Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
28.4 C
Athens
ΑρχικήΝομός ΑρκαδίαςΟρεινή ΑρκαδίαΧρυσοβίτσι: Ένα ιστορικό χωριό, από τα ωραιότερα και πιο γραφικά χωριά της...

Χρυσοβίτσι: Ένα ιστορικό χωριό, από τα ωραιότερα και πιο γραφικά χωριά της Αρκαδίας

Το Χρυσοβίτσι βρίσκεται στην Ορεινή Αρκαδία, η οποία ως γνωστόν είναι ένας από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς -και όχι μόνο- με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον να κεντρίζει πρώτα απ’ όλα το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Πρόκειται για έναν σχεδόν εντελώς ορεινό νοµό (εκτός από την Κυνουρία- παραθαλάσσια περιοχή), µε πολλά γραφικά ορεινά χωριά στα οποία δείχνουν μεγάλη προτίμηση οι ταξιδιώτες.

Από εδώ θα φύγετε πλουσιότεροι από εµπειρίες, χορτασµένοι από τις υπέροχες τοπικές γεύσεις και θα αισθανθείτε «γεµάτοι» από λογιών λογιών δραστηριότητες ενώ δεν λείπουν και τα extreme σπορ για τους πιο τολµηρούς.

- Advertisement -

Εδώ θα ξεφύγουμε από τα δημοφιλή χωριά της περιοχής, όπως η Στεμνίτσα, η Βυτίνα και η Δημητσάνα, και θα πάμε σε ένα χωριό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ωστόσο ένα από τα ωραιότερα και πιο γραφικά χωριά της Αρκαδίας, το Χρυσοβίτσι, το οποίο παράλληλα είναι και ένας ιστορικός οικισμός.

Χρυσοβίτσι

Το Χρυσοβίτσι είναι ιστορικός οικισμός

Πρόκειται για έναν από τους πιο ορεινούς οικισµούς της Αρκαδίας, και υπάρχει από τον 15ο αιώνα! Από εδώ θα απολαύσετε υπέροχη θέα προς ένα µικρό οροπέδιο. Θα σας εντυπωσιάσει η εκκλησία της Παναγίας στην είσοδο του χωριού, η οποία έχει ανακαινιστεί το 1818 ώστε να διατηρηθεί.

Εδώ µάλιστα, την εικόνα της Παναγίας είχε προσκυνήσει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ζητώντας της βοήθεια στον αγώνα της Ανεξαρτησίας. Κάθε χρόνο το Μάιο, πραγµατοποιούνται εκδηλώσεις µνήµης αφιερωµένες στον Κολοκοτρώνη, στο µνηµείο που έχουν στήσει στην πλατεία του χωριού.

Χρυσοβίτσι Αρκαδίας ορεινό χωριό

Στο Χρυσοβίτσι, θα κάνετε βόλτες στα πετρόκτιστα σοκάκια και θα χαθείτε στα στενά, απολαμβάνοντας τα γραφικά σπίτια του οικισμού, ενώ οι ντόπιοι είναι φιλόξενοι και πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν.

Από την Αθήνα το χωριό απέχει μόλις 180 χιλιόμετρα, περίπου δηλαδή 2 ώρες και 20 λεπτά με το αυτοκίνητο, γεγονός που το καθιστά έναν εξαιρετικό προορισμό αν ψάχνετε για μια χειμερινή εκδρομή.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,281 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ