Στις όχθες της Κερκίνης και των Πρεσπών, στο κάστρο της Μονεμβασιάς, στα δάση του Πηλίου οργανώνουμε τα πιο ρομαντικά μας ταξίδια… αυστηρά για δύο.

Αν υπάρχει μια εποχή ιδανική για ρομαντικές αποδράσεις… για δύο, αυτή είναι σίγουρα η άνοιξη. Ειδικά τώρα που έχουμε μπροστά ένα τριήμερο αυτό της 25ης Μαρτίου – που όπως φαίνεται και ο καιρός θα είναι σύμμαχος– η ευκαιρία είναι ακόμα καλύτερη για μια όμορφη εκδρομή. Εδώ θα δείτε τους πιο ρομαντικούς προορισμούς για να πάρετε το ταίρι σας και να περάσετε αξέχαστα!

- Advertisement -

Στις όχθες της Κερκίνης 

Μία από τις ομορφότερες λίμνες της χώρας. Ιδανική για βαρκάδες στα ακίνητα νερά της, παρέα με αγριοπελεκάνους και νεροβούβαλους, ποδηλατάδες και βόλτες με τα πόνι στις όχθες της, birdwatching τώρα που τα μεταναστευτικά πουλιά ξεκινούν το μεγάλο ταξίδι για τον νότο.

Το παζλ συμπληρώνουν τα κουκλίστικα χωριά γύρω της (Μανδράκι, Κερκίνη, Άνω Πορόια…) και το όρος Μπελλές με τις ειδυλλιακές ορεινές διαδρομές του.

Λίμνη Κερκίνη
Λίμνη Κερκίνη

Στο Κάστρο της Μονεμβασιάς 

Ναι, είναι πανέμορφη την άνοιξη, και γι’ αυτό συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα πασχαλινά ταξιδιωτικά αφιερώματα που σέβονται τον εαυτό τους, αν και είναι εξίσου υπέροχη κάθε στιγμή.

Μονεμβασιά

Οι βόλτες στα καλντερίμια της είναι πάντα μυσταγωγικές, και γίνονται πολύ πιο ατμοσφαιρικές χωρίς τον ήλιο να καίει. 

Μονεμβασιά

Εκεί ψηλά… στις Πρέσπες 

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δεκαεπτά χωριά-μπιζουδάκια φωλιάζουν ανάμεσα στις δύο λίμνες που ενώνουν τα σύνορά μας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Στις διαδρομές ανάμεσά τους, η φύση ξεδιπλώνει όλο της το μεγαλείο ενώ στα κρυστάλλινα νερά τους ο χρόνος σταματά.

Διαβάστε ακόμα:  Το ελληνικό νησί που έχει εντυπωσιάσει ταξιδιώτες απ' όλο τον κόσμο για καλοκαιρινές διακοπές το 2023
Χωριά Πρεσπών

Οι βαρκάδες ξεκινούν από το χωριό Ψαράδες της Μεγάλης Πρέσπας και φτάνουν ως το τριεθνές, το σημείο δηλαδή όπου ορίζονται τα υδάτινα σύνορα των τριών χωρών που μοιράζονται τη λίμνη. Τα δάση με τις οξιές απλώνονται στις όχθες τους. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή.

Πρέσπες
Πρέσπες

Στα μαγεμένα δάση του Πηλίου 

Ό,τι και να λέμε για τις παραλίες του –που είναι όντως φανταστικές– τα ορεινά χωριουδάκια και τα δάση του είναι που μας έρχονται πρώτα στο μυαλό κάθε φορά που το σκεφτόμαστε.

Χωριά όπως η Τσαγκαράδα ή οι Μηλιές μοιάζουν πράγματι βγαλμένα από παραμύθι, ενώ ανάμεσά τους απλώνονται διαδρομές που είτε τις οδηγήσετε είτε τις περπατήσετε θα σας θυμίσουν για ποιον ακριβώς λόγο υποστηρίζει τόσος κόσμος ότι το Πήλιο είναι από τους ομορφότερους και πιο ρομαντικούς προορισμούς!

Πήλιο

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ