Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
35.4 C
Athens
ΑρχικήΑσίαChew Jetty: Μια κουκλίστικη γειτονιά πάνω σε... ξυλοπόδαρα!

Chew Jetty: Μια κουκλίστικη γειτονιά πάνω σε… ξυλοπόδαρα!

Το Chew Jetty είναι μια γειτονιά χτισμένη πάνω σε ξύλινους πασσάλους και βρίσκεται στις ακτές του Chew Clan, μία από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στο Penang της Μαλαισίας για περισσότερο από έναν αιώνα, που έχει αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου, αποτελώντας μια ισχυρή απόδειξη της ζωντανής κληρονομιάς της χώρας.

Μάλιστα το 2008 μπήκε στη λίστα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ουσιαστικά σώθηκε από την αστικοποίηση.

Η πόλη που κανένας φτωχός δεν πεινάει!Μια παράδοση που ξεκίνησε πριν από 80 περίπου χρόνια!

- Advertisement -

Chew Jetty: Η γειτονιά που στηρίζεται πάνω σε... ξυλοπόδαρα! (Photos)

Το Chew Jetty είναι στην πραγματικότητα ένας ολόκληρος οικισμός από ξύλινα σπίτια κατασκευασμένα πάνω στο νερό, που χτίστηκαν από τους Κινέζους φτωχούς μετανάστες που δούλευαν κοντά στο λιμάνι κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Αυτοί οι μετανάστες έφυγαν από τη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας, πιο συγκεκριμένα από την επαρχία Φουτζιάν, λόγω των κακουχιών και έφτασαν εδώ για μια καλύτερη ζωή. Αργότερα έφεραν τις οικογένειές τους και δημιούργησαν σιγά-σιγά αυτή την πλωτή γειτονιά.

Η προβλήτα ήταν αρχικά σειρές σανίδων υποστηριζόμενων από «ξυλοπόδαρα», που κατασκευάστηκε ως πλατφόρμα για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών από τα σκάφη στις ακτές. Αργότερα, αυτές οι πλατφόρμες ενώθηκαν μαζί και έγιναν μια μεγάλη εξέδρα.

Καθώς χτίστηκαν περισσότερα σπίτια τριγύρω, ξύλινοι πεζόδρομοι και σοκάκια διακλαδίζονται από την κύρια προβλήτα προς τις κατοικίες. Τα σπίτια κατασκευάστηκαν κοντά το ένα στο άλλο, με μικρά σοκάκια ανάμεσά τους. Για τους επισκέπτες στο Penang, αυτή η περιοχή είναι συναρπαστική, καθώς αποπνέει αύρα άλλης εποχής.

Super προσφορά στο travelstyle.gr: Με τέτοια τιμή στα αεροπορικά, τώρα πας Θεσσαλονίκη και για καφέ!

Στο τέλος της προβλήτας η πανοραμική θέα του λιμανιού θα σας αποζημιώσει, ενώ τη νύχτα η εικόνα αλλάζει, καθώς τα φώτα που πέφτουν πάνω στα ξύλινα σπίτια και στο νερό δημιουργούν ένα απόκοσμο εξαιρετικό σκηνικό.
πηγή:athensmagazine.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,375 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ