Πάρος παραλίες
Ενημερώθηκε στις 19 Ιουνίου 2020, 10:59

Η Πάρος φημίζεται για τις παραλίες με τις χρυσαφένιες αµµουδιές και τα κρυστάλλινα νερά… Από κοσµικές έως «µυστικές», τα έχουν όλα!

Χρυσή Ακτή

Παραλία Χρυσή Ακτή, Πάρος

Η χρυσαφένια αµµουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της, την έχουν αναδείξει σε µία απο τις γνωστότερες παραλίες του νησιού. Η παραλία είναι οργανωµένη, ενώ διαθέτει beach bars-restaurants, beach boutique και surf club.
Extra tip: Aποτελεί ιδανική επιλογή για wind-surfing, λόγω των ρευµάτων!

Κολυµπήθρες

Παραλία Κολυµπήθρες, Πάρος

Από τις πιο φωτογραφηµένες παραλίες του νησιού, µε σήµα κατατεθέν το µοναδικό, άγριας οµορφιάς τοπίο της, που οφείλεται στα σµιλεµένα βράχια, τα οποία σχηµατίζουν διαδοχικές παραλίες. Τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά της, ολοκληρώνουν αυτή τη µαγευτική εικόνα.

Santa Maria

Παραλία Santa Maria, Πάρος

Η διάσηµη παραλία της Πάρου, µόλις 2 χλµ. από τη Νάουσα, συνδυάζει την ηρεµία µε τη διασκέδαση σε ένα περιβάλλον όπου προσφέρονται υψηλού επιπέδου παροχές. Τα κρυστάλλινα νερά της ενδείκνυνται για δροσιστικές βουτιές, ενώ υπάρχουν beach bar αλλά και εστιατόριο που προσφέρουν απολαυστικές καλοκαιρινές στιγµές, καθιστώντας το top καλοκαιρινό προορισµό!

Αλυκή

Παραλία Αλυκή, Πάρος

Γραφικό ψαροχώρι του νησιού, µε ταβερνάκια εκεί ακριβώς όπου σκάει το κύµα. Υπάρχει µια µεγάλη καταγάλανη παραλία στην Πίσω Αλυκή, µε βότσαλο και αλµυρίκια, καθώς και µια µικρότερη, δίπλα στο όµορφο λιµανάκι.

Πίσω Αλυκή

Παραλία Πίσω Αλυκή, Πάρος

Φυσικά όµορφη, ήρεµη, µη οργανωµένη, για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσµία και να χαλαρώσουν σε ένα γαλήνιο περιβάλλον, η πίσω Αλυκή µε τα βότσαλα και τα καταγάλανα νερά, νότια του νησιού, είναι η ιδανική επιλογή.

Πίσω Λιβάδι

Παραλία Πίσω Λιβάδι, Πάρος

Διάσηµη παραλία του νησιού που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Πάρου και χρωστάει τη φήµη της στο αµφιθεατρικά χτισµένο Punda Beach club, που θεωρείται ένα από τα πιο αυθεντικά seaside bars και ξεχωρίζει για το ανεπιτήδευτο στυλ και την party διάθεσή του, all day long!

Αµπελάς

Παραλία Αµπελάς, Πάρος

Στο µικρό ψαροχώρι του Αµπελά, στο βορειοανατολικό τµήµα του νησιού, θα βρείτε την µικρή, πολύ όµορφη οµώνυµη παραλία, µε την σχεδόν παρθένα αµµουδιά και τα γαλαζοπράσινα, διάφανα νερά, µόλις λίγα χιλιόµετρα µακριά από τη Νάουσα. Η παραλία είναι προστατευµένη από τον καιρό καθώς βρίσκεται ανάµεσα σε δύο ακρωτήρια τα οποία σχηµατίζουν έναν απάνεµο κόλπο, γι’ αυτό είναι και η επιλογή των ψαράδων για να αγκυροβολούν τα καϊκάκια τους. Στην παραλία θα βρείτε ταβερνάκια, µε παραδοσιακές γεύσεις γνήσιας παριανής κουζίνας!

Φάραγγας

Παραλία Φάραγγας, Πάρος

«Φωλιασµένη» σε έναν απάνεµο, µικρό κολπίσκο, στη νότια Πάρο, βρίσκεται µια όµορφη παραλία µε ψιλή άµµο και πεντακάθαρα νερά. Αν και ανεπτυγµένη τουριστικά, µε beach bar – restaurant, έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφο τον ήρεµο χαρακτήρα της.

Πούντα

Παραλία Πούντα, Πάρος

Αγαπηµένη πρόταση επισκεπτών & locals, νοτιοδυτικά της Παροικιάς. Βραβευµένη µε Γαλάζια Σηµαία, αποτελεί top προορισµό για του surfers & τους λάτρεις των θαλάσσιων αθληµάτων, ενώ συµπεριλαµβάνεται στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Kitesurf.

Μαρτσέλο – Κριός

Παραλία Μαρτσέλο - Κριός, Πάρος

Ο Κριός απέχει µόλις 2,5 χλµ. από την Παροικιά στη βόρεια πλευρά του οµώνυµου όρµου. Συνέχειά του είναι το Μαρτσέλο. Πλήρως οργανωµένη µε ξαπλώστρες και beach bars, ελκύει πολλούς επισκέπτες χάρη στα πεντακάθαρα νερά της!

Λογαράς

Παραλία Λογαράς, Πάρος

Στη νοτιανατολική πλευρά του νησιού, εκτείνεται στον οµώνυµο οικισµό που διαθέτει ενδιαφέρουσες προτάσεις σε φαγητό, καφέ και διαµονή.
Extra tip: Εξερευνήστε µε µάσκα τον ιδιαίτερο βυθό της, ενώ αν είστε λάτρης του ψαροντούφεκο αποτελεί ιδανική επιλογή.

Τρυπητή & Γλυφά

Παραλία Τρυπητή & Γλυφά, Πάρος

Εναλλακτικές προτάσεις στη νοτιοανατολική µεριά του νησιού, αυτές οι 2 µικρές, µη οργανωµένες παραλίες είναι ιδανικές για όσουν θέλουν να χαλαρώσουν µακριά από την πολυκοσµία… Πρώτα συναντάµε την παραλία της Τρυπητής, που φωλιάζει σε έναν µικρό, απάνεµο κολπίσκο, ενώ στη συνέχεια τη λίγο µεγαλύτερη Γλύφα, που διαθέτει και ένα µικρό lounge beach bar, καθώς και την οµώνυµη ταβέρνα!

Αγία Ειρήνη

Παραλία Αγία Ειρήνη, Πάρος

Εξωτική παραλία στη νότια πλευρά της Παροικιάς (σε 4χλµ. απόσταση από το κέντρο της) η παραλία της Αγίας Ειρήνης, γεµάτη φοινικόδεντρα, χαρίζει µια µοναδική, ατµοσφαιρική αίσθηση. Πρόκειται ουσιαστικά για 2 παραλίες που χωρίζονται από χαµηλά βράχια µε εύκολη πρόσβαση από τη µία στην άλλη. Στο τέλος της παραλίας βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης.

Πιπέρι

Παραλία Πιπέρι, Πάρος

Μια ανάσα από το κοσµικό λιµανάκι της Νάουσας, βρίσκουµε την παραλία Πιπέρι. Αγαπηµένη επιλογή των locals, λόγω της µικρής της έκτασης και του απάνεµου σηµείου στο οποίο βρίσκεται.
Extra tip: Eίναι ιδανική για οικογένειες µε µικρά παιδιά!

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ