Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
34.8 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsEίναι επίσημα η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής...

Eίναι επίσημα η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Τη στιγμή που στην Ελλάδα καθιερώνεται η 6ημερη εργασία, την ίδια στιγμή υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που εξασφαλίζουν στους πολίτες τους την ιδανική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Μια μελέτη σχετικά με τον μέσο αριθμό ωρών και ημερών εργασίας αποκάλυψε ποιες χώρες εξασφαλίζουν στους πολίτες τους τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

- Advertisement -

Είτε βαριέστε τη δουλειά σας που σχεδιάζετε μια πλήρη αλλαγή σταδιοδρομίας είτε είστε αρκετά τυχεροί που απολαμβάνετε να πηγαίνετε στο γραφείο, όλοι χρειαζόμαστε μια υγιή ισορροπία εργασίας και ψυχαγωγίας στη ζωή μας, αν και στην Ελλάδα η πλειοψηφία απέχει πολύ από αυτό.

Αλλά ο τρόπος να πετύχετε αυτή την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μπορεί να εξαρτάται από την κουλτούρα και τη στάση της χώρας απέναντι στην εργασία. Ορισμένες χώρες έχουν ακόμη και νόμο για το «δικαίωμα αποσύνδεσης», ο οποίος απαγορεύει στους διευθυντές να επικοινωνούν με τους υπαλλήλους εκτός των ωρών εργασίας.

Για να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν το καλύτερο μέρος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, η διεθνής εταιρεία ασφάλισης υγείας William Russell διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με τα καλύτερα μέρη για να μετεγκατασταθούν οι οικογένειες. Ως μέρος αυτού, ανέλυσε τον μέσο αριθμό ωρών και ημερών εργασίας για να αποκρυπτογραφήσει ποιες χώρες έχουν την πιο υγιή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής – και τα αποτελέσματα συγκεντρώθηκαν σε μια λίστα.

Στο νούμερο ένα, με μέσο όρο 1.341 ώρες εργασίας, ή 178 ημέρες, είναι η Γερμανία! Για να το βάλουμε σε σωστό πλαίσιο, αν δεν μετρήσετε την ετήσια άδεια, το έτος περιέχει 260 εργάσιμες ημέρες, οπότε αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό!

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Δανία , με μέσο όρο εργασίας 1.372 ώρες και 182 ημέρες ετησίως, και στην τρίτη θέση η Νορβηγία , με 1.425 ώρες ή 189 ημέρες εργασίας. Η Βόρεια Ευρώπη κυριάρχησε στη λίστα συνολικά, ωστόσο η Τουρκία διεκδίκησε τη δέκατη θέση, με μέσο όρο 1.498 ώρες και 199 ημέρες εργασίας.

Αυτές είναι οι δέκα κορυφαίες χώρες με την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής:

  1. Γερμανία
  2. Δανία
  3. Νορβηγία
  4. Ολλανδία
  5. Σουηδία
  6. Αυστρία
  7. Ισλανδία
  8. Λουξεμβούργο
  9. Φινλανδία
  10. Τουρκία

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την έρευνα του William Russell, μπορείτε εδώ .

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,298LikesΚάντε Like
88,202 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ