Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
36.5 C
Athens
ΑρχικήΝομός ΤρικάλωνΤρίκαλαΧριστούγεννα στα Τρίκαλα: Ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει και φέτος τις πόρτες...

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα: Ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει και φέτος τις πόρτες του – Όλα όσα μας περιμένουν στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς τα Τρίκαλα είναι τα Χριστούγεννα, με την γιορτινή ατμόσφαιρα να ξεχειλίζει και τον μύλο των ξωτικών, το μεγαλύτερο θεματικό χριστουγεννιάτικο κέντρο της Ελλάδας, να κάνει τη διαφορά.

Κάντε µια ευχή και ζητήστε από τον Αϊ-Βασίλη ένα ονειρεµένο ταξίδι στην «πρωτεύουσα» των Χριστουγέννων! Θα ανταµειφθείτε είτε υπήρξατε καλό είτε κακό (µικρό ή µεγάλο) παιδί…

- Advertisement -

Κατά την περίοδο των γιορτών, εκεί γύρω προς τα τέλη του Νοέμβρη και λίγο µετά την αλλαγή του χρόνου, η διάθεση πάντα µοιάζει να φορά και εκείνη τα γιορτινά της µε ζητούµενο την ανανέωση στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Κάπου ανάµεσα στο shopping, στις επισκέψεις και τα σχέδια για το γιορτινό τραπέζι, µια ιδέα έρχεται να «ταράξει» τη ροή των ηµερών: Ταξίδι! Ωραία, πού; Τι λέτε για τα Χριστουγεννιάτικα Τρίκαλα;

Στην αγκαλιά του θεσσαλικού κάµπου, η επαρχιακή πόλη που απέχει 326,68 χλµ. από την Αθήνα βάζει εδώ και µερικά χρόνια τον πήχη πολύ ψηλά, καθώς έχει εξελιχθεί σε έναν, ή πιο σωστά στον απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισµό της Ελλάδας χάρη στις δυναµικές ενέργειες και το δηµιουργικό πνεύµα που συγκεντρώνεται σε έναν µαγικό χώρο, που είναι διάσηµος πια σε κάθε γωνιά της χώρας: τον περίφηµο «Μύλο των Ξωτικών». Φυσικά στα Τρίκαλα τα Χριστούγεννα, πέρα από το χριστουγεννιάτικο αυτό δώρο, διαθέτει αναρίθµητα «προσόντα» που θα κάνουν τη διαµονή σας συναρπαστική!

Χριστούγεννα στην πόλη των…ξωτικών

Ο «Μύλος των Ξωτικών» ανοίγει και φέτος τις πόρτες του και περιμένει μικρούς και μεγάλους για να τους προσφέρει ονειρεμένες γιορτινές στιγμές! Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της χώρας φέτος θα είναι ανοιχτό από τις 24 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Το φετινό θέμα θα είναι “Ο Μικρός Πρίγκιπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων”!

Λίγη χριστουγεννιάτικη “χρυσόσκονη”…

Κάντε µια ευχή και ζητήστε από τον Αϊ-Βασίλη ένα ονειρεµένο ταξίδι στην «πρωτεύουσα» των Χριστουγέννων! Θα ανταµειφθείτε είτε υπήρξατε καλό είτε κακό (µικρό ή µεγάλο) παιδί… Όπως κάθε χρόνο η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να ανοίξει τις πόρτες του Μύλου των Ξωτικών!

Στην αγκαλιά του θεσσαλικού κάµπου, η πόλη βάζει εδώ και µερικά χρόνια τον πήχη πολύ ψηλά, καθώς έχει εξελιχθεί σε έναν, ή πιο σωστά στον απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισµό της Ελλάδας χάρη στις δυναµικές ενέργειες και το δηµιουργικό πνεύµα που συγκεντρώνεται σε έναν µαγικό χώρο, που είναι διάσηµος πια σε κάθε γωνιά της χώρας: τον περίφηµο «Μύλο των Ξωτικών». Φυσικά στα Τρίκαλα τα Χριστούγεννα, πέρα από το χριστουγεννιάτικο αυτό δώρο, διαθέτει αναρίθµητα «προσόντα» που θα κάνουν τη διαµονή σας συναρπαστική!

Η Ιστορία ξεκίνησε κάπως έτσι…

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών.. μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό.

Μια φορά κι έναν καιρό σε έναν μικρό πλανήτη ενός απέραντου γαλαξία ζούσε ένας μικρός Πρίγκιπας ανάμεσα σε τριαντάφυλλα και ηφαίστεια. Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα o μικρός Πρίγκιπας άρχισε να ονειρεύεται έναν κόσμο διαφορετικό!

Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες και να αναζητήσει την αλήθεια. Επισκέφθηκε 5 πλανήτες που στον καθένα υπήρχε μόνο ένας κάτοικος, ο μεγαλοπρεπής Βασιλιάς, ένα όμορφο και μοσχομυριστό Τριαντάφυλλο, ο πιστός Φανανάφτης και ο κομψός Αστρονόμος. Τελευταίος πλανήτης που επισκέφθηκε ήταν η γη και βρέθηκε στο Μύλο των Ξωτικών όπου συνάντησε τον Άη Βασίλη και τους αμέτρητους βοηθούς του.

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι μαγικό και παραμυθένιο στον απέραντο γαλαξία, σταθείτε κάτω από τα αστέρια, κοιτάξτε προσεκτικά γύρω σας και αν σας πλησιάσει ένα μικρό και χαμογελαστό παιδί μην το αγνοήσετε θα είναι σίγουρα ένας μικρός Πρίγκιπας.

Όλες οι δράσεις του Μύλου των Ξωτικών
Ένα Χριστουγεννιάτικο Πάρκο βγαλμένο από παραμύθι, που όμοιό του δεν υπάρχει. Κάθε χρόνο και ένα καινούριο θέμα που μας βάζει για τα καλά σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση και μας κάνει να νιώθουμε όλοι παιδιά. Αυτή είναι μία μοναδική εμπειρία που ο Μύλος μπορεί να σας προσφέρει. Παιχνίδια, δραστηριότητες, Θεματικές Κατασκευές, ήρωες, αξιοθέατα, φαγητό και ό, τι θα δούμε και θα κάνουμε στο Μύλο, όλα μπορείτε να τα δείτε μαζεμένα εδώ.

Ο μικρός Πρίγκηπας φθάνοντας στο Μύλο των Ξωτικών έζησε μια από τις πιο μαγευτικές εμπειρίες της ζωής του. Το υπέροχο σκηνικό που ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια του ήταν κάτι που δεν μπορούσε να φανταστεί. Χρώματα, γεύσεις, φωτεινές λάμψεις, γλυκές μυρωδιές ενώθηκαν και τον έκανα να αισθάνεται ότι βρίσκεται στο πιο όμορφο όνειρο που έχει δει ποτέ. Στον παραμυθένιο Μύλο συνάντησε τον Άη Βασίλη, τα ξωτικά, όλους τους Χριστουγεννιάτικους ήρωες και αφού περιπλανήθηκε και αγάπησε την ζωή εδώ αναφώνησε ¨αυτός είναι ένας μαγικός Χριστουγεννιάτικος πλανήτης¨ και ζήτησε από τα ξωτικά να τον φιλοξενήσουν για όλες τις μέρες των γιορτών. Οι λίγες μέρες που πέρασε μαζί τους ήταν αρκετές για να καταλάβει ότι η ζωή σε αυτό τον πλανήτη θα ήταν ακριβώς όπως την φαντάζεται ένα μικρό παιδί, μαγική και παραμυθένια!

Θεματικές δράσεις

Ο πιστός Φανανάφτης στον πλανήτη των τραίνων

Σε αυτό τον πλανήτη ο ατρόμητος πρωταγωνιστής μας γνωρίζει έναν πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα, τον Φανανάφτη. Ένας ψιλόλιγνος νεαρός σε έναν πλανήτη που μοιάζει με σταθμό τραίνου και έχει την αποστολή να ανάβει τα φώτα ακόμη και στο πιο σκοτεινό μέρος του πλανήτη και να φυλάει το φως των Χριστουγέννων.

Ο μεγαλοπρεπής Βασιλιάς στον πλανήτη της σοκολάτας

Στην πρώτη του στάση ο μικρός εξερευνητής βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Βασιλιά. Στο βασίλειο του δεν υπάρχουν υπήκοοι, είναι λυπηρός και μοναχικός αλλά μας προσφέρει ένα πολύτιμο μάθημα για την μοναξιά και την εξουσία. Γύρω του υπάρχουν αμέτρητες σοκολατένιες λιχουδιές όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να θαυμάσουν και να δοκιμάσουν.

 Το σπίτι του Άη Βασίλη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο αγαπημένος μας Άη Βασίλης επιλέγει ένα από τα πιο ονειρεμένα σημεία του πάρκου για να δημιουργήσει το καινούριο του σπίτι και να ανοίξει τη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Μικροί και μεγάλοι θα περάσουν μέσα από μια παραμυθένια με ξωτικά, νεράιδες και διάφορους παραμυθένιους ήρωες για να βρεθούν μπροστά στην είσοδο του πιο εντυπωσιακού και όμορφου σπιτιού του Άη Βασίλη. **Μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφία με τον αγαπημένο άγιο μικρών και μεγάλων.

Δραστηριότητες του Μύλου

 • Fan Park
 • Παγοδρόμιο
 • Εργοστάσιο Σοκαλάτας
 • Η αγορά των μανιταριών
 • Χριστουγεννιάτικη Αγορά
 • Cine Μύλος
 • Candy Express
 • Χριστουγεννιάτικο street food
 • Η γλυκιά αγορά

Δείτε τις δραστηριότητες αναλυτικά εδώ

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις του Μύλου ξεκινούν στις 10 το πρωί στις 24 Νοεμβρίου με την άφιξη του Μικρού Πρίγκιπα στον πλανήτη των Χριστουγέννων! Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα γίνει η μεγαλειώδης τελετή έναρξης με Εκπαιδευτικές Καλλιτεχνικές Δράσεις, Θεατρικά Δρώμενα, Μουσικές Παραστάσεις! Χορός, τραγούδι και show από τους ήρωες του Μύλου των Ξωτικών! Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις!

Περισσότερες πληροφορίες για τον φετινό Μύλο των Ξωτικών εδώ.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Προσοχή… πάρτε μαζί σας την θετική σας διάθεση, «φορέστε» το πιο γλυκό σας χαμόγελο και καλώς να ορίσετε!

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Ο Μύλος των Ξωτικών θα λειτουργεί καθημερινά από τις 24 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ.

Συμβουλές για τους Επισκέπτες
Μην ξεχάσετε… φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες και κινητά τηλέφωνα μπορούν να κρατήσουν ζωντανές για πάντα όλες τις μαγικές εικόνες του Χριστουγεννιάτικου Μύλου.

Ζεστά ρούχα και παπούτσια, γάντια, κασκόλ και σε έκτακτες περιπτώσεις μια ομπρέλα (αχρείαστη ελπίζουμε), σίγουρα θα είναι απαραίτητα αξεσουάρ για τις δροσερές νύχτες στην μεγάλη συντροφιά των Ξωτικών.

Ασφαλεια Επισκεπτων «ωχ Χαθηκα»
Οι Μικροί επισκέπτες θα κινούνται με άνεση και ασφάλεια στο Χριστουγεννιάτικο πάρκο. Οι γονείς όμως θα είναι ακόμη πιο σίγουροι αν φροντίσουν να παραλάβουν το δωρεάν αυτοκολλητάκι «Ωχ Χάθηκα», από το Info Kiosk, στο οποίο θα αναγράφεται το όνομα, το επίθετο αλλά και το τηλέφωνο του ενήλικα συνοδού σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Τουριστικό τραίνο καθημερινά από 16.30-22.30, Σαββατοκύριακο και περίοδος εορτών 10.30-22.30, τιμή εισιτηρίου 1,50€
Αστικά λεωφορεία καθημερινά από 17.00-22.30, Σαββατοκύριακο 12.00-22.30 και περίοδος εορτών , τιμή εισιτηρίου 1,00€

 • Η αναχώρηση τραίνου και λεωφορείων θα πραγματοποιείται από την κεντρική πλατεία στις αφετηρίες δίπλα στο κατάστημα Σαράφης…

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ
Με αυτοκίνητο
Από Αθήνα (325km)
Στην Λαμία έξοδος για Καρδίτσα-Τρίκαλα, ακολουθώ τον Ε65 με προορισμό Τρίκαλα. Στην περιφερειακή οδό Τρικάλων οδηγώ προς Πύλη, στον κυκλικό κόμβο για Πύλη στρίβω δεξιά προς Τρίκαλα. Σε 1,5km φτάνω στο Πάρκο Ματσόπουλου – Μύλος των Ξωτικών. 80μ πριν το πάρκο στα δεξιά υπάρχει ελεύθερο parking 15 στρεμμάτων.

Από Θεσσαλονίκη (220km)
Οδηγώ με προορισμό την Λάρισα. Συνεχίζω στην 4η έξοδο για Λάρισα-Τρίκαλα-Καρδίτσα .Ακολουθώ την σήμανση. Στην περιφερειακή οδό Τρικάλων οδηγώ προς Πύλη, στον κόμβο για Πύλη στρίβω δεξιά προς Τρίκαλα.Σε 1,5km φτάνω στο Πάρκο Ματσόπουλου – Μύλος των Ξωτικών. 80μ πριν το πάρκο στα δεξιά υπάρχει ελεύθερο parking 15 στρεμμάτων

Από Ιωάννινα (127km)
Οδηγώ προς Γρεβενά-Καλαμπάκα. Πριν εισέλθω στα Τρίκαλα στον κυκλικό κόμβο ακολουθώ την κατεύθυνση προς Πύλη .Στον επόμενο κόμβο της περιφερειακής οδού για Πύλη στρίβω αριστερά για Τρίκαλα. Σε 1,5km φτάνω στο Πάρκο Ματσόπουλου – Μύλος των Ξωτικών. 80μ πρίν το πάρκο στα δεξιά υπάρχει ελεύθερο parking 15 στρεμμάτων

Από το κέντρο των Τρικάλων
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αστικό λεωφορείο και το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων που αναχωρεί καθημερινά από το Bus Terminal στην οδό Ερμού (πρώην Γερμανός) στο κεντρική πλατεία της πόλης. Πιο συγκεκριμένα τα δρομολόγια είναι τα εξής:

Καθημερινά – Από τις 17.00 μέχρι τις 10 το βράδυ (τελευταία αναχώρηση από Μύλο στις 10 το βράδυ)
Σαββατοκύριακα – Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ (τελευταία αναχώρηση από Μύλο στις 10 το βράδυ).

Τιμές εισιτηρίων: Τρενάκι – 1,5€ / Λεωφορείο – 1€

ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Για τα Δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΜΕ ΤΡΕΝΟ
Μην ξεχνάτε πως ο Σταθμός του ΟΣΕ Τρικάλων βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από το πάρκο του Μύλου των Ξωτικών. Μπορείτε εύκολα να οργανώσετε μια ημερήσια εκδρομή στα Τρίκαλα και στον Μύλο επιλέγοντας για μέσο μεταφοράς το τρένο με καθημερινά πρωινά και απογευματινά δρομολόγια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ

Parking

Υπόγειο πάρκινγκ οδού 28ης Οκτωβρίου (έμπροσθεν Δικαστηρίων) 112 θέσεων: Τηλ.: 243107108
Υπαίθριο πάρκινγκ οδού Κανούτα (όπισθεν Puplic): Τηλ.: 2431030612
Υπαίθριο πάρκινγκ οδού Θεοδοσοπούλου 80 θέσεων (περιοχή ΔΕΗ – όπισθεν Ε’ ΚΑΠΗ) : 2431071771
Υπαίθριο πάρκινγκ οδού Βασ. Τσιτσάνη (Στρατόπεδο Παπαστάθη)
Υπόγειο πάρκινγκ πλ.. Αντωνίου (πρώην Λαναρά): Τηλ.: 2431038946

Οδηγίες για τα Λεωφορεία (Στάθμευση)

Όσον αφορά στις θέσεις στάθμευσης Τουριστικών Λεωφορείων ισχύουν τα εξής:

 1. Τρεις (3) θέσεις επί της οδού Όθωνος, έναντι της Μητροπόλεως
 2. Δύο (2) θέσεις επί της οδού Στρ. Σαράφη, έμπροσθεν του Ασκληπιείου
 3. Μία (1) θέση επί της οδού Ψαρρών στην πλατεία Βουβής
 4. Δύο (2) θέσεις επί της οδού Καλυψούς, παραποταμίως, πλησίον του Μουσείου Τσιτσάνη και Τεμένους Οσμάν Σαχ.
 5. Δύο θέσεις επί της οδού Στρ. Σαράφη μετά το Ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ) και με κατεύθυνση προς την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

Ισχύει επίσης ως χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, ο χώρος κάτω από την είσοδο του Φρουρίου.

Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε τα Τρίκαλα μη ξεχάσετε να δείτε τον πλήρη οδηγό μας για την πόλη! Όλα όσα θα δείτε και θα κάνετε, που να φάτε και που να μείνετε αλλά και τα πέριξ της πόλης!

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,446 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ