Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
33.1 C
Athens
ΑρχικήTravelΕΕ: Πώς θα γίνει το άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό;

ΕΕ: Πώς θα γίνει το άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό;

Σύμφωνα με ανακοινώσεις Γαλλικού Πρακτορείου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τον τρόπο για το άνοιγμα των συνόρων, ώστε να ανακάμψει ο τουρισμός στην Ευρώπη.

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το άνοιγμα των συνόρων:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τουρισμό μεταξύ χωρών με κοινά στατιστικά επιδημιολογικά στοιχεία. Οι χώρες που θα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά την κατάσταση της επιδημίας θα μπορούν να ανοίξουν μεταξύ τους τα σύνορα.

- Advertisement -

Ταυτόχρονα, σημαντική για την τόνωση του τουρισμού είναι και η απελευθέρωση της ζώνης Σένγκεν. Μια τέτοια μεταρρύθμιση θα συμβάλλει στην ελεύθερη μετακίνηση των ταξιδιωτών αλλά και την αύξηση των τουριστικών ροών.

Παράλληλα, γίνονται συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να λάβουν οι Ευρωπαϊκές χώρες τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Έτσι μεταδίδεται ο κορονοϊός στο αεροπλάνο! Πού είναι πιο ασφαλές να καθίσετε;

Οι προτάσεις της Ελλάδας προς την ΕΕ:

Προκειμένου να επανέλθει η οικονομική ρευστότητα της χώρας η Ελλάδα υποστηρίζει την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας μεταξύ Ευρωπαίων πολιτών. Σύμφωνα με το έγγραφο που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Δευτέρα. «Στόχος μας είναι να εργαστούμε για να επιτραπούν ξανά τα ταξίδια μεταξύ των χωρών της ΕΕ έως τις 15 Ιουνίου, όπου είναι δυνατόν».

Ωστόσο, για την διασφάλιση της υγείας των πολιτών η Ελλάδα πως θα πρέπει να πληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Αναμφίβολα όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν κάνει τεστ για τον κορονοϊό ή τεστ αντισωμάτων τρεις μέρες πριν το ταξίδι τους.

Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν και για τις υπόλοιπες μετακινήσεις. Η Ελλάδα στο αίτημα της προς την Επιτροπή τόνισε πως δεδομένου ότι είναι μια χώρα με νησιά είναι αναγκαίο να τηρηθούν όλα τα αναγκαία πρωτόκολλα υγείας σε κάθε είδους μετακίνηση.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,446 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ