delta air lines boeing 767 300

Παρά την δημοσίευση ορισμένων εξαιρετικών αριθμών τριμήνου Σεπτεμβρίου, η Delta AirLines προσαρμόζει τους εταιρικούς και διαχειριστικούς της ρόλους.

- Advertisement -

Η αεροπορική εταιρεία περικόπτει ορισμένες εταιρικές θέσεις εργασίας ως μια μικρή προσαρμογή για τη διαχείριση του κόστους, αλλά οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή δεν επηρεάζονται.

Η Delta παραμένει αισιόδοξη για τη ζήτηση ταξιδιών, βλέποντας ισχυρές κρατήσεις και σταθερά ταξίδια εσωτερικού, αν και οι αυξήσεις των τιμών των καυσίμων επηρεάζουν τα κέρδη.
Στις 12 Οκτωβρίου, η Delta Air Lines ανέφερε λειτουργικά έσοδα ρεκόρ για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου και καθαρό εισόδημα 59% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι αναμένει αύξηση εσόδων για ολόκληρο το έτος κατά 20% το 2022 και κέρδη προ φόρων άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν διπλασιάζονται σε σχέση με τα κέρδη του προηγούμενου έτους.

Μια μικρή προσαρμογή

Την Τετάρτη, το CNBC και το Reuters ανέφεραν ότι η Delta Air Lines περικόπτει ορισμένες εταιρικές θέσεις εργασίας για να διαχειριστεί καλύτερα το κόστος και ότι η αεροπορική εταιρεία δεν είχε διευκρινίσει πόσες θέσεις εργασίας θα περικόψει. Σε μια δήλωση που εστάλη μέσω email, εκπρόσωπος της Delta είπε ότι οι θέσεις εργασίας ήταν μια μικρή προσαρμογή σε εταιρικές και διοικητικές θέσεις και ότι οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, όπως οι πιλότοι, οι αεροσυνοδοί και οι μηχανικοί δεν επηρεάζονται από τις περικοπές.

Στην ανακοίνωση προστίθεται:

«Ενώ δεν έχουμε επιστρέψει ακόμη σε πλήρη δυναμικότητα, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε προσαρμογές στα προγράμματα, τους προϋπολογισμούς και τις οργανωτικές δομές σε όλη τη Delta για να επιτύχουμε τους δηλωμένους στόχους μας – ένα μέρος αυτής της προσπάθειας περιλαμβάνει προσαρμογές στο εταιρικό προσωπικό για την υποστήριξη αυτών των αλλαγών. Αυτές οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται ποτέ επιπόλαια, αλλά πάντα με προσοχή και σεβασμό για τα επηρεαζόμενα μέλη της ομάδας μας και την οικογένεια Delta».

Το τρίμηνο Σεπτεμβρίου, η Delta σημείωσε λειτουργικά έσοδα 15,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά έσοδα 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων . Το κόστος καυσίμων το 3ο τρίμηνο του 23 ήταν 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια με μέση τιμή 2,76 δολάρια ανά γαλόνι, σε σύγκριση με 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και 3,57 δολάρια το 3ο τρίμηνο του 22, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το CNBC, ο οικονομικός διευθυντής Dan Janki είπε σε μια κλήση κερδών ότι η ανάπτυξη ομαλοποιείται το επόμενο έτος και η αεροπορική εταιρεία αναμένει ότι η λειτουργική αξιοπιστία θα συνεχίσει να βελτιώνεται, επιτρέποντας στη Delta να απομακρύνει «τις ανεπάρκειες που προέκυψαν από την ένταση της ανοικοδόμησης» .

Προστασία της κατώτατης γραμμής

Η Delta δεν είναι μόνη από αυτή την άποψη, και καθώς επιστρέφει διεθνώς η ζήτηση -ιδιαίτερα στην Ασία- πολλές αεροπορικές εταιρείες βλέπουν αυξημένο ανταγωνισμό τιμών και μείωση της ζήτησης. Με τη σειρά τους, επανεξετάζουν τους πόρους που στρατολόγησαν, ειδικά όταν κατέρρευσαν επιχειρησιακά, για να ξαναρχίσουν μετά την πανδημία και τώρα περιορίζουν ανάλογα τη χωρητικότητα και το κόστος.
Λίγο πριν δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, η Delta έφτασε στο σημείο να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι η ταξιδιωτική έκρηξη δεν έχει τελειώσει ακόμη και ότι συνεχίζει να βλέπει δυναμική στις κρατήσεις σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό της. Στις 12 Οκτωβρίου, το Reuters ανέφερε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Εντ Μπάστιαν προειδοποίησε να μην ερμηνεύεται οποιαδήποτε μείωση της ζήτησης ως μια ευρύτερη τάση του κλάδου και είπε ότι οι καταναλωτές της Delta είναι σε πολύ υγιή κατάσταση.

Η Delta είπε ότι η ζήτηση για εγχώρια ταξίδια είναι σταθερή και η ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό παρέμεινε ισχυρή κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής σεζόν, προσθέτοντας ότι η ζήτηση για πολυτελείς θέσεις υψηλού περιθωρίου συνέχισε να ξεπερνά αυτή για τις «βασικές θέσεις οικονομίας χαμηλών ναύλων, που αποτελούν πλέον λιγότερο από το 5% του συνόλου του».
Η έκθεση ανέφερε ότι οι αυξήσεις των τιμών των καυσίμων από τον Ιούλιο άσκησαν πίεση στα κέρδη της Delta και θα διογκώσουν το κόστος της αεροπορικής εταιρείας κατά 400 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Η Delta ανέμενε προσαρμοσμένα κέρδη από 6 έως 6,25 δολάρια ανά μετοχή φέτος, σε σύγκριση με τα 6 έως 7 δολάρια ανά μετοχή πρόβλεψη που εκδόθηκε τον Ιούλιο.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ