Ντουμπάι: Ανοίγει μια από τις ψηλότερες πισίνες infinity στον κόσμο!

Μέχρι σήμερα, ο μοναδικός τρόπος που μπορούσατε να δείτε τα νησιά Palm Jumeirah σε σχήμα φοίνικα ήταν πέφτοντας από αεροσκάφος ή αλλιώς από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Πλέον, η νέα πισίνα υπερχείλισης στο Ντουμπάι, μια από τις ψηλότερες πισίνες infinity στον κόσμο, θα σας προσφέρει υπέροχη θέα.

Στις αρχές αυτού του χρόνου, είχαμε αναφερθεί στο νέο ουρανοξύστη που τραβάει την προσοχή στο Ντουμπάι, στον οποίο και βρίσκεται η συγκεκριμένη πισίνα, τοποθετημένη στον 50ο όροφο. Το κτίριο θα περιλαμβάνει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με 290 δωμάτια και 432 πλήρως εξοπλισμένα πολυτελή διαμερίσματα. Το ξενοδοχείο θα ανήκει στην Starwood Hotels & Resorts υπό την εταιρεία St. Regis και θα καταλαμβάνει τους πρώτους 18 ορόφους του κτιρίου.

palm tower Ντουμπάι

Πάνω από την πισίνα θα υπάρχει ένα εστιατόριο στον 51ο όροφο, και μια πλατφόρμα με θέα στον 52ο όροφο. Η θέα προς το νησί Palm θα είναι δυνατή από μια μοναδική δημόσια πλατφόρμα παρατήρησης στον πάνω όροφο, που θα επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα πλήρες πανόραμα της θάλασσας, του νησιού και της ενδοχώρας σε ύψος 200 μέτρων πάνω από το έδαφος.

“Η εκθαμβωτική θέα προς το νησί Palm θα συνδυάζεται με μια διαδραστική, εκπαιδευτική εμπειρία”, αναφέρει ο Omar Khoory, διευθυντής της Nakheel (της εταιρείας πίσω από το κτίριο) στο CNN.

Αναμφίβολα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαύσετε μια τόσο εμβληματική θέα προς τον ορίζοντα.

Λονδίνο: Η πρώτη πισίνα infinity 360° σε ουρανοξύστη, κόβει την ανάσα!

Infinity πισίνα Λονδίνο

Η πρώτη πισίνα infinity 360° στον κόσμο, πρόκειται να κατασκευαστεί στην κορυφή ενός ουρανοξύστη 220 μέτρων στο Λονδίνο – κι ο τρόπος που την επισκέπτεται κάποιος θυμίζει… James Bond!

Οι πισίνες που “αψηφούν το θάνατο” πρόκειται προφανώς να γίνουν η τελευταία λέξη της μόδας στην αρχιτεκτονική στο Λονδίνο. Αυτό υποστηρίζει η εταιρεία που σχεδίασε την ψηλότερη πισίνα infinity 360° στον κόσμο, και θα βρίσκεται στην κορυφή ενός ουρανοξύστη 55 ορόφων και περίπου 220 μέτρων με το όνομα Infinity London.

Infinity πισίνα Λονδίνο

H πισίνα χωρητικότητας 600.000 λίτρων θα έχει διάφανες ακρυλικές πλευρές και διάφανο πάτωμα, κι έτσι οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω θα μπορούν να βλέπουν τους κολυμβητές από πάνω τους. Η πισίνα και το κτίριο είναι κατασκευή της πρωτοποριακής εταιρείας Compass Pools που βρίσκεται στο δυτικό Σάσεξ.

Η πισίνα είναι φτιαγμένη από ακρυλικό κι όχι από γυαλί, καθώς το υλικό αυτό “μεταφέρει το φως σε παρόμοιο μήκος κύματος με το νερό, κι έτσι η πισίνα θα φαίνεται τελείως διάφανη”, αναφέρει η εταιρεία.

Οι κολυμβητές θα μπορούν να την επισκέπονται μέσω μιας περιστρεφόμενης ελικοειδούς σκάλας πάνω στην πόρτα ενός υποβρυχίου, που θα ανεβαίνει από το πάτωμα της πισίνας όταν κάποιος θα θέλει να μπει ή να βγει από αυτήν.

Διαβάστε ακόμα:
Φτιάξαμε μια λίστα με 18 αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου που εντυπωσιάζουν
Infinity πισίνα Λονδίνο

Άλλα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο ανεμόμετρο για να παρακολουθεί την ταχύτητα του αέρα. Αυτό συνδέεται με ένα σύστημα διαχείρισης κτιρίων που ελέγχεται από υπολογιστή, ώστε να διασφαλίσει ότι η πισίνα παραμένει στη σωστή θερμοκρασία και το νερό δεν πετάγεται στους δρόμους από κάτω. Το σύστημα θέρμανσης της πισίνας θα χρησιμοποιεί ενέργεια από τα απόβλητα των συστημάτων κλιματισμού του κτιρίου. Το θερμό αέριο που παράγεται ως υπο-παράγωγο του ψυχρού αέρα στο κτίριο, θα περνά μέσα από μια συσκευή εναλλαγής θερμότητας και θα θερμαίνει το νερό για την πισίνα. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με ένα πλήρες φάσμα από φώτα που θα δίνουν στο κτίριο την εικόνα ενός λαμπερού κοσμήματος που θα λάμπει τη νύχτα.

Ο σχεδιαστής και τεχνικός διευθυντής της πισίνας, Alex Kemsley, αναφέρει: “οι αρχιτέκτονες συχνά μας ζητάνε να σχεδιάσουμε πισίνες infinity πάνω σε ταράτσες, αλλά σπάνια επεμβαίνουμε στο σχεδιασμό του κτιρίου γιατί η πισίνα είναι συνήθως μια συμπληρωματική ιδέα. Όμως, στο πρότζεκτ αυτό, ξεκινήσαμε με το σχεδιασμό της πισίνας και είπαμε “πώς να φτιάξουμε ένα κτίριο από κάτω; Όταν σχεδιάσαμε την πισίνα, θέλαμε μια ανεμπόδιστη θέα, τόσο πάνω όσο και κάτω από το νερό.”

Infinity πισίνα Λονδίνο - ουρανοξύστης

Όταν κολυμπάει κανείς στην SkyPool στο The Shard (The Shard ή Sky Garden; Ποιο έχει τελικά την καλύτερη θέα;), είναι ένα αρκετά περίεργο αίσθημα το να έχει ελικόπτερα να πετάνε στο επίπεδό του, όμως αυτή η πισίνα το πάει ένα βήμα παραπέρα…

Φορέστε τα γυαλιά κολύμβησής σας και με θέα 360 μοιρών σε όλο το Λονδίνο από ύψος 220 μέτρων, θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία, ωστόσο δεν είναι κατάλληλη για… ακροφοβικούς.

“Αντιμετωπίσαμε αρκετά σημαντικές τεχνικές προκλήσεις στο κτίριο αυτό, με τη μεγαλύτερη να είναι το πώς θα μπορεί κανείς να μπει στην πισίνα. Κανονικά μια απλή σκάλα θα επαρκούσε, αλλά δεν θέλουμε σκάλες στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου ή της πισίνας, καθώς κάτι τέτοιο θα χαλούσε τη θέα, και προφανώς, ούτε θα’ θελε κανείς να κυλάνε 600.000 λίτρα από το κτίριο. Η λύση βασίζεται στην πόρτα ενός υποβρυχίου, σε συνδυασμό με περιστρεφόμενη ελικοειδή σκάλα που θα ανεβαίνει από το πάτωμα της πισίνας όταν κάποιος θα θέλει να μπει ή να βγει, κάτι που αποτελεί την απόλυτη πρωτοπορία της πισίνας και του σχεδιασμού του κτιρίου, αλλά και κάτι από James Bond.”

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή της πισίνας Infinity London θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο αν είναι σύμφωνοι όλοι οι συνέταιροι και εργολάβοι. Η Compass Pools λέει ότι στους ψηλότερους ορόφους θα υπάρχει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο και η πισίνα θα χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ