Μπορεί οι Άλπεις να είναι όντως πιο εντυπωσιακές ως οροσειρές από την ορεινή Ελλάδα, αλλά ο συνδυασμός του ορεινού τοπίου με την βιοποικιλότητα και την εναλλαγή του τοπίου, καθώς και τους άψογους παραδοσιακούς οικισμούς, καθιστά αυτό το κομμάτι της χώρας μας μοναδικό.

Αλήθεια επίσης είναι, ότι κάποιοι από τους δημοφιλείς προορισμούς, είναι πιο προικισμένοι από άλλους.

Η Φλώρινα και η γύρω περιοχή, είναι αναμφισβήτητα μία από αυτές τις προικισμένες. Όμορφη πόλη, χιονοδρομικό 18 χιλιόμετρα πιο πάνω, το Νυμφαίο στα «ψηλά» του Νομού και το παγκόσμιο μνημείο της φύσης, οι Πρέσπες από την άλλη μεριά.

- Advertisement -

flo1

Ο Σακουλέβας, το ποτάμι που διασχίζει τον οικισμό της Φλώρινας, είναι το πεδίο αναφοράς της πόλης. Στις όχθες του, είναι χτισμένα τα ομορφότερα κτίρια, πολλά από τα μαγαζιά για διασκέδαση, ο «Αριστοτέλης» που ενσωματώνει σχεδόν όλη την πολιτιστική ζωή της πόλης, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παντελεήμονα.

 

Ευρώπη: Δεκάδες θάνατοι και τεράστια προβλήματα εξαιτίας του χιονιά! (εικόνες)

Διαβάστε ακόμα:  Το οικονομικό νησί μόλις μια ώρα από την Αθήνα με τις υπέροχες παραλίες

flo3

flo4

Στην πλατεία Ηρώων είναι που μπαίνει και η μεγαλύτερη φωτιά τα Χριστούγεννα. Γιατί αυτή η πόλη έχει ένα έθιμο αιώνων για τα Χριστούγεννα: σε κάθε γειτονιά της, οι κάτοικοι ανάβουν και μία φωτιά! Έχουν δε και έναν άτυπο ανταγωνισμό μεταξύ τους, ποιος θα φτιάξει τη μεγαλύτερη.

Τί ισχύει τελικά με τις χειραποσκευές στην Ryanair; Δείτε παρακάτω!

Αν λοιπόν τα Χριστούγεννα βρεθείτε κάπου εκεί κοντά μην χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε αυτό το ξεχωριστό έθιμο των κατοίκων της Φλώρινας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ