Μπορεί τα περασμένα χρόνια (από τη δεκαετία των 90s) η επικρατούσα τάση στη διακόσμηση να ήταν το μίνιμαλ, όμως πλέον παρατηρείται μια εντελώς νέα τροπή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η μίνιμαλ διακόσμηση εξαφανίζεται. Αντιθέτως, επιστρέφει πιο φρέσκια, ελκυστική, ζεστή και αφήνει πίσω της το Boho στιλ!

- Advertisement -

Το νέο μοντέρνο στυλ αγκαλιάζει την απλότητα, τον καθαρό σχεδιασμό και φυσικά την αίσθηση ζεστασιάς που όλοι αναζητούμε για το σπίτι μας. Τι ακριβώς, όμως, σημαίνει αυτό και πως θα το φέρετε στο σπίτι σας; Διαβάστε παρακάτω!

Deco: 8 Ιδέες για διακόσμηση με αντικείμενα έχετε στο σπίτι σας! (photos)

Καμπύλες

Οι ίσιες γραμμές μένουν πίσω και τη θέση τους παίρνουν οι καμπύλες. Καναπέδες, τραπέζια, ακόμα και καθρέπτες αγκαλιάζουν τις καμπύλες και αναδεικνύουν την αίσθηση της ρευστότητας. Σε συνδυασμό με τις ουδέτερες αποχρώσεις και τη μίνιμαλ διακόσμηση δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό περιβάλλον.

Ίδιο χρώμα, διαφορετικές αποχρώσεις

Αντί να επιλέξετε διαφορετικά χρώματα για τους τοίχους, το ταβάνι, τα σοβατεπί κ.α., χρησιμοποιήστε το ίδιο χρώμα σε διαφορετικές αποχρώσεις. Η τεχνική αυτή είναι ιδανική για να δώσει την αίσθηση της ζεστασιάς και της άνεσης.

Deco & Ζώδια: Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι ανάλογα με το ζώδιό σου!

Ματ επιφάνειες

Αφήστε πίσω τα γυαλιστερά υλικά και προχωρήστε στον κόσμο των ματ επιφανειών. Η νέα τάση υιοθετεί μια πιο ήρεμη προσέγγιση. Το αλουστράριστο ξύλο, το μάρμαρο και τα μη-γυαλιστερά μέταλλα είναι μέσα. Αυτά τα υλικά δίνουν μοναδική αίσθηση και κομψότητα.

Ανάγλυφα φωτιστικά

Ένα από τα πράγματα που σίγουρα θα χρειαστείτε στη νέα αυτή τάση είναι ο μοντέρνος φωτισμός. Αντί για τους πολυελαίους και τα περίπλοκα φωτιστικά, αναζητήστε φωτιστικά με μοντέρνο σχεδιασμό και λάμπες Led ή λάμπες τύπου Orb.

Deco: 6 Ιδέες για να μεταμορφώσετε διακοσμητικά το σπίτι σας μέσα σε 30 λεπτά!

Απαλές υφές

Η νέα τάση της διακόσμησης θέλει μια μίνιμαλ αίσθηση, αλλά σε καμιά περίπτωση μια μίνιμαλ κρύα αίσθηση. Για να εξισορροπήσετε τις καθαρές γραμμές και τις ουδέτερες αποχρώσεις, εντάξτε στον χώρο απαλές υφές, όπως για παράδειγμα στα μαξιλάρια και στα ριχτάρια. Η γούνα, το λινό, το βελούδο και το μαλλί είναι μέσα στις επιλογές σας.

Φυτά

Φέρτε ζωή στο εσωτερικό του σπιτιού σας με φυτά. Βάλτε ένα μοναδικό φύλλο μονστέρας σε ένα βάζο ή γεμίστε μια γυάλα με κλαδιά ευκαλύπτου. Βάλτε μια μικρή ελιά σε μια γωνιά ή τοποθετήστε ένα κρεμαστό φυτό κάπου στο καθιστικό σας. Αφήστε τα φυτά να κλέψουν την παράσταση.

Λεπτομέρειες κλασσικής αρχιτεκτονικής

Ένα από τα στοιχεία που δίνουν ιδιαίτερη ζεστασιά στο εσωτερικό ενός μοντέρνου χώρου είναι οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Συνήθως αυτές αφορούν τα πατώματα, τα σοβατεπί, τις πόρτες ή τα παράθυρα. Δεν χρειάζεται να είναι ένα Παριζιάνικο διαμέρισμα του 18ου αιώνα, απλώς χρειάζεται σωστός σχεδιασμός ώστε να αντιπροσωπεύουν την περίοδο που χτίστηκε το σπίτι σας.

Πηγή: spirossoulis.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ