Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
28.8 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΔείτε ποιες ημέρες του 2019 θα βρείτε τις πιο φθηνές πτήσεις ανά...

Δείτε ποιες ημέρες του 2019 θα βρείτε τις πιο φθηνές πτήσεις ανά προορισμό!

Η USA Today μας αποκαλύπτει ποιες ημέρες είναι καλύτερες για να κλείσουμε τα ταξίδια μας μέσα στο 2019.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από ανάλυση δεδομένων κόστους αεροπορικών, σχεδόν 300 εκατομμυρίων μοναδικών συνδυασμών πτήσεων κάθε προέλευσης και προορισμού σε όλο τον πλανήτη. Αυτές οι τιμές έπειτα μειώθηκαν στον μέσο όρο των φθηνότερων εισιτηρίων για διάφορες περιοχές του κόσμου.

- Advertisement -

Λόγω του ότι πρόκειται για μέσο όρο, μπορεί να υπάρχουν μικρές μεταβολές (μία ή δύο ημέρες) για την πιο φθηνή διαδρομή κάποιου προορισμού. Ο καλύτερος τρόπος να βρείτε τη φθηνότερη τιμή είναι να συγκρίνετε τιμές σε διάφορα ταξιδιωτικά site για τις ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν.

Δείτε ακόμα: Ανακαλύψτε νέους κόσμους με τις ειδικές προσφορές της Emirates!

Κατά μέσο όρο, λοιπόν, ισχύουν τα παρακάτω:

Για τον Ιανουάριο

Πτήσεις Ηνωμένων Πολιτειών: 22-30 Ιανουαρίου
Υπερατλαντικές πτήσεις: 30 Ιανουαρίου
Πτήσεις σε όλο τον κόσμο: 29 Ιανουαρίου

Για τις υπόλοιπες εποχές

Πτήσεις Ηνωμένων Πολιτειών
Χειμώνας: Οι τιμές είναι χαμηλές από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου, με τις καλύτερες τιμές τις τελευταίες δύο εβδομάδες του μήνα.
Άνοιξη: Οι τιμές του Σαββατοκύριακου αρχίζουν να αυξάνονται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι ακόμη υψηλότερες. Στα τέλη Μαΐου οι υψηλότερες τιμές σημειώνονται τις Πέμπτες και Παρασκευές.
Καλοκαίρι: Οι τιμές τις πρώτες δυο εβδομάδες του Ιουνίου είναι καλές, αν και υπάρχουν κάποια ανεβάσματα στις 13 και 23 Ιουνίου. Στο τέλος του Ιουνίου οι τιμές θα είναι 20-25% υψηλότερες σε σχέση με την αρχή.

Πτήσεις Ευρώπης
Χειμώνας: Η περίοδος Ιανουάριος-Μάρτιος είναι μια φθηνή περίοδος για πτήσεις στην Ευρώπη, με την αύξηση στις τιμές να ξεκινάει στις 20 Μαρτίου.
Άνοιξη: Τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου είναι πιο ακριβά, αλλά οι τιμές είναι πιο χαμηλές από το καλοκαίρι, γι’ αυτό κλείστε πριν τις 23 Μαΐου εισιτήρια.
Καλοκαίρι: Στα τέλη Ιουνίου, το εισιτήριό σας θα κοστίσει 60-70% περισσότερο απ’ όσο αν το αγοράζατε τον Ιανουάριο. Τα καλά νέα είναι ότι οι τιμές πέφτουν λίγο τον Ιούλιο και ξανά στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο. Αποφύγετε τις πτήσεις το δεύτερο μισό του Ιουνίου.

Άλλοι προορισμοί

Νότια Αμερική: Ο Ιανουάριος είναι οικονομικός μήνας, αλλά μπορείτε να πετύχετε κάποιες καλές τιμές τον Απρίλιο και τον Μάιο.
Ασία: Δεν  έχει μεγάλες διαφορές στην τιμή ανά εποχή, αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αν πετάτε καθημερινή κι όχι Σαββατοκύριακο.
Αυστραλία: Ο Μάιος, λίγο πριν αρχίσει η χειμερινή περίοδος της Αυστραλίας, είναι γενικά ένας καλός μήνας.

Δείτε ακόμα: Η KLM μας ταξιδεύει σε μακρινούς προορισμούς στις καλύτερες τιμές!

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,386 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ