Έρχεται το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Τι θα λέγατε για ένα γρήγορο ταξίδι στο διάστημα; Τώρα αυτό θα είναι εφικτό, αφού μια αμερικανική εταιρεία φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα τεράστιο διαστημικό ξενοδοχείο για όσους θέλουν να ζήσουν τη ζωή πέρα από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Η Airbnb, επίσης παρουσιάζει τα σπίτια-διαστημόπλοια που έγιναν ανάρπαστα με μόνο 10€ τη διανυκτέρευση!

Το Ίδρυμα Gateway σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν περιστρεφόμενο διαστημικό σταθμό που θα παράγει διαφορετικά ποσοστά τεχνητής βαρύτητας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Διαστημικός σταθμός Von Braun - ξενοδοχείο

Χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογία από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τα καταλύματα αυτά θα είναι προσανατολισμένα προς τους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν τη ζωή στο διάστημα, αλλά με την πολυτέλεια και την άνεση ενός ξενοδοχείου.

Το διαστημικό ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει και πολλές δραστηριότητες, όπως μπάσκετ και με χαμηλή βαρύτητα, όπως και αναρρίχηση σε βράχο. Στο χώρο του θα υπάρχουν, επίσης, εστιατόρια, μπαρ και θα πραγματοποιούνται συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Ο διαστημικός σταθμός Von Braun θα περιλαμβάνει ιδιόκτητες μονάδες που χρησιμοποιούνται για βίλες, ξενοδοχεία ή εμπορικές δραστηριότητες, καθώς και κρατικές μονάδες που χρησιμοποιούνται για έρευνα.

Διαβάστε ακόμα:  Κάρπαθος: Το πολυτελές resort μπροστά στην παραλία για ονειρεμένες διακοπές
Πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Η εταιρεία σχεδιάζει να είναι πλήρως λειτουργική μέχρι το 2025 με 100 τουρίστες να επισκέπτονται το ξενοδοχείο εβδομαδιαία, ενώ μόνο οι πλούσιοι θα είναι σε θέση να πληρώσουν το διαστημικό ταξίδι στην αρχή… Όμως, ο απώτερος στόχος είναι να γίνει μια εμπειρία ανοιχτή σε όλους.

Το Ίδρυμα Gateway δεν είναι η μόνη εταιρεία που στοχεύει να διευρύνει την ευκαιρία για ταξίδια στο διάστημα. Τον Ιούνιο, η NASA ανακοίνωσε ότι ελπίζει να ανοίξει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε ιδιωτικούς αστροναύτες έως το 2020.

Δείτε και το βίντεο του ABC:

Με πληροφορίες από το ABC

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ