κρασί από παράθυρο, Ιταλία

Στην εποχή της πανδημίας που έμελλε να φέρει μαζί του το 2020 και ενώ η Ελλάδα φαίνεται να βιώνει ήδη το δεύτερο κύμα του κορονοϊού και να παίρνει καθημερινά νέα μέτρα, σε διάφορα μέρη του κόσμου οι άνθρωποι προσπαθούν να τηρούν τις αποστάσεις επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και φαντασία τους! Δείτε πώς τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε άλλα μέρη του κόσμου.

- Advertisement -

Στην Ιταλία ξανάνοιξαν μεσαιωνικά παράθυρα

παράθυρα κρασιού

Η Ιταλία φημίζεται για το κρασί της, και οι Ιταλοί για το έντονο ταμπεραμέντο τους. Μετά τη Μαύρη Πανώλη το 1300 που ακολουθήθηκε από την Πανούκλα του 1600, οι κάτοικοι της Τοσκάνης σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να πουλούν το κρασί τους αλλά με απόσταση! Έτσι, άνοιξαν παραθυράκια σε κτίρια και σέρβιραν κρασί στον κόσμο. Μερικούς αιώνες και λίγες πανδημίες αργότερα, οι Ιταλοί σερβίρουν και πάλι κρασί από παράθυρα!

Στην Ιαπωνία σχεδίασαν ένα drive-in στοιχειωμένο σπίτι

drive in σε στοιχειωμένο σπίτι Ιαπωνία

Σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσουν την επιχειρηματικότητα, μια εταιρεία παραγωγής εκδηλώσεων τρόμου στην Ιαπωνία είχε τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσει την πρώτη εμπειρία drive-in σε στοιχειωμένο σπίτι. Για την ακρίβεια, οι πελάτες βιώνουν τον τρόμου του να είναι καθηλωμένοι σε ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της επίθεσης ζόμπι.

Στην Αμερική γεμίζουν τις θέσεις των εστιατορίων με κούκλες, φουσκωτές ή από βιτρίνες

Καλώς ορίσατε στο 2020, τη χρονιά του κορονοϊού. Στην Αμερική τα εστιατόρια υποχρεούνται να τηρούν πληρότητα έως 50% κι έτσι κάποιοι σκαρφίστηκαν μια πρωτότυπη ιδέα. Για να μην φαίνεται ο χώρος άδειος και μίζερος, βάζουν κούκλες από βιτρίνες ή φουσκωτές να κάθονται στις καρέκλες ώστε να κάνουν το εστιατόριο να μοιάζει γεμάτο.

Στη Γαλλία σκέφτηκαν να φτιάξουν θέσεις και περιφραγμένες ζώνες για ηλιοθεραπεία

Γαλλία περιφραγμένες ζώνες στην παραλία

Στη δημοφιλή ακτή La Grande Motte της Νότιας Γαλλίας ο κόσμος μπορεί να απολαύσει την ηλιοθεραπεία του αλλά με απόσταση σε περιφραγμένες ζώνες, στις οποίες μπορούν να παραμείνουν σε ειδικές θέσεις για μέχρι και 3 ώρες.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ