Το διεθνές αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης χαρακτηρίζεται συχνά ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο και θεωρείται «από μόνο του προορισμός», αλλά αυτή η φήμη “κινδυνεύει” τώρα καθώς η αρχή ελέγχου των συνόρων της πόλης-κράτους προειδοποίησε για καθυστερήσεις και μεγάλες ουρές λόγω τεχνικού προβλήματος με τα μεταναστευτικά της συστήματα.

- Advertisement -

Ενώ οι μεγάλες ουρές και οι αργές άδειες μετανάστευσης συμβαίνουν συχνά στα διεθνή αεροδρόμια, ο αεροπορικός κόμβος της Σιγκαπούρης υπερηφανεύεται εδώ και καιρό όχι μόνο για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τις ανέσεις του, αλλά και για την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητά του στο χειρισμό μεγάλου όγκου επιβατών.

Τροπικό δάσος στο αεροδρόμιο στη Σιγκαπούρη


Τα βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μεγάλες ουρές στις πύλες αναχώρησης μέσα στο αεροδρόμιο με τους επιβάτες να είναι δυσαρεστημένοι για το σπάνιο λάθος του συστήματος.

Η Αρχή Μετανάστευσης και Σημείων Ελέγχου (ICA) της πόλης-κράτους ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «όλες οι αυτοματοποιημένες λωρίδες αναχώρησης σε όλους τους τερματικούς σταθμούς στο αεροδρόμιο Changi επηρεάζονται, οι ταξιδιώτες ανακατευθύνονται στις χειροκίνητες λωρίδες για εκκαθάριση μετανάστευσης».

Η αρχή προειδοποίησε τους επιβάτες να αναβάλουν τα μη απαραίτητα ταξίδια και να αναμένουν καθυστερήσεις του ζητήματος με τα συστήματά της.

«Ανακαλέσαμε αξιωματικούς εκτός υπηρεσίας για να παράσχουν πρόσθετη υποστήριξη για τη διαχείριση της κατάστασης και τη διασφάλιση του νόμου και της τάξης. Συνιστάται στους ταξιδιώτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα σημεία ελέγχου μας να συνεργάζονται με επιτόπιους αξιωματικούς. Οι ταξιδιώτες καλούνται να συνυπολογίσουν επιπλέον χρόνο για την έγκριση μετανάστευσης.»

«Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε και ζητάμε από τους ταξιδιώτες υπομονή και κατανόηση όσο συνεχίζουμε να επιλύουμε την κατάσταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ICA ανέφερε αρχικά τις καθυστερήσεις εκκαθάρισης μετανάστευσης σε μια ανάρτηση στο Facebook και τα προβλήματα παρέμειναν για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Το αεροδρόμιο Changi στέφθηκε ως το κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο για 12 χρόνια από τη Skytrax, έναν ιστότοπο αξιολόγησης και κατάταξης αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με βάση ολόκληρη την εμπειρία του αεροδρομίου – από το check-in έως τις αναχωρήσεις και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

Διαχειρίστηκε 68,3 εκατομμύρια επιβάτες το 2019 και κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω κορονοϊού, πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από το αεροδρόμιο τους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ