Δαφνούλα Αθήνα

Ονειρευόμαστε ταξίδια και γραφικούς προορισμούς, μεγαλουπόλεις και μικρά χωριά, στην Ελλάδα και τον κόσμο, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Εκτός όμως αυτών, κυρίως λόγω της κατάστασης ανακαλύπτουμε άγνωστους “παράδεισους” κοντά στην Αθήνα, -που ίσως κάτω από άλλες περιστάσεις να μην είχαμε υπόψη- για να συλλέξετε τις δικές σας πληροφορίες για μέρη άγνωστα στους περισσότερους με εντυπωσιακή όμως ομορφιά. Ανάμεσά τους και η ειδυλλιακή Δαφνούλα, ένα «βουκολικό» τοπίο μια ανάσα από την πόλη, που θυμίζει Ζαγοροχώρια!

- Advertisement -
Δαφνούλα γεφύρι κοντά στην Αθήνα

Η ειδυλλιακή Δαφνούλα μια ανάσα από την Αθήνα 

Βλέποντας τις εικόνες το μυαλό κατευθείαν πηγαίνει στην Ήπειρο και δη στα Ζαγοροχώρια, καθώς το πράσινο, τα νερά αλλά και το πέτρινο γεφύρι της Δαφνούλας παραπέμπουν έντονα σε κάποιο χωριό του Ζαγορίου.

Παλιά γεφύρια – κομψοτεχνήματα της Ελλάδας. Γνωρίστε τα μέσα από εντυπωσιακές εικόνες!

Βουκολικό τοπίο Δαφνούλα

Κι όμως το ειδυλλιακό αυτό τοπίο που βλέπετε βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, μόλις 50 λεπτά από το κέντρο. Θα το συναντήσετε ανάμεσα στα όρη της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα και πρόκειται για ένα μοναδικό τοπίο που απολαμβάνει κανείς μόνο σε απομακρυσμένα χωριά.

Πέτρινο γεφύρι Δαφνούλα Αθήνα

Βασικό χαρακτηριστικό της εν λόγω τοποθεσίας είναι το πλούσιο πράσινο αλλά και το μονότοξο πέτρινο γεφύρι, το μοναδικό στην Αττική και τόσο κοντά στην Αθήνα, που θα σας ταξιδέψει στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια.

Υπέροχα Ζαγοροχώρια: Ένα αφιέρωμα στα πανέμορφα χωριά των Ιωαννίνων & προτάσεις διαμονής μέσα στο πράσινο!

Πέτρινο γεφύρι που θυμίζει Ζαγόρι στην Αθήνα

Το γεφύρι της Δαφνούλας ή του Γκέλη (όπως λέγεται επίσης) βρίσκεται στον ποταμό Ασωπό, πλησίον της Ραμπτώσας και κατασκευάστηκε κατά την Τουρκοκρατία, γύρω στο 1700, ενώ αποτελεί ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο πάνω από το ειδυλλιακό τοπίο της Δαφνούλας:

Γνωρίζατε ότι στην Αττική υπάρχει καταρράκτης;

Το γνωρίζατε ότι υπάρχει καταρράκτης στην Αττική; Κι όμως! Μάλιστα απέχει μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας και είναι η ιδανική εξόρμηση στη φύση για το Σαββατοκύριακο. Ο καταρράκτης αυτός συγκαταλέγεται στα 3 μυστικά σημεία της Αττικής για απολαυστικές ημερήσιες εκδρομές!

Ο λόγος για τον καταρράκτη της Πεντέλης που λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ύπαρξή του… Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι επίσης γνωστός ως καταρράκτης Βαλανάρης επειδή κάποτε στη γύρω περιοχή υπήρχαν δάση με βελανιδιές. Ο υπέροχος αυτός μικρός καταρράκτης βρίσκεται στην περιοχή Ντράφι-Καλλιθέα και το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 6 μέτρα.

Καταρράκτης στην Αττική

Μερικές φορές γίνεται και διπλός… Όταν τα νερά είναι πιο λίγα δημιουργούνται δύο μικροί καταρράκτες που πέφτουν με δύναμη πάνω στη λιμνούλα που έχει σχηματιστεί στην περιοχή. Τις βροχερές μέρες το ρέμα μετατρέπεται σε χείμαρρο με αρκετή δύναμη και πολλά νερά. Η λίμνη έχει πάντα νερό και γι’αυτό αποτελεί πόλο έλξης άγριων ζώων.

Καταρράκτης Βαλανάρης - Αττική

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που γνωρίζουν τον καταρράκτη πηγαίνουν εκεί για πικνίκ αλλά και για μπάνιο. Η θέα από εκεί είναι εκπληκτική και ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες οι χρωματισμοί που δημιουργούνται στη λίμνη είναι μοναδικοί.

Πώς θα φτάσετε στον καταρράκτη

Για να φτάσετε στον καταρράκτη της Πεντέλης θα πρέπει να έχετε ως κατεύθυνση την Πεντέλη και τη λεωφόρο Αχαιών, όπου εκεί θα κάνετε μια μικρή παράκαμψη σε ένα χωματόδρομο. Ο χωματόδρομος αυτός οδηγεί στον καταρράκτη και περπατώντας στο μονοπάτι μέσα σε 2 λεπτά θα έχετε φτάσει στο υπέροχο αυτό τοπίο.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ