Άντρας κατάφερε να διανύσει 22 μίλια από τη Γαλλία ως την Αγγλία

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ένας Γάλλος έγινε ο πρώτος άνθρωπος του κόσμου που διέσχισε το Στενό της Μάγχης με hoverboard.

Ο επενδυτής Franky Zapata διένυσε με το hoverboard του σχεδόν 22 μίλια από το γειτονικό Calais, της Γαλλίας, φτάνοντας το Dover της Αγγλίας. Στα μέσα της διαδρομής σταμάτησε σε ένα σκάφος για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του σε μόλις 20 λεπτά.

“Τα τελευταία 5-6 χιλιόμετρα πραγματικά το απόλαυσα”, αναφέρει ο Zapata στους δημοσιογράφους μόλις έφτασε, σύμφωνα με το Reuters, συνεχίζοντας “το αν είναι ιστορικό γεγονός ή όχι, δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει, αλλά ο χρόνος”.

Σε κάποια σημεία του ταξιδιού, ο Zapata αναφέρει ότι το hoverboard έφτασε ταχύτητες ύψους 100 μιλίων ανά ώρα.

Και ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο Zapata συνοδευόταν από τρία ελικόπτερα, σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Είχε ξαναπροσπαθήσει να διασχίσει το Στενό της Μάγχης πριν λίγες εβδομάδες με όχι ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά έπεσε στη θάλασσα όταν προσγειωνόταν για ανεφοδιασμό.

Καλεί το αεροσκάφος του “Flyboard Air”, σύμφωνα με τις New York Times, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον στην Ευρώπη. Ο Zapata εντυπωσίασε τους θεατές τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα της Βαστίλης, οδηγώντας το hoverboard κατά τη διάρκεια των εθνικών εορτασμών.

Παρά το επιτυχημένο ταξίδι του, είναι απίθανο τα hoverboards του Zapata να είναι σύντομα διαθέσιμα στο κοινό. Ακόμα κι όταν αυτό συμβεί, θα κοστίζουν πάνω από 250.000 ευρώ! Αλλά ακόμα και αυτοί που θα μπορούν να αγοράσουν ένα Flyboard Air, θα πρέπει να περάσουν εκατοντάδες ώρες εκπαίδευσης μέχρι να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Και τότε, φυσικά, θα υπάρξουν κυβερνητικές ρυθμίσεις εφόσον χρησιμοποιούνται ως μέσο μεταφοράς.

Ο Zapata δε σταματά στα hoverboard, σύμφωνα με το Reuters, αφού δουλεύει και πάνω στη δημιουργία ιπτάμενου αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ