Η «πρωτεύουσα του βορρά» της Ρωσίας, Αγία Πετρούπολη, αποκαλείται συχνά και ως «η Βενετία του βορρά» χάρη στα μακριά και δαιδαλώδη κανάλια της και τα πανέμορφα μπαρόκ και μεγαλοπρεπή νεοκλασικά κτίρια που κοσμούν το κέντρο της.

Η πόλη διαθέτει μερικά μοναδικής ομορφιάς αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, χάρη στα οποία, σύμφωνα με τη Wikipedia το κέντρο και πολλά από τα προάστιά της έχουν ανακηρυχθεί ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο.

Δείτε παρακάτω πέντε από τα ομορφότερα κτίρια της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με το aluxurytravelblog.com:

Καθεδρικός του Αγίου Ισάακ

Τα 5 πιο εντυπωσιακά κτίρια στην «πρωτεύουσα του βορρά», την Αγία Πετρούπολη!

Ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός της Ρωσίας. Χτίστηκε ανάμεσα στο 1818-1858 από το γάλλο αρχιτέκτονα Auguste Montferrand, με σκοπό να γίνει το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο της τότε πρωτεύουσας της ρωσικής αυτοκρατορίας. Ο τεράστιος, χρυσός τρούλος του ναού ξεχωρίζει στον ουρανό της πόλης.

Το εσωτερικό του ναού είναι εξίσου εντυπωσιακό και μεγαλοπρεπές.

Θα τρελαθούμε τελείως!!! 6ήμερο ταξίδι στην Πράγα μόνο 235 ευρώ με αεροπορικά ΚΑΙ διαμονή!

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα της πόλης από ψηλά, αρκεί να αντέχουν να ανέβουν 300 σκαλοπάτια με τα πόδια.

Ο ναός του χυμένου αίματος

Τα 5 πιο εντυπωσιακά κτίρια στην «πρωτεύουσα του βορρά», την Αγία Πετρούπολη!

Ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης είναι ο Ναός του χυμένου αίματος. Είναι μια αναμφισβήτητα εντυπωσιακή ορθόδοξη εκκλησία, η οποία χτίστηκε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο τσάρος Αλέξανδρος Β΄. Οι εργασίες κατασκευής του ναού ξεκίνησαν το 1883 και ολοκληρώθηκαν το 1907.

Πρόκειται για ένα κομψοτέχνημα μεγάλων διαστάσεων, γεμάτο πολύχρωμα μωσαϊκά και τοιχογραφίες, με χαρακτηριστικούς πύργους σε σχήμα κρεμμυδιού.

Ερμιτάζ

Τα 5 πιο εντυπωσιακά κτίρια στην «πρωτεύουσα του βορρά», την Αγία Πετρούπολη!

Το Ερμιτάζ είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων, τα παλαιά Χειμερινά Ανάκτορα, στις όχθες του ποταμού Νέβα και ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του ξεπερνούν τα 3.000.000.

Ιδρύθηκε από την Μεγάλη Αικατερίνη το 1764 και είναι ανοιχτό στο κοινό από το 1852.

Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ροντέν, Πικάσο, Ματίς, Γκωγκέν, Σεζάν, Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων.

Το Ερμιτάζ διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή ζωγραφικών πινάκων στον κόσμο.

Οι πιο περίεργες τουριστικές περιηγήσεις στον κόσμο!

Το παλάτι της Αικατερίνης

Τα 5 πιο εντυπωσιακά κτίρια στην «πρωτεύουσα του βορρά», την Αγία Πετρούπολη!

Το παλάτι είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Είναι γνωστό για το θρυλικό «Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο», το οποίο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι εργασίες ανακατασκευής του οποίου διήρκεσαν περισσότερα από 20 χρόνια και ολοκληρώθηκαν μόλις το 2003, με το κόστος να αγγίζει τα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Hang Nga Guesthouse: Το απόλυτα αντισυμβατικό κτίσμα,συχνά περιγράφεται ως ένα “παραμυθένιο σπίτι”

Το φρούριο του Πέτρου και του Παύλου

Τα 5 πιο εντυπωσιακά κτίρια στην «πρωτεύουσα του βορρά», την Αγία Πετρούπολη!

Το φρούριο αυτό οικοδομήθηκε το 1703 από τον ιδρυτή της πόλης Μεγάλο Πέτρο και αποτελούσε την αρχική ακρόπολη της Αγίας Πετρούπολης. Χτίστηκε σε ένα μικρό νησί στο δέλτα του Νέβα. Ξεχωρίζει ο χρυσός οβελίσκος του, ο οποίος είναι ορατός σε όλο το κέντρο της πόλης, καθώς βρίσκεται σε ύψος 122 μέτρων.

Στο φρούριο αυτό υπάρχουν οι τάφοι πολλών τσάρων της Ρωσίας και το μουσείο Ιστορίας της πόλης, ενώ από τις όχθες του ποταμού κανείς μπορεί να απολαύσει από μακριά το Ερμιτάζ.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ