Οσο εσύ διαβάζεις αυτό το κείμενο, εκατοντάδες φωτογραφικά καρέ τραβιούνται στα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του κόσμου κυρίως από τουρίστες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους (ας αφήσουμε τη ζήλια μας κατά μέρος γι’αυτό το τελευταίο).

Ξεχάστε τον Πύργο του Αϊφελ στο Παρίσι και το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη…

- Advertisement -

10. Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Ορατή σε όλη τη Βουδαπέστη, η εκκλησία αυτή αποτελεί το καμάρι του Δούναβη. Bonus: Ο προσεγμένος φωτισμός της το βράδυ.

9. Γειτονιά Καμινίτο, Μπουένος Αϊρες, Αργεντινή

Στα ισπανικά σημαίνει το μικρό μονοπάτι. Το λιθόστρωτο Camitino είναι τουριστικό μεν, υπέροχο δε.

8. Piazzale Michelangelo, Φλωρεντία, Ιταλία

Τα τουριστικά πηγαδάκια λένε ότι η Piazzale Michelangelo αποτελεί το κατάλληλο σημείο για την τέλεια πανοραμική φωτογραφία.

15 μικροσκοπικές χώρες που αξίζει να επισκεφτείτε

7. Ξενοδοχείο Paris Monte-Carlo, Μόντε Κάρλο, Μονακό

Λίγο η James Bond ταινία ‘GoldenEye’, λίγο η πιο πρόσφατη ‘Madagascar 3: Europe’s Most Wanted’, οι δυό τους κατάφεραν να κάνουν το ξενοδοχείο του Μονακό ανάρπαστο. Όχι ότι το λες αδιάφορο ούτως ή άλλως δηλαδή με τέτοια θέα…

6. Γέφυρα dell’Accademia, Βενετία, Ιταλία

Είναι η γέφυρα με τις κλειδαριές. Εκεί όπου τα ζευγάρια “κλειδώνουν” την αγάπη τους με μια ευχή για το έτερον ήμισυ. Ίσως είναι ένας από τους λόγους που μεταξύ των τεσσάρων γεφύρων που διασχίζουν το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, οι τουρίστες προτιμούν αυτή για να φωτογραφήσουν.

5. Maiden’s Tower, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Στα αρχαία και βυζαντινά χρόνια αναφέρονταν ως ο “Πύργος του Λεάνδρου”. Τώρα πια το λένε “Ο Πύργος της Κόρης”, μιας και, σύμφωνα με έναν τούρκικο μύθο, ένας σουλτάνος έκλεισε εκεί τη νεαρή κόρη του μετά από χρησμό που έλαβε “ότι θα πεθάνει από τσίμπημα φιδιού ως τα 18 της χρόνια”. Ο πύργος είναι προσβάσιμος με πλοιάριο ή βάρκα και στην κορυφή του στεγάζεται πολυχώρος με εστιατόριο και καφετέρια.

4. Moulin Rouge, Παρίσι, Γαλλία

Πύργο του Άιφελ περίμενες ή μήπως την Παναγία των Παρισίων; Τα στατιστικά έρχονται να μας διαψεύσουν. Moulin Rouge γιατί το σεξ πουλάει πάντα και παντού.

3. Park Güell, Βαρκελόνη, Ισπανία

Τα ευφάνταστα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα έχουν τόσες διαφορετικές γωνίες για την τέλεια φωτογραφία που κανείς τουρίστας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος.

2. Trinità dei Monti, Ρώμη, Ιταλία

Μια εκκλησία χρισμένη την περίοδο της Αναγέννησης σε έναν πρώην αμπελώνα είναι ένα από το πιο πολυφωτογραφημένα μέρη του πλανήτη.

1. Guggenheim Museum, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το μουσείο Guggenheim έκλεψε τη δόξα της Times Square και του Αγάλματος της Ελευθερίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ