Η βρετανική χρηματοοικονομική επιχείρηση On Stride χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να αποκαταστήσει ψηφιακά έξι ερείπια κάστρων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ψηφιακές αποκαταστάσεις μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε πως έμοιαζαν αυτά τα κάστρα με το κύρος που είχαν παλιά. Και αφού μιλάμε για κάστρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μην παραλείψετε να γνωρίσετε και το Windsor, το κάστρο των βασιλικών γάμων της Αγγλίας!

- Advertisement -

Dunstanburgh Castle, Αγγλία

Dunstanburgh Castle, Αγγλία
Το Dunstanburgh Castle
Το Dunstanburgh Castle μετά την ψηφιακή αποκατάσταση

Το κάστρο χτίστηκε το 1313 έγινε ερείπιο κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Ρόδων, μια σειρά από αγγλικούς εμφύλιους πολέμους τη δεκαετία του 1400. Βρίσκεται δύο ώρες έξω από το Εδιμβούργο και σχεδόν έξι ώρες βόρεια του Λονδίνου.

Goodrich Castle, Αγγλία

Goodrich Castle, Αγγλία
Το Goodrich Castle
Το Goodrich Castle μετά την ψηφιακή αποκατάσταση

Χτίστηκε για πρώτη φορά το 1102 και παρέμεινε απόλυτα άθικτο για 500 χρόνια. Υπέστη τις πρώτες ζημιές στους εμφύλιους πολέμους του 1642-46, κατά τη διάρκεια των οποίων λιθοβολήθηκε με σφαίρες κανονιού 90 κιλών. Το κάστρο έχει μερικώς αποκατασταθεί, και υπάρχει ακόμη και ένα δωμάτιο για τσάι για χαλάρωση μετά από την εξερεύνηση.

Dunluce Castle, Βόρεια Ιρλανδία

Dunluce Castle, Βόρεια Ιρλανδία
Το Dunluce Castle
Το Dunluce Castle μετά την ψηφιακή αποκατάσταση

Το κάστρο χτίστηκε κοντά στο 1500 και εγκαταλείφθηκε από το 1639, όταν η κουζίνα κατέρρευσε στη θάλασσα, μαζί με κάποιο προσωπικό. Αν σας θυμίζει κάτι, τα εκπληκτικά ερείπια χρησιμοποιούνται σε πολλές σκηνές της διάσημης σειράς Game of Thrones, ως το οχυρό Pyke, έδρα του οίκου Greyjoy στα Iron Islands.

Bothwell Castle, Σκωτία

Bothwell Castle, Σκωτία
Το Bothwell Castle
Το Bothwell Castle μετά την ψηφιακή αποκατάσταση

Το κάστρο Bothwell στη Σκωτία χρονολογείται από το 1200. Το κάστρο άλλαζε επανειλημμένα χέρια κατά τη διάρκεια των Πολέμων για την Ανεξαρτησία της Σκωτίας, αλλάζοντας συνεχώς μεταξύ των Σκωτσέζων και των Άγγλων.

Caerlaverock Castle, Σκωτία

Caerlaverock Castle, Σκωτία
Το Caerlaverock Castle
Το Caerlaverock Castle μετά την ψηφιακή αποκατάσταση

Χτίστηκε στα τέλη του 13ου αιώνα και είναι το μοναδικό τριγωνικό κάστρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Το κάστρο έμεινε ανέγγιχτο μετά τον πόλεμο των Επισκόπων το 1600.

Kidwelly Castle, Ουαλία

Kidwelly Castle, Ουαλία
Το Kidwelly Castle
Το Kidwelly Castle μετά την ψηφιακή αποκατάσταση

Χτίστηκε το 1106 και όπως βλέπετε είναι ένα από τα πιο καλά διατηρημένα ερείπια σε αυτή τη λίστα.

Φωτογραφίες: On Stride

Διαβάστε επίσης:

Windsor: Το κάστρο των βασιλικών γάμων της Αγγλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ