Διάσπαρτα στη νότια Εύβοια είναι τα περίφημα δρακόσπιτα, η μυστηριώδης πρόκληση των πέτρινων κατασκευών που κοσμούν, μεταξύ άλλων, την κορυφή της Όχης.

Ατμόσφαιρα μυστηρίου στα δρακόσπιτα της Εύβοιας

Η ονομασία τους αποδίδεται στο μεγάλο μέγεθός τους ενώ η χρήση τους παραμένει ακόμα άγνωστη. Κοινό χαρακτηριστικό τους η απόκρημνη θέση τους και η μοναδική κατασκευή τους, στην οποία δεν χρησιμοποιείται κανένα συνδετικό υλικό, ανάμεσα στους βράχους, παρά μόνο το βάρος τους. Χρονικά τοποθετούνται στους κλασικούς και τους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους.

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΕΥΒΟΙΑ

Για την προέλευσή τους, τον σκοπό της κατασκευής τους και τη χρήση τους, έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες. Κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι αρχαία ιερά του Δία ή της Ήρας κι άλλοι πως τα χρησιμοποιούσαν λατόμοι ως καταφύγια. Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο μέγεθός τους και η μοναδική κατασκευή τους παραμένουν γρίφος.

Διαβάστε ακόμα:  5 μονοήμερες εκδρομές δίπλα στην Αθήνα με ευκαιρία την αργία της 28ης Οκτωβρίου

Πώς να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία στην παραλία

Το πιο γνωστό από τα δρακόσπιτα της Εύβοιας είναι αυτό κοντά στην Κάρυστο, στην κορυφή του βουνού Όχη. Αδράξτε την ευκαιρία για να περιηγηθείτε στην όμορφη Όχη, περιοχή που προστατεύεται ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000. Μέσα στους βράχους είναι λαξευμένο και το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΕΥΒΟΙΑ

Πηγή: newsbeast.gr

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ