Πανέμορφες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, χαβανέζικες βραδιές με γευστικά ντόπια πιάτα και ένα μείγμα από διάφορες εθνικότητες χαρακτηρίζει το νησί Οάχου.

Η «σκάλα προς τον παράδεισο» στο Οάχου

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης με ειδυλλιακές παραλίες, ηφαιστειακές κορυφές, ανάγλυφα καταπράσινα πάρκα και οργιώδη βλάστηση αποτελεί ιδανικό προορισμό διακοπών.

Η πρωτεύουσα Χονολολού βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του Οάχου και αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παλάτι Lolani, το μοναδικό παλάτι στις ΗΠΑ, τον πύργο Aloha και το μουσείο Bishop.

ΟΑΧΟΥ ΧΑΒΑΗ

Ο ταξιδιώτης θα ζήσει από κοντά τις χαβανέζικες βραδιές luau με παραδοσιακούς χορούς hula και άρωμα ιβίσκου, του χαρακτηριστικού λουλουδιού της Χαβάης.

Το φυσικό μνημείο της Νότιας Αφρικής «αγκαλιάζει» τον Ινδικό Ωκεανό

Κάποια από τα καλύτερα σημεία του νησιού για κολύμπι είναι η παραλία Waikiki, Ala Moana, Kailua, Lanikai και οι κόλποι Hanauma, Kaneohe και Waimea.

ΟΑΧΟΥ ΧΑΒΑΗ

Το νησί αποτελείται από δύο σβηστά ηφαίστεια, το Βαϊάνι στα δυτικά, που είναι ψηλότερο, και το Κοολάου στα ανατολικά. Στο Οάχου βρίσκεται το Περλ Χάρμπορ, το οποίο δέχτηκε επίθεση από τον ιαπωνικό στρατό το 1941.

Η «σκάλα προς τον παράδεισο» είναι ένα μονοπάτι που διασχίζει τον… ουρανό της Χαβάης. Περνά μέσα από τις ορεινές περιοχές του νησιού, αποτελείται από 3992 σκαλοπάτια και φτάνει μέχρι το ύψος των 850 μέτρων στην κορυφή της οροσειράς Koʻolau.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ