Κρακοβία

Αυτοί οι εκπληκτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί βρίσκονται σε τουριστική άνοδο το 2024. Όλα αυτά τα μέρη σημείωσαν τεράστια αύξηση στις αναζητήσεις Google πέρυσι.
Με τον υπερτουρισμό να αποδεικνύεται όλο και περισσότερο πρόβλημα στις δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης όπως το Άμστερνταμ , η Βενετία και η Ρώμη , φαίνεται ότι πολλοί από εμάς γίνονται λίγο δημιουργικοί με το πού πηγαίνουμε σε διακοπές – τουλάχιστον αν πάμε σύμφωνα με τα δεδομένα αναζήτησης της Google.

Αναλύοντας τις αλλαγές στις αναζητήσεις Google από τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 και συγκρίνοντάς τες με τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022, η εταιρεία αποθήκευσης αποσκευών Bounce κατέληξε σε μια νέα κατάταξη των ευρωπαϊκών πόλεων με τη μεγαλύτερη αύξηση δημοτικότητας.
Στην πρώτη θέση, με μια εκπληκτική αύξηση 310,3% στις αναζητήσεις, είναι η Κρακοβία. Η πολωνική πόλη είναι ένας πολιτιστικός προορισμός που φημίζεται για τις οικονομικές προσιτές τιμές της.

Κρακοβία
Κρακοβία

Στη δεύτερη θέση είναι η Σεβίλλη , με αύξηση 58,7%. Η πόλη είναι η πατρίδα του φλαμένκο και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ισπανίας , αλλά οι τοπικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για να διαχειριστούν τον αριθμό των τουριστών, όπως προσθέτοντας ένα τέλος εισόδου στην δημοφιλή πλατεία – σήμα κατατεθέν της πόλης, Plaza de España.

Plaza de Espana - Σεβίλλη
Plaza de España

Στο τρίτο, είναι η χαρούμενη ιρλανδική πρωτεύουσα, το Δουβλίνο για το οποίο οι αναζητήσεις αυξήθηκαν κατά 38,1%. Με όλες αυτές τις παμπ και τα σημεία νυχτερινής διασκέδασης , δεν είναι περίεργο που όλοι θέλουν να το επισκεφτούν! Δείτε εδώ πως θα περάσετε 72 ώρες στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας.

Δουβλίνο
Δουβλίνο

Οι 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις που αυξάνονται σε δημοτικότητα το 2024:

  1. Κρακοβία
  2. Σεβίλλη
  3. Δουβλίνο
  4. Βιέννη
  5. Πράγα
  6. Βαρκελώνη
  7. Κοπεγχάγη
  8. Μιλάνο
  9. Λισαβόνα
  10. Βουδαπέστη

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ