Αθήνα κέντρο

Αν και τα πράγματα με τον τουρισμό δεν πήγαν και καλά – για την ακρίβεια πήγαν άσχημα- το 2020 για τη χώρα μας φαίνεται πως το 2021 κορονοϊού επιτρέποντος θα είναι πολύ καλύτερα. Κι αυτό γιατί η  Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στις δημοφιλέστερες χώρες για τους ταξιδιώτες γεγονός που επιβεβαιώνει και το CNN travel στη νέα λίστα του που περιλαμβάνει τους 21 προορισμούς του κόσμου για να επισκεφτεί κάποιος.

- Advertisement -

CNN: 10 χώρες με την καλύτερη κουζίνα! Σε ποια θέση είναι η ελληνική;

Από τη λίστα δεν λείπει λοιπόν η Ελλάδα για την οποία ο συντάκτης του CNN travel γράφει συγκεκριμένα:

“Αν το 2021 επανέλθουμε στην κανονικότητα η Ελλάδα θα έχει περισσότερους λόγους από ό, τι οι περισσότεροι για να γιορτάσει καθώς η χρονιά αυτή σηματοδοτεί τα 200α γενέθλιά της, την επίσημη επέτειο της επανάστασης του 1821 για την ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, οπότε αναμένονται διάφορες εκδηλώσεις -κορονοϊού επιτρέποντος – όλο το χρόνο”.

Αθήνα, Ακρόπολη

Και συνεχίζει παρουσιάζοντας στους αναγνώστες του, το Ναύπλιο και την Πελοπόννησο:

Το γοητευτικό λιμάνι του Ναυπλίου, στην περιοχή της Πελοποννήσου νοτιοδυτικά της Αθήνας, είναι τόσο ωραίο μέρος από τη μια και σημαντικό από την άλλη για να συμμετάσχει κάποιος στους εορτασμούς -καθώς ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας.

Εκτός από τις παραλίες και τα κοντινά αρχαία μνημεία, όπως το αξιόλογο θέατρο της Επιδαύρου και τα επιβλητικά ερείπια των Μυκηνών, το Ναύπλιο έχει τα δικά του αξιοθέατα, όπως το φρούριο του Παλαμηδίου στην κορυφή του λόφου, και είναι κατάλληλο μέρος για κάθε εποχή.

Ναύπλιο, θέα από το Παλαμίδι

Δείτε και τις 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2021 – Σε σχέση και με τον κορονοϊό, όποως τις παρουσίασε το Lonely Planet!

Πέρα από το Ναύπλιο, αξίζει να εξερευνήσετε την Πελοπόννησο. Λιγότερο τουριστική από πολλά από τα hotspots της Ελλάδας, είναι καταλληλότερα διαμορφωμένη για κοινωνικές αποστάσεις, ειδικά στην άγρια ​​και ορεινή χερσόνησο της Μάνης. Ειρήσθω εν παρόδω, στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, το θέμα της πανδημίας αντιμετωπίστηκε πολύ καλά με αποτέλεσμα να αποτελέσει για το καλοκαίρι του 2020 έναν ασφαλή ταξιδιωτικά προορισμό ως προς τον Covid, υποκύπτοντας σε μια αύξηση του ιού πολύ αργότερα από τους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Η αργή επιστροφή στο φυσιολογικό μπορεί να κάνει αξιοσημείωτα μέρη που είχαν υπερτουρισμό να “ξεπεραστούν” το 2021 όπως η Σαντορίνη, και οι ταξιδιώτες τώρα να κινηθούν ασφαλέστερα επιλέγοντας πιο ήσυχους προορισμούς όπως το νησί της Μήλου στις Κυκλάδες που έχει μια παραλία για κάθε μέρα του μήνα”

παραλία Μήλος

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα με τους 21 προορισμούς που προτείνει το CNN travel για το 2021

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ