Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
35.4 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑυξημένες οι κρατήσεις από Ρώσους τουρίστες για Ιταλία

Αυξημένες οι κρατήσεις από Ρώσους τουρίστες για Ιταλία

Η Ιταλία εξακολουθεί να είναι ένας επιθυμητός προορισμός διακοπών για πολλούς Ρώσους.

Τον Απρίλιο, οι τουριστικοί πράκτορες παρατήρησαν μια αύξηση στις κρατήσεις για εκδρομές στη χώρα, παρά τις δυσκολίες που σχετίζονται με τον τερματισμό των απευθείας πτήσεων.

- Advertisement -

Ο τουριστικός πράκτορας PAC Group , κορυφαίος παίκτης στην ιταλική αγορά, αναφέρει σημαντική αύξηση στις κρατήσεις για εκδρομές στην Ιταλία, η οποία έχει καταγραφεί από τα μέσα Απριλίου.

«Η ζήτηση άρχισε να αυξάνεται αφού η Ιταλία ανακοίνωσε τη χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID και έγινε διαθέσιμη η δυνατότητα απόκτησης τουριστικών βίζας. Από τον Απρίλιο, μπορείτε να εισέλθετε στην Ιταλία με τεστ PCR και από τον Μάιο στο εσωτερικό της χώρας, αίρονται οι περιορισμοί στην πρόσβαση σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις», εξηγεί ο Όμιλος PAC.

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς την Ιταλία λόγω του αμοιβαίου κλεισίματος του εναέριου χώρου, αλλά δεν υπάρχει απαγόρευση για τους Ρώσους πολίτες στα τουριστικά ταξίδια στην Ιταλία είτε από την ιταλική πλευρά είτε από τη ρωσική πλευρά, οπότε μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια με μεταφορές απο τρίτες χώρες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εκδρομές στην Ιταλία αγοράζονται πλέον όχι από εκείνους που σκοπεύουν να φύγουν για μεγάλο χρονικό διάστημα για να εργαστούν εξ αποστάσεως, αλλά από «κλασικούς τουρίστες» που κάνουν εβδομαδιαίες διακοπές. Βασικά, αγοράζουν τουριστικά πακέτα με αεροπορικά ταξίδια – μέσω ενός tour operator είναι πλέον ευκολότερο και φθηνότερο.

“Οι Ρώσοι κρατούν πλέον εκδρομές στην Ιταλία κυρίως για τον Μάιο και τον Ιούνιο. Η μερίδα του λέοντος των κρατήσεών μας πηγαίνει τώρα σε δημοφιλείς ιταλικές πόλεις – Ρώμη, Βενετία, Φλωρεντία, Βερόνα “ανέφεραν οι ειδικοί του PAC Group.

Πλέον οι κρατήσεις προέρχονται κυρίως από πελάτες που έχουν ήδη κάνει διακοπές στην Ιταλία στο παρελθόν, τονίζει η εταιρεία, διευκρινίζοντας ότι τα δημοφιλή ξενοδοχεία στην Ιταλία έχουν πελατεία που έχει διαμορφωθεί με τα χρόνια.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,156 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ