Άλλοι νικητές ήταν η ινδική εταιρεία πτήσεων IndiGo, η οποία κέρδισε η καλύτερη αεροπορική εταιρεία, η Scoot της Σιγκαπούρης που κέρδισε η καλύτερη αεροπορική εταιρεία και η International Airlines Group που κέρδισε την οικολογική αεροπορική εταιρεία της χρονιάς, σύμφωνα με την Aviation Week .

Αυτό το βραβείο δεν πρέπει να συγχέεται με την ετήσια κατάταξη SkyTrax των καλύτερων αεροδρομίων στον κόσμο , την οποία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει το αεροδρόμιο Changi της Σιναπούρης.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ