Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
22.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑτμόσφαιρα μυστηρίου στα δρακόσπιτα της Εύβοιας

Ατμόσφαιρα μυστηρίου στα δρακόσπιτα της Εύβοιας

Διάσπαρτα στη νότια Εύβοια είναι τα περίφημα δρακόσπιτα, η μυστηριώδης πρόκληση των πέτρινων κατασκευών που κοσμούν, μεταξύ άλλων, την κορυφή της Όχης.

Ατμόσφαιρα μυστηρίου στα δρακόσπιτα της Εύβοιας

Η ονομασία τους αποδίδεται στο μεγάλο μέγεθός τους ενώ η χρήση τους παραμένει ακόμα άγνωστη. Κοινό χαρακτηριστικό τους η απόκρημνη θέση τους και η μοναδική κατασκευή τους, στην οποία δεν χρησιμοποιείται κανένα συνδετικό υλικό, ανάμεσα στους βράχους, παρά μόνο το βάρος τους. Χρονικά τοποθετούνται στους κλασικούς και τους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους.

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΕΥΒΟΙΑ

- Advertisement -

Για την προέλευσή τους, τον σκοπό της κατασκευής τους και τη χρήση τους, έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες. Κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι αρχαία ιερά του Δία ή της Ήρας κι άλλοι πως τα χρησιμοποιούσαν λατόμοι ως καταφύγια. Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο μέγεθός τους και η μοναδική κατασκευή τους παραμένουν γρίφος.

Πώς να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία στην παραλία

Το πιο γνωστό από τα δρακόσπιτα της Εύβοιας είναι αυτό κοντά στην Κάρυστο, στην κορυφή του βουνού Όχη. Αδράξτε την ευκαιρία για να περιηγηθείτε στην όμορφη Όχη, περιοχή που προστατεύεται ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000. Μέσα στους βράχους είναι λαξευμένο και το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΕΥΒΟΙΑ

Πηγή: newsbeast.gr

 

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,475 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ