διακοπή πτήσεων Ιράν Ιράκ
- Advertisement -

Στην διακοπή πολλών πτήσεων πάνω από τους εναέριους χώρους του Ιράν και του Ιράκ προχώρησαν αεροπορικές εταιρείες, λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

Με την ευκαιρία, ανακαλύψτε τι συμβολίζει αυτός ο κωδικός στο εισιτήριό σας!

Η διακοπή των πτήσεων ήρθε έπειτα από την έκδοση απαγόρευσης κυκλοφορίας των αμερικανικών αεροσκαφών στην ευρύτερη περιοχή από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), συνεπεία των ιρανικών πυραυλικών πληγμάτων κατά τουλάχιστον δύο βάσεων που στεγάζουν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Επιπλέον, η απαγόρευση που εξέδωσε η FAA περιλαμβάνεται και ο Κόλπος του Ομάν. Όπως και τα ύδατα ανάμεσα στο Ιράν και την Σαουδική Αραβία.

Η απαγόρευση της FAA δεν δεσμεύει πολλές μη αμερικάνικες αεροπορικές εταιρείες. Ωστόσο, οι εθνικές υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας λαμβάνουν σοβαρά υπ’όψιν τις οδηγίες των αμερικάνικων υπηρεσιών.

IATA: τα αεροπορικά ταξίδια δε θα επανέλθουν πριν το 2024

Αναλυτικά οι αεροπορικές που αποφάσισαν διακοπή των πτήσεων πάνω από Ιράν και Ιράκ

Η Air France θα διακόψει μέχρι νεοτέρας τις πτήσεις της στον ιρακινό και ιρανικό εναέριο χώρο. Η απόφαση βγήκε λίγες ώρες μετά τις ιρανικές επιθέσεις.

«Για προληπτικούς λόγους» και μετά την ανακοίνωση των εν εξελίξει αεροπορικών πληγμάτων, η Air France αποφάσισε να διακόψει μέχρι νεοτέρας κάθε πτήση στους εναέριους χώρους του Ιράκ και του Ιράν», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

Επιπλέον, η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia έχει συμβουλεύσει τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, πως είναι καλύτερο να αποφύγουν τις πτήσεις στους εναέριους χώρους του Ιράκ, του Ιράν και του Κόλπου του Ομάν. Ο λόγος είναι η ύπαρξη πληροφοριών για κινδύνους στις πτήσεις της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας.

Η Air Canada έχει τροποποιήσει τις σχεδιασμένες διαδρομές των αεροσκαφών της. Η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της θα αποφύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο. H Malaysia Airlines, το αεροσκάφος της οποία κατερρίφθη από πύραυλο επάνω από την ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι δεν χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του Ιράκ και πλέον θα αποφύγει και τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Ποιες ήταν οι πρώτες πτήσεις που έφτασαν χθες στην Ελλάδα από το εξωτερικό

H αυστραλιανή Qantas Airways ανακοίνωσε ότι αναπρογραμματίζει τις διαδρομές της. Ώστε να αποφύγει τις πτήσεις επάνω από τις δύο χώρες. Οι Korean Air Lines και Thai Airways αποφεύγουν τους εναέριους χώρους του Ιράν και του Ιράκ πριν από την κρίση.

Η Διεθνής αεροπορική επιτροπή έχει ενεργοποιηθεί για τον συντονισμό και την επικοινωνία μεταξύ αεροπορικών εταιρειών και χωρών, όπως ανακοίνωσε χθες η IATA.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ