Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
34 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΞεκινάει η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων και των μαγαζιών στην Ιρλανδία το Μάιο!

Ξεκινάει η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων και των μαγαζιών στην Ιρλανδία το Μάιο!

Πρώτη φορά για αυτήν την χρονιά ευελπιστεί η Ιρλανδία να ξανανοίξει τα μαγαζιά της τον Μάιο και τα ξενοδοχεία της τον Ιούνιο, καθώς η κυβέρνηση δήλωσε χθες, Τρίτη, μικρή χαλάρωση των μέτρων.

Έχοντας ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σκληρά lockdown στην Ευρώπη, η Ιρλανδία έκλεισε μεγάλο αριθμό καταστημάτων, εργοταξίων αλλά και ξενοδοχείων από τα τέλη Δεκεμβρίου, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων απο την Covid-19.

- Advertisement -
Ξεκινάει η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων και των μαγαζιών στην Ιρλανδία το Μάιο!

Τώρα, με τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση θα επιτρέψει την συνάντηση έως και δύο οικογενειών σε εξωτερικό χώρο από τις 12 Απρίλη αλλά και δυνατότητα μετακίνησης των ανθρώπων σε απόσταση 5 χιλιομέτρων.

Στο τομέα των εργασιών, οι οικοδομές θα επαναλειτουργήσουν μετα τις 12 Απριλίου, ενώ δυνατότητα συνάντησης σε εσωτερικούς χώρους θα έχουν μέχρι δύο εμβολιασμένα άτομα.

Διαβάστε Επίσης: Ιρλανδία: Δείτε μερικά από τα πιο μαγευτικά μέρη της!

Ξεκινάει η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων και των μαγαζιών στην Ιρλανδία το Μάιο!

Όσον αφορά εξωτερικές δραστηριότητες και χώρους όπως ζωολογικοί κήποι, η κυβέρνηση θα επιτρέψει την επαναφορά μερικών, δύο βδομάδες αργότερα από την χαλάρωση των μέτρων.

Ο πρωθυπουργός Μιχόλ Μαρτίν τόνισε πώς “Σε ολόκληρη την Ευρώπη τώρα, η COVID-19 προκαλεί πολύ σοβαρές δυσκολίες και ακόμα μία έξαρση της μετάδοσης των κρουσμάτων. Μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό, αν βαδίσουμε μπροστά με λογική και ασφάλεια” , απευθυνόμενος στους Ιρλανδούς πως διανύουν το τελευταίο στάδιο της τρομακτικής αυτής ιστορίας.

Ξεκινάει η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων και των μαγαζιών στην Ιρλανδία το Μάιο!

Πράγματι, ο αριθμός κρουσμάτων άνα 100.000 άτομα, που καταγράφηκε τις τελευταίες 14 μέρες, ήταν περίπου στα 160 άτομα, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Μάλιστα, οι εμβολιασμοί στην Ιρλανδία παρά τις ελλείψεις, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αυξήθηκαν σημαντικά φτάνοντας στο ζενίθ τους την προηγούμενη βδομάδα.

Ο Μάρτιν άλλωστε ευελπιστεί πως ένα ποσοστό 80% των ενηλίκων θα έχει λάβει την πρώτη δόση εμβολίου COVID-19 μέχρι το τέλος Ιουνίου, με ποσοστό 70% των ενηλίκων να ολοκληρώνει τον εμβολιασμό του τον Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμη: Βόρεια Ιρλανδία: Ένας διαφορετικός προορισμός με πολλές ομορφιές – Όσα αξίζει να κάνετε & να δείτε!

Έρευνα: Οι Ιρλανδοί είναι οι πιο αγχώδεις καταναλωτές στην Ευρώπη. Για ποιους λόγους και ποια είναι η πρόθεση τους για τα ταξίδια

Οι Ιρλανδοί είναι οι πιο αγχώδεις καταναλωτές στην Ευρώπη

Έρευνα της Deloitte Ireland που έγινε σε δείγμα 1.000 καταναλωτών από 19 χώρες το διάστημα 30 Δεκεμβρίου – 6 Ιανουαρίου έδειξε ότι οι Ιρλανδοί καταναλωτές είναι οι πιο αγχώδεις στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα η εμπιστοσύνη τους για αγορές μέσα στα καταστήματα έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω του τρίτου κύματος του Covid-19 και συγκεκριμένα κατά 12% ενώ αντίθετα έχουν αυξηθεί τα επίπεδα άγχους κατά 15% σε σύγκριση με ανάλογη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα από αυτήν.

Στην ερώτηση από ποιους λόγους προέρχεται το άγχος, το 84% των Ιρλανδών καταναλωτών ανέφεραν τον Covid-19, το 40% το οικονομικό άγχος και το 28% ανέφερε την κατάσταση εργασίας ή απασχόλησης.

Το 52% των καταναλωτών εξέφρασε την ανησυχία του για την προσωπική σωματική ευεξία. Αν και μεγάλο ποσοστό ωστόσο είναι μειωμένο κατά 1% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

Σχετικά με την πρόθεση τους για τα ταξίδια υπήρξε μείωση 19% να δαπανήσουν χρήματα για τον συγκεκριμένο λόγο -για ταξίδια. Επίσης καταγράφηκε μείωση 11% σε όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν για αναψυχή τους επόμενους τρεις μήνες.

Αντίστοιχα, η εμπιστοσύνη στη διαμονή στα ξενοδοχεία μειώθηκε κατά 6%, ενώ η εμπιστοσύνη στα αεροπορικά ταξίδια μειώθηκε κατά 5% ενώ το 47% δεν πιστεύουν ότι είναι ασφαλές να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο αυτήν τη στιγμή.

Κορονοϊός: Πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για τα ταξίδια; Τι αναφέρουν στοιχεία έρευνας σε 18 χώρες!

Εν μέσω πανδημίας με τον κορονοϊό σίγουρα τα ταξίδια έχουν μεπι στο περιθώριο, αφού κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί άλλες χώρες. Τα όνειρα, όμως, συνεχίζονται και οι ταξιδιώτες σκέφτονται τι θα γίνει στο μέλλον…

Οι άνθρωποι ανά τον κόσμο ονειρεύονται τα ταξίδια και όπως έδειξε έρευνατο 69% των ταξιδιωτών σκέφτεται να ταξιδέψει στο μέλλον, οπότε με το ταξίδι στο μυαλό τους, μια άλλη έρευνα έρχεται να καταδείξει πώς αισθάνονται αυτή την στιγμή οι άνθρωποι…

ταξίδι με αεροπλάνο στον κόσμο

Έρευνα της Deloitte, που πραγματοποιήθηκε σε 18 χώρες από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 1.000 καταναλωτών από κάθε χώρα.about:blank

Τι έδειξε η έρευνα

Οι αντιλήψεις για την ασφάλεια των ταξιδιωτών λόγω κορονοϊού βελτιώνονται, ωστόσο το οικονομικό άγχος εξακολουθεί να αποτελεί έναν αυξανόμενο τομέα ανησυχίας για τους ανθρώπους που σκέφτονται να ταξιδέψουν.

Είσαι ταξιδιώτης ή τουρίστας; Η διαφορά είναι μεγάλη… Δες σε ποια κατηγορία ανήκεις!Διαβάστε ακόμα:Aegean προσφορά: 1+1 εισιτήριο δώρο για λίγες ώρες ακόμα για δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Βελτίωση σημείωσαν οι αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με την ταξιδιωτική τους ασφάλεια. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για τη διαμονή και τα αεροπορικά ταξίδια. Επιπλέον, αν και γενικότερα οι καταναλωτές συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τις μη απαραίτητες δαπάνες, τα ταξίδια αναψυχής αποτελούν εξαίρεση.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,204 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ