Στην Ελλάδα έφτασε πριν από λίγες ημέρες η ιταλική εταιρεία καλλυντικών KIKO Milano, φέρνοντας χαμόγελα χαράς στις απανταχού beauty lovers της χώρας! Πριν από περίπου μια εβδομάδα άνοιξε το πρώτο κατάστημα της KIKO στην Ελλάδα στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι, στο χώρο που στέγαζε μέχρι πρότινος το κατάστημα Folli Follie. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την υπέροχη και οικονομική ιταλική εταιρεία καλλυντικών!

Εσείς γνωρίζατε τα Kiko;

Η ιταλική φίρμα καλλυντικών ιδρύθηκε από τον ιταλικό όμιλο Percassi το 1997 και μετράει περίπου 912 καταστήματα σε 20 χώρες (2018). σύμφωνα με πληροφορίες, οι πωλήσεις για το 2017 αγγίζουν περίπου τα 612 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα καταστήματα διατηρεί η φίρμα στην Ιταλία (340), ακολουθεί η Γαλλία με 189 και έπεται η Ισπανία με 161 καταστήματα.

- Advertisement -
Kiko store στο εξωτερικό
Κατάστημα KIKO στο εξωτερικό

Πώς έφτασε η εταιρεία Kiko στην Ελλάδα

Ήδη από τα τέλη του 2019 είχε γίνει γνωστό ότι η KIKO Milano θα ερχόταν στην Ελλάδα, κάτι που οι λάτρεις των καλλυντικών περίμεναν με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Για όσους/ες έχει τύχει να βρεθούν στην Ιταλία ή κάποια άλλη πόλη της Ευρώπης, η KIKO είναι μια εταιρεία με τεράστια ποικιλία σε προϊόντα και χρώματα, με ιδιαίτερη έμφαση στις εποχιακές της συλλογές, και πολύ οικονομικές τιμές!

Η άφιξη των KIKO στην Ελλάδα σηματοδοτεί την είσοδο του ομίλου Φάις στο χώρο της ομορφιάς στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος έγινε με καθυστέρηση μηνών (το αρχικό πλάνο τοποθετούσε το άνοιγμα κοντά στον Μάρτιο), καθώς η επέλαση του κορονοϊού και το πλήγμα που υπέστη η Ιταλία από την εξάπλωσή του ανέτρεψαν τους αρχικούς σχεδιασμούς.

kiko the mall
Ουρές έξω από το κατάστημα KIKO στο Τhe Μall. Φωτό: mononews

Σύμφωνα με πληροφορίες, χάρη στην τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στη νεοαφιχθείσα εταιρεία καλλυντικών, προβλέπεται το άνοιγμα του δεύτερου και τρίτου καταστήματος της KIKO στην Ελλάδα, στο εμπορικό κέντρο Cosmos στη Θεσσαλονίκη και το Κολωνάκι αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή, έχει δρομολογηθεί και η δημιουργία του ελληνικού e-shop της ιταλικής εταιρεία μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Όμιλος Φάις συμφώνησε με την ιταλική φίρμα για την ανάληψη της αντιπροσωπείας του brand σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, πρόκειται να ανοίξουν 40 monobrand καταστημάτων τα οποία θα πωλούν αποκλειστικά δικά της προϊόντα σε ορίζοντα 8-9 χρόνων. Τα 20 από αυτά αναμένεται να ανοίξουν στην Ελλάδα.

Τι προσδοκίες υπάρχουν για την άφιξη της Kiko στην Ελλάδα

Η άφιξη της KIKO Milano, παρά τη δυσμενή χρονική συγκυρία του κορονοϊού, αναμένεται να αυξήσει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις αλυσίδες monobrand καταστημάτων που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, που η αγορά αναδιαμορφώνεται μετά την πτώση της Folli Follie Cosmetics και την ισχυροποίηση άλλων παικτών της αγοράς, όπως του Ομίλου Σαράντη αλλά και η Notos Com. Εκτός από την KIKO Milano, άλλα monobrand καταστήματα είναι αυτά των MAC, NYX αλλά και της ελληνικής Dust+Cream (με περίπου 75 καταστήματα).

Σύμφωνα με την Καθημερινή, εκτός από την KIKO Milano, προς τα τέλη του 2021 με αρχές του 2022 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες ανακαίνισης της παραδοσιακής αγοράς τροφίμων της Στοάς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη, την αξιοποίηση της οποίας έχει αναλάβει ο όμιλος Φάις, ο οποίος ελέγχει ποσοστό άνω του 50%. Εκεί αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να λειτουργήσουν περίπου 60-70 καταστήματα τροφίμων των 5-15 τ.μ.

Ποια είναι τα must-have προϊόντα;

Όπως προαναφέραμε, η εταιρεία KIKO Milano διαθέτει μια τεράστια γκάμα προϊόντων σε πολύ οικονομικές τιμές. Οι επιλογές, λοιπόν, είναι αμέτρητες και εξαρτώνται,όπως είναι φυσικό, και από το τι ταιριάζει στον καθένα.

Μερικά από τα must have προϊόντα της KIKO Milano είναι:

Η σκιά Water Eyeshadow

Σκιά Kiko water eyeshadow
KIKKO WATER EYESHADOW-200-CHAMPAGNE

Η σκιά σε μορφή στικ long lasting eyeshadow stick

Kiko σκιά σε στικ
KIKO LONG LASTING EYESHADOW STICK-28-IVORY

Η μάσκαρα Extra Sculpt Volume Mascara

Μάσκαρα Kiko Extra sculpt
Extra Sculpt Volume Mascara

Το 3D Hydra Gloss

kiko 3d hydra gloss
3D HYDRA LIPGLOSS 004

To υγρό κραγιόν instant colour matte liquid lip colour

INSTANT COLOUR matte liquid lip colour 08

Το κρεμώδες κραγιόν gossamer emotion creamy lipstick

Kiko gossamer emotion
KIKO GOSSAMER EMOTION LIPSTICK-01 VINTAGE ROSE

Το μολύβι χειλιών creamy colour comfort lip liner

Kiko creamy colour comfort lip liner
CREAMY COLOUR COMFORT LIP LINER 301

Το ρουζ Unlimited blush

Kiko unlimited blush
UNLIMITED BLUSH – 01 CORAL ROSE

Tα μπρόνζερ, ειδικά τα εποχιακά όπως το Lost in Amalfi Baked Bronzer

LOST IN AMALFI BAKED BRONZER – 01 WARM MELANGE

Το radiant touch creamy stick highlighter

Kiko stick highighter
RADIANT TOUCH CREAMY STICK HIGHLIGHTER – 102 GOLDEN BISCUIT

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ