κρατήρας Αργολίδα
Ενημερώθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2019, 16:07

Μερικές εντυπωσιακές εικόνες, από δύο γιγάντιους επιβλητικούς κρατήρες στην Αργολίδα, κατάγραψε drone και προκαλούν δέος στον επισκέπτη.

Οι κρατήρες βρίσκονται στα Δίδυμα Αργολίδας και από ψηλά δίνουν στον θεατή ένα απόκοσμο θέαμα.

Επίσης, δείτε ποιο είναι το χωριό φάντασμα στην Κρήτη που πήγε Λος Άντζελες;

Ο δυτικός κρατήρας έχει διάμετρο 215 μέτρα και ο ανατολικός 230 μέτρα.

Η επιστημονική κοινότητα έχει διχαστεί για την προέλευσή τους. Μέρος αυτών, υποστηρίζει πως πρόκειται για δολίνη, κατακρημνισμένη κορυφή σπηλαίου. Ενώ οι άλλοι υποστηρίζουν πως οι κρατήρες σχηματίστηκαν από μετεωρίτη, σαν αυτούς που βρίσκονται στο φεγγάρι.

Στο εσωτερικό τους υπάρχει απόλυτη σιωπή, με τα τιτιβίσματα να σπάνε την “μονοτονία”. Παράλληλα, τα πτηνά της περιοχής βρίσκουν καταφύγιο στην βλάστηση που υπάρχει στο εσωτερικό τους.

Στον έναν από τους δύο κρατήρες υπάρχουν δύο εκκλησάκια της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα, χρονολογούνται ανάμεσα στον 11ο και τον 14ο αιώνα.

Στο εσωτερικών των κάθετων τοιχωμάτων όπου κάποιος κατέρχεται μέσω μιας κλιμακωτής στοάς είναι ριζωμένα τα εκκλησάκια της Μεταμορφώσεως προς βορρά και του Αγίου Γεωργίου προς τον νότο. Και τα δύο είναι λαξευμένα μέσα στο βράχο.

Το απίστευτο εκκλησάκι στο Ναύπλιο που “κρέμεται” από τον βράχο! (video)

Λίγο έξω από το Ναύπλιο, μπορεί κάποιος να συναντήσει ένα άκρως εντυπωσιακό εκκλησάκι, αυτό της Παναγίας των Βράχων. Το απίστευτο εκκλησάκι κρέμεται στην κυριολεξία από τον βράχο, κάτι που μας χαρίζει μία απίστευτη εικόνα.

Θα το βρείτε λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Ναύπλιο και πολύ κοντά στην παραλία του Καραθώνα, στην άκρη ενός επιβλητικού βράχου. Εκεί βρίσκεται η Παναγία των Βράχων ή αλλιώς η Παναγία η Κατακεκρυμμένη.

Η ιστορία της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης

Η εκκλησιά χτίστηκε τον 15ο αιώνα περίπου και είναι από τα παλαιότερα ασκητήρια της περιοχής. Στο εσωτερικό του Ναού υπάρχει η αγιογραφία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που έχει ημερομηνία 1609 μχ.

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι παλαιότεροι κάτοικοι της περιοχής, ο ναός ανήκε στην Ιερά μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που βρίσκεται κοντά. Όταν ληστές και πειρατές έκαναν επιδρομές, οι μοναχοί κατέβαιναν εκεί για να προφυλαχθούν. Γι’αυτό και το εκκλησάκι διαθέτει πολεμίστρες και έχει την εικόνα ενός μικρού κάστρου.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται, πίσω από το ιερό υπάρχει μία μικρή σήραγγα που οδηγεί στην άλλη πλευρά του βουνού. Ενώ σε μία κρύπτη εντός του ιερού είχαν βρεθεί παλιές εικόνες και μία κασέλα με οστά, ενός μοναχού που διέμενε στο ασκητήριο.

Η συντήρηση της εκκλησίας την έχει αναλάβει ο ιερός ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Ενώ μέχρι και πριν κάποια χρόνια, την εκκλησία την συντηρούσαν οι υποδηματοποιοί, ώσπου εξαφανίστηκε το επάγγελμα.

Το εκκλησάκι δίνει στον επισκέπτη φοβερές εικόνες από τον απόκρημνο βράχο και είναι εκπληκτική η τοποθεσία που βρίσκεται, κάνοντας το αυτόματα ένα μέρος που αξίζει να το επισκεφθεί κάποιος. Παρ’όλα αυτά παραμένει ακόμα άγνωστο, τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους ντόπιους.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες, μέσα από το βίντεο που μας προσφέρει το κανάλι Flying Camera:

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ