ΝΕΑ

Η βρετανική χρηματοοικονομική επιχείρηση On Stride χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να αποκαταστήσει ψηφιακά έξι ερείπια κάστρων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ψηφιακές αποκαταστάσεις μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε πως έμοιαζαν αυτά τα κάστρα με το κύρος που είχαν παλιά.

Φωτογραφίες: On Stride

Dunstanburgh Castle, Αγγλία

Το κάστρο χτίστηκε το 1313 έγινε ερείπιο κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Ρόδων, μια σειρά από αγγλικούς εμφύλιους πολέμους τη δεκαετία του 1400. Βρίσκεται δύο ώρες έξω από το Εδιμβούργο και σχεδόν έξι ώρες βόρεια του Λονδίνου.

Δείτε ακόμα: Γυρίστε το Λονδίνο μέσα σε 3 λεπτά! (video)

Goodrich Castle, Αγγλία

Χτίστηκε για πρώτη φορά το 1102 και παρέμεινε απόλυτα άθικτο για 500 χρόνια. Υπέστη τις πρώτες ζημιές στους εμφύλιους πολέμους του 1642-46, κατά τη διάρκεια των οποίων λιθοβολήθηκε με σφαίρες κανονιού 90 κιλών. Το κάστρο έχει μερικώς αποκατασταθεί, και υπάρχει ακόμη και ένα δωμάτιο για τσάι για χαλάρωση μετά από την εξερεύνηση.

Dunluce Castle, Βόρεια Ιρλανδία

Το κάστρο χτίστηκε κοντά στο 1500 και εγκαταλείφθηκε από το 1639, όταν η κουζίνα κατέρρευσε στη θάλασσα, μαζί με κάποιο προσωπικό. Αν σας θυμίζει κάτι, τα εκπληκτικά ερείπια χρησιμοποιούνται σε πολλές σκηνές της διάσημης σειράς Game of Thrones, ως το οχυρό Pyke, έδρα του οίκου Greyjoy στα Iron Islands.

Bothwell Castle, Σκωτία

Το κάστρο Bothwell στη Σκωτία χρονολογείται από το 1200. Το κάστρο άλλαζε επανειλημμένα χέρια κατά τη διάρκεια των Πολέμων για την Ανεξαρτησία της Σκωτίας, αλλάζοντας συνεχώς μεταξύ των Σκωτσέζων και των Άγγλων.

Caerlaverock Castle, Σκωτία

Χτίστηκε στα τέλη του 13ου αιώνα και είναι το μοναδικό τριγωνικό κάστρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Το κάστρο έμεινε ανέγγιχτο μετά τον πόλεμο των Επισκόπων το 1600.

Kidwelly Castle, Ουαλία

Χτίστηκε το 1106 και όπως βλέπετε είναι ένα από τα πιο καλά διατηρημένα ερείπια σε αυτή τη λίστα.

Δείτε ακόμα: Windsor: Το κάστρο των βασιλικών γάμων της Αγγλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ