Μια… ιδιαίτερη τουριστική ατραξιόν σε ένα γραφικό και φιλήσυχο χωριό της αυστριακής επαρχίας.Αν δει κανείς την πρώτη εικόνα του Hallstatt, στην επαρχία της Αυστρίας, θα δει ένα γραφικό και φιλήσυχο χωριουδάκι, σε κεντροευρωπαϊκό στυλ.

Κανείς όμως δεν θα περίμενε ότι στο Hallstatt βρίσκεται το Beinhaus ή αλλιώς Το Σπίτι Με Τα Κρανία.

Στην άκρη του νεκροταφείου του χωριού, βρίσκεται αυτό το περίεργο «σπίτι».

Μέσα υπάρχουν περισσότερα από 2.000 κρανία τα οποία είναι σημαδεμένα και ζωγραφισμένα και τοποθετημένα, κατά παράταξη, σε ράφια από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι.

5 ευρωπαϊκές πόλεις που οι περισσότεροι τουρίστες ξεχνάνε να επισκεφτούν

Το νεκροταφείο κτίσθηκε περίπου στα 1.700 και κάποια στιγμή, όταν δεν υπήρχε πλέον άλλος χώρος για ταφές, οι κάτοικοι άρχισαν να ανοίγουν παλαιότερους τάφους και να τους αδειάζουν από τους σκελετούς που είχαν μέσα προκειμένου να ελευθερώσουν χώρο για τους… επόμενους.

Οι σκελετοί, και κυρίως τα κρανία, αφέθηκαν στον ήλιο να ασπρίσουν. Στη συνέχεια πολλοί πήραν τα κρανία των αγαπημένων τους ανθρώπων που είχαν πεθάνει και ζωγράφισαν πάνω τα ονόματά τους και τις ημερομηνίες θανάτου αλλά και κάποιες ζωγραφιές.

Torre de Belém: Ο παραμυθένιος πύργος του 1515!

Η πρακτική αυτή σταμάτησε επισήμως στα 1960 αν και οι ντόπιοι λένε πως κάποιες φορές, ακόμη και σήμερα, κρανία ζωγραφισμένα μεταφέρονται στο Beinhaus. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα που πέθανε το 1995 ζήτησε, ως τελευταία επιθυμία πριν το θάνατό της, να μεταφερθεί το κρανίο της στο Beinhaus.

Το μέρος πάντως αποτελεί μια διάσημη τουριστική ατραξιόν, με Αυστριακούς αλλά και ξένους τουρίστες να έρχονται στο Hallstatt μόνον και μόνον για χάρη του Beinhaus!

Η κόλαση είναι μια πόλη στον πλανήτη Γη! Όταν υποδέχονται τουρίστες στην πόλη τους λένε «καλώς ήλθατε στην κόλαση»

Με πληροφορίες από τη The Sun

Προηγούμενο άρθρο5 ευρωπαϊκές πόλεις που οι περισσότεροι τουρίστες ξεχνάνε να επισκεφτούν
Επόμενο άρθροΤελικά το βουνό ήταν… η μεγαλύτερη πυραμίδα του κόσμου!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ