Μόλις 3 μίλια από τους Παξούς και με κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά, βρίσκεται ένας πραγματικός καλοκαιρινός παράδεισος, με μερικές, δίχως ίχνος υπερβολής, από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδος: το Βουτούμι, τη Βρίκα και τη Μεσοβρίκα.

Γιατί αυτή η «άγνωστη» ελληνική παραλία είναι η 7η καλύτερη στον κόσμο;

Τα λόγια φαντάζουν περιττά και μόνο αν αντικρίσεις τα γαλανά νερά (διάφανα τόσο που αν τυχόν τα κοιτάξεις από ψηλά, θα πιστέψεις πως τα σκάφη αιωρούνται πάνω από τον βυθό) και την ανοιχτόχρωμη άμμο θα κατανοήσεις πλήρως περί τίνος πρόκειται!

- Advertisement -

Πέρα από τις αμμουδιές υπάρχει και ένας μικρός οικισμός με περίπου 150 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με την αμπελουργία. Το νησί άλλωστε είναι ουσιαστικά ένας τεράστιος… αμπελώνας.

Εδώ μάλιστα παράγεται και εξαιρετικό κρασί, αλλά είναι σχεδόν απίθανο να το βρεις αν δεν γνωρίζεις καλά κάποιον ντόπιο, καθώς υπάρχει μια… άτυπη omerta.

Άπαξ και επισκεφθείς τους Αντίπαξους, ειδικά στην αρχή του καλοκαιριού που είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, δύσκολα θα σκεφτείς κάτι διαφορετικό από αυτό που πέρασε και από το δικό μου μυαλό: «Αφήστε με εδώ και τα ξαναλέμε από Σεπτέμβρη!»

Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραλία της Ελλάδας, με ακτή μήκους 17 χιλιομέτρων!

AΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ